Analizės

Vištienos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė

9.6   (3 atsiliepimai)
Vištienos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 1 puslapis
Vištienos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 2 puslapis
Vištienos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 3 puslapis
Vištienos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 4 puslapis
Vištienos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 5 puslapis
Vištienos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 6 puslapis
Vištienos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 7 puslapis
Vištienos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 8 puslapis
Vištienos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 9 puslapis
Vištienos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 10 puslapis
Vištienos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 11 puslapis
Vištienos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 12 puslapis
Vištienos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 13 puslapis
Vištienos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 14 puslapis
Vištienos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 15 puslapis
Vištienos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 16 puslapis
Vištienos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 17 puslapis
Vištienos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 18 puslapis
Vištienos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 19 puslapis
Vištienos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 20 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Maisto produktai yra sudėtingas cheminių junginių kompleksas, kurį sudaro baltymai, riebalai, angliavandeniai, mineralinės medžiagos ir vanduo. Kiekviena junginių grupė atlieka tam tikras savo funkcijas žmogaus organizmo gyvybiniuose procesuose. Mėsa ir paukštiena yra vieni iš pagrindinių maisto produktų, kuriuos nuolat vartoja gyventojai.
Paukštiena – naminių paukščių (vištos, kalakutai, antys, žąsys, putpelės, povai) ir laukinių jų giminaičių mėsa. Pačia vertingiausia paukštiena laikoma krūtinėlė (skraidomasis raumuo) ir šlaunelės (vaikščiojamasis raumuo). Krūtinėlė vadinama balta paukštiena dėl savo šviesesnės spalvos. Tai lemia mažesnis mioglobino kiekis, negu tamsia paukštiena vadinamuose vaikščiojamuosiuose raumenyse.
100 g vištienos odelės yra 135 mg cholesterolio. Tai beveik 2,5 karto daugiau negu vištienos krūtinėlės mėsoje. Vištienoje yra daug baltymų (nuo 18 iki 21 proc.) – iki 10 proc. daugiau nei kiaulienoje – ir mažai riebalų (nuo 9 iki 18 proc.) – net iki 40 proc. mažiau negu kiaulienoje.
Vištiena turi daugiau raumeninio audinio (baltymų), žmogaus organizmui būtinų nepakeičiamų aminorūgščių (valino, leucino, lizino, metionino, triptofano, fenilalanino, treonino). Aminorūgščių kiekiu vištiena prilygsta jautienai.
Svarbiausias mėsos komponentas yra raumeninis audinys. Vertingiausia raumenų sudėtinė dalis yra gyvūniniai baltymai, kurie sudaro apie 80 proc. raumeninio audinio medžiagų, bet vištienos riebalai taip pat vertingi, nes turi pakankamai daug polinesočiųjų rūgščių.
Pagal aminorūgščių sudėtį paukštienos baltymai priskiriami labai vertingiems baltymams, kuriuose yra visų nepakeičiamų ir labai gerai subalansuotų aminorūgščių. Baltoje paukščių mėsoje daug mineralinių medžiagų. Paukščių riebalų biologinė vertė yra didesnė negu galvijų riebalų, nes joje daugiau yra polinesočiųjų riebalų rūgščių.
Baltymai yra amino rūgščių, kurios vartojamos kaip ląstelių statybinė medžiaga, šaltinis. Mitybos požiūriu gyvūniniai baltymai yra vertingesni, negu augaliniai.
Mėsoje yra ir vitaminų, ypač B grupės. Vitamino C mėsoje beveik nėra. A, D ir E vitaminų randama mažais kiekiais.
Žmogaus vartojamo maisto įvairovė yra tas šaltinis, kuris gali aprūpinti būtina žmogaus organizmui, geležimi. Mėsa yra vienas iš tų lengvai pasisavinamų geležies šaltinių. Geležis iš mėsos yra kur kas lengviau pasisavinama nei iš vaisių, daržovių, duonos gaminių...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 3092 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • ĮVADAS 3
  • VIŠTIENOS CHEMINĖ SUDĖTIS 4
  • VIŠTIENOS KOMPONENTŲ SUDĖTIS IR CHEMINIŲ SAVYBIŲ ANALIZĖ 5
  • VANDUO 5
  • CHEMINĖS SAVYBĖS 5
  • Disociacija (jonizacija) 5
  • Reakcija su metalais 5
  • Reakcija su metalų oksidais 6
  • Reakcijos su nemetalais 6
  • Reakcija su nemetalų oksidais 6
  • Kitos reakcijos 6
  • BALTYMAI 6
  • Baltymų formos 7
  • Globuliniai baltymai 7
  • Fibriliniai baltymai 7
  • Baltymo struktūros 7
  • CHEMINĖS SAVYBĖS 7
  • Išsūdymas 7
  • Baltymų nusodinimas. 7
  • Baltymų nusodinimas šildant. 8
  • Baltymų nusodinimas sunkiųjų metalų druskomis. 8
  • Baltymų nusodinimas koncentruotomis mineralinėmis rūgštimis. 8
  • Biureto reakcija. 8
  • Ksantoproteino reakcija. 9
  • Folio reakcija. 9
  • Milono reakcija. 9
  • RIEBALAI 9
  • Trigliceridai 10
  • CHEMINĖS SAVYBĖS 10
  • ANGLIAVANDENIAI 11
  • SKIRSTYMAS 11
  • Monosacharidai 11
  • Disacharidai 12
  • Polisacharidai 12
  • CHEMINĖS SAVYBĖS 13
  • MINERALINĖS MEDŽIAGOS 13
  • VIŠTIENOJE ESANČIOS MINERALINĖS MEDŽIAGOS 14
  • VITAMINAI 15
  • VIŠTIENOJE ESANTYS VITAMINAI 15
  • VIŠTIENOS KOMPONENTŲ GALIMI POKYČIAI LAIKYMO METU 16
  • ŠALČIO POVEIKIS MĖSAI 16
  • MĖSOS MINKŠTUMAS IR SULTINGUMAS 16
  • MĖSOS SPALVA 17
  • VIŠTIENOS SVARBA 17
  • VIŠTIENOS MOKSLINIAI TYRIMAI 18
  • SALMONELIŲ PAPLITIMAS VIŠTŲ DEDEKLIŲ PULKUOSE IR VISUOMENĖS SVEIKATA 18
  • IŠVADOS 19
  • LITARATŪROS SĄRAŠAS 20

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.docx)
Apimtis
22 psl., (3092 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos analizė
  • 22 psl., (3092 ž.)
  • Word failas 158 KB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šią analizę
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt