Savarankiško darbo temos aktualumas: tema aktuali, nes prieskoninės žolelės yra itin populiarios ruošiant maistą. Jos naudojamos įvairiems patiekalams, padažams, gėrimams. Labai svarbu naudoti, tik kokybiškas žaliavas. Dėl šios priežasties svarbu išsiaiškinti kas lemia aukštos kokybės žolelių asortimentą, o kas daro tam neigiamą įtaka. Svarbu išsiaiškinti ar prieskoninės žolelės gali būti toksiškos, nustatyti galimus biocheminius pokyčius ir aptarti gamybos inovacijas.
Savarankiško darbo tikslas – Atlikti prieskoninių žolelių gamybos inovacijų, biocheminių pokyčių ir toksinių medžiagų analizę.
1. Nustatyti prieskoninių žolelių gamybos inovacijos būdus.
2. Nustatyti biocheminius pokyčius vykstančius prieskoninėse žolelėse.
3. Atlikti prieskoninių žolelių toksinių medžiagų analizę.
Savarankiško darbo objektas: prieskoninių žolelių gamybos inovacijos, biocheminių pokyčių ir toksinių medžiagų analizė.
Savarankiško darbo metodai: mokslinės literatūros analizė.
Nuo seno žmonės gardino patiekalus įvairiais prieskoniais ir žolelėmis. Prieskoninės žolelės suteikia patiekalui išskirtinį kvapą ir savitą skonį. Šiomis žolelėmis gardinamos sriubos, padažai, mėsiški patiekalai ir net gėrimai. Prieskoninių žolelių vartojimas stiprina imunitetą, padeda organizmui kovoti su mikrobais ir pašalinti toksinus, tačiau kai kuriais atvejais gali būti ir žalingi. Ne visos prieskoninės žolelės tinka maisto gamybai, prieskonius reikėtų vartoti saikingai ir rinktis tik kokybiškus. Per didelis jų kiekis gali sugadinti patiekalą, užterštos žolelės gali sukelti sveikatos sutrikimus, paveikti žmogaus organizmą. Šiame darbe aptarsiu prieskoninių žolelių gamybos inovacijos, biocheminius pokyčius bei išnagrinėsiu toksines medžiagas esančias jose.
Prieskoninių žolelių rinka ir gamybos inovacijos
Azija ir Šiaurės Amerika užima reikšmingas pasaulinės žolelių ir prieskonių rinkos dalis, kurios sudaro atitinkamai 29 ir 11 procentų rinkos. Azija yra žinoma, kaip „prieskonių žemė“, nes čia išgaunama daugiausia prieskonių pasaulyje. Būtent Azijos šalyse didžiausi gamybos, vartojimo ir eksporto prieskoniais kaštai. Viena iš Azijos šalių, kurioje pagaminama daugiausiai prieskonių yra Indija. Indija visame pasaulyje pripažinta dėl prieskonių ir vaistinių augalų. Dėl vyraujančio skirtingo klimato, skirtingose šalies regionuose auginami įvairūs prieskoniai. Šalyje auginami tokie prieskoniai ir prieskoninės žolelės: lauro lapai, kardamonai, kaparėliai, kalendros, gvazdikėliai, kmynų sėklos, raudonieji čili pipirai. Jie pasižymi įvairiomis fiziologinėmis ir...
Šį darbą sudaro 2126 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!