Vyno produktai yra vertinami ne mažiau nei meno dirbiniai ar mokslo pasiekimai. Kalbant apie vyno gamybą, būtina paminėti vieną iš svarbiausių tiesų – apie 80 proc. viso darbo vyksta vynuogyne, o ne vyno rūsyje. Tad didžiausią įtaką vynui turi šalia pačios vynuogės susiformavęs mikroklimatas (dirvožemis, saulė, krituliai) ir žmonių darbas laukuose.
C6H12O6 (cukrus) + mielės → 2CH3CHOH (alkoholis) + 2 CO2.
Formulė reiškia, jog mielės cukrų (fruktozę ir gliukozę) paverčia į alkoholį ir anglies rūgštį. Šiam procesui būtina tam tikra temperatūra (nuo 22 iki 28º C), nes kitaip nukenčia vyno vaisiškumas ir aromatas. Dažnai vynų aprašymuose nurodoma, kokioje temperatūroje fermentacija vyko.
Gaminant vyna į orą išmetama: Fermentuojantis vynuogių sultims CO2; n-propanolis; iso- butanolis, daugybė esterių,amilo alkoholis. Vyno rezervuarai gali būti atviri bei uždari, abiem atvejais vynas apsaugomas nuo atmosferos poveikio CO2 sluoksniu.
Vanduo naudojamas plauti ir sterilizuoti įrenginius ir kaip vėsinamasis agentas. Nustatyta, kad šampano gamyboje, vienam litrui produkto gauti ismetama tiek nuotekų kiek jų per susidaro iš 3-ju žmonių per parą.
Tarša tai nepageidaujamas fizinis, cheminis, biologinis oro, vandens ar dirvožemio užterštumas, kuris gali būti pavojingas žmonių ir kitų organizmų gyvybei, gyvenimo kokybei. Taršos prevencija tai taršos kelio užkirtimas, ar šaltinio mažinimas prieš problemai atsirandant. Įmonėse be taršos prevencijos dar vykdoma ir taršos kontrolė , ji skiriasi nuo taršos prevencijos tuo, kad čia dirbama su jau susidariusiais teršalais, tačiau nesistengiama sumažinti jų kiekio.
Taršos prevencijos tikslas - sumažinti pavojingų medžiagų ir teršalų kiekį, kuris kartu su atliekų srautu ar kitaip patenka į aplinką prieš perdirbant, sumažinti žalą visuomenės sveikatai ir aplinkai bei padidinti žaliavų panaudojimo efektyvumą.
Taršos prevencija vykdoma:
• Pakartotinai naudojant medžiagas.
• Vietoje nepakeičiamų medžiagų naudojant pakeičiamas (kuras).
• Mažinant energijos sąnaudas, keičiant technologijas ar racionalizuojant procesus
Taršos prevencijos privalumai:
• Sumažina atsakomybės už taršą riziką;
• Išlaidų sutaupymas (gali būti tiesioginis ir ateities);
• Geresnis įvaizdis (teigiamai žiūri darbuotojai ir visuomenė);
• Nauda visuomenei ir aplinkai - sutaupoma aplinkosauginės išlaidos (atliekų...
Šį darbą sudaro 1460 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Kiti darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!