Referatai

Prieskoninių žolelių gamybos inovacijos, biocheminių pokyčių ir toksinių medžiagų analizė

9.8   (3 atsiliepimai)
Prieskoninių žolelių gamybos inovacijos, biocheminių pokyčių ir toksinių medžiagų analizė 1 puslapis
Prieskoninių žolelių gamybos inovacijos, biocheminių pokyčių ir toksinių medžiagų analizė 2 puslapis
Prieskoninių žolelių gamybos inovacijos, biocheminių pokyčių ir toksinių medžiagų analizė 3 puslapis
Prieskoninių žolelių gamybos inovacijos, biocheminių pokyčių ir toksinių medžiagų analizė 4 puslapis
Prieskoninių žolelių gamybos inovacijos, biocheminių pokyčių ir toksinių medžiagų analizė 5 puslapis
Prieskoninių žolelių gamybos inovacijos, biocheminių pokyčių ir toksinių medžiagų analizė 6 puslapis
Prieskoninių žolelių gamybos inovacijos, biocheminių pokyčių ir toksinių medžiagų analizė 7 puslapis
Prieskoninių žolelių gamybos inovacijos, biocheminių pokyčių ir toksinių medžiagų analizė 8 puslapis
Prieskoninių žolelių gamybos inovacijos, biocheminių pokyčių ir toksinių medžiagų analizė 9 puslapis
Prieskoninių žolelių gamybos inovacijos, biocheminių pokyčių ir toksinių medžiagų analizė 10 puslapis
Prieskoninių žolelių gamybos inovacijos, biocheminių pokyčių ir toksinių medžiagų analizė 11 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Savarankiško darbo temos aktualumas: tema aktuali, nes prieskoninės žolelės yra itin populiarios ruošiant maistą. Jos naudojamos įvairiems patiekalams, padažams, gėrimams. Labai svarbu naudoti, tik kokybiškas žaliavas. Dėl šios priežasties svarbu išsiaiškinti kas lemia aukštos kokybės žolelių asortimentą, o kas daro tam neigiamą įtaka. Svarbu išsiaiškinti ar prieskoninės žolelės gali būti toksiškos, nustatyti galimus biocheminius pokyčius ir aptarti gamybos inovacijas.
Savarankiško darbo tikslas – Atlikti prieskoninių žolelių gamybos inovacijų, biocheminių pokyčių ir toksinių medžiagų analizę.
1. Nustatyti prieskoninių žolelių gamybos inovacijos būdus.
2. Nustatyti biocheminius pokyčius vykstančius prieskoninėse žolelėse.
3. Atlikti prieskoninių žolelių toksinių medžiagų analizę.
Savarankiško darbo objektas: prieskoninių žolelių gamybos inovacijos, biocheminių pokyčių ir toksinių medžiagų analizė.
Savarankiško darbo metodai: mokslinės literatūros analizė.
Nuo seno žmonės gardino patiekalus įvairiais prieskoniais ir žolelėmis. Prieskoninės žolelės suteikia patiekalui išskirtinį kvapą ir savitą skonį. Šiomis žolelėmis gardinamos sriubos, padažai, mėsiški patiekalai ir net gėrimai. Prieskoninių žolelių vartojimas stiprina imunitetą, padeda organizmui kovoti su mikrobais ir pašalinti toksinus, tačiau kai kuriais atvejais gali būti ir žalingi. Ne visos prieskoninės žolelės tinka maisto gamybai, prieskonius reikėtų vartoti saikingai ir rinktis tik kokybiškus. Per didelis jų kiekis gali sugadinti patiekalą, užterštos žolelės gali sukelti sveikatos sutrikimus, paveikti žmogaus organizmą. Šiame darbe aptarsiu prieskoninių žolelių gamybos inovacijos, biocheminius pokyčius bei išnagrinėsiu toksines medžiagas esančias jose.
Prieskoninių žolelių rinka ir gamybos inovacijos
Azija ir Šiaurės Amerika užima reikšmingas pasaulinės žolelių ir prieskonių rinkos dalis, kurios sudaro atitinkamai 29 ir 11 procentų rinkos. Azija yra žinoma, kaip „prieskonių žemė“, nes čia išgaunama daugiausia prieskonių pasaulyje. Būtent Azijos šalyse didžiausi gamybos, vartojimo ir eksporto prieskoniais kaštai. Viena iš Azijos šalių, kurioje pagaminama daugiausiai prieskonių yra Indija. Indija visame pasaulyje pripažinta dėl prieskonių ir vaistinių augalų. Dėl vyraujančio skirtingo klimato, skirtingose šalies regionuose auginami įvairūs prieskoniai. Šalyje auginami tokie prieskoniai ir prieskoninės žolelės: lauro lapai, kardamonai, kaparėliai, kalendros, gvazdikėliai, kmynų sėklos, raudonieji čili pipirai. Jie pasižymi įvairiomis fiziologinėmis ir...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 2126 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • ĮVADAS 2
  • TEORINĖ DALIS 3
  • Prieskoninių žolelių rinka ir gamybos inovacijos 3
  • Prieskoninių žolelių biocheminiai pokyčiai 4
  • Prieskoninių žolelių toksinės medžiagos ir jų analizė 5
  • IŠVADOS / REKOMENDACIJOS IR PASIŪLYMAI 8
  • LITERATŪRA IR KITI INFORMACIJOS ŠALTINIAI 9

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.docx)
Apimtis
12 psl., (2126 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos referatas
  • 12 psl., (2126 ž.)
  • Word failas 115 KB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt