Melasa - klampus skystis, šalutinis produktas perdirbant cukrinius runkelius ar cukranendres į cukrų.
Tapijoka - yra krakmolas , išgaunamas iš kasavos augalo.
Acetaliai - nestabilių dihidroksilių alkoholių eteriai.
Polimeras - medžiaga, kurios molekulės sudarytos iš daug besikartojančių struktūrinių vienetų, vadinamų monomerais, sujungtų kovalentiniais cheminiais ryšiais.
Trigliceridai - yra esteriai, gaunami iš glicerolio ir trijų riebalų rūgščių.
Savarankiško darbo temos aktualumas: tema aktuali, nes cukraus, krakmolo, riebalų ir jų produktų naudojimas kasdienybėje yra itin populiarus. Dėl šios priežasties būtina aptarti cheminės sudėties ir maistinės vertės kitimo analizę, atlikti sensorinį vertinimą, siekiant išsiaiškinti šių produktų naudą.
Savarankiško darbo tikslas – Atskleisti cukraus, krakmolo bei riebalų ir jų produktų klasifikaciją, asortimentą , sensorinį vertinimą bei cheminės sudėties ir maistinės vertės kitimo analizę.
Savarankiško darbo uždaviniai:
Aptarti cukraus, krakmolo bei riebalų ir jų produktų klasifikaciją, asortimentą , sensorinis vertinimą bei cheminės sudėties ir maistinės vertės kitimo analizę ?
1. Aptarti cukraus, krakmolo, riebalų ir jų produktų klasifikaciją.
2. Atlikti cukraus, kraklomo, riebalų ir jų produktų sensorinį vertinimą, cheminės sudėties ir maistinės vertės analizę.
Savarankiško darbo objektas: Cukraus, krakmolo bei riebalų ir jų produktų klasifikacija, asortimentas, sensorinis vertinimas bei cheminės sudėties ir maistinės vertės kitimo analizė.
Savarankiško darbo metodai: mokslinės literatūros analizė.
TEORINĖ DALIS
Cukraus, krakmolo bei riebalų ir jų produktų klasifikacija
Cukrus (sacharozė) yra vandenyje tirpi medžiaga, gaunama perdirbant cukrinius runkelius ir cukranendres. Cukrus ne tik priduoda saldumo, bet ir išsaugo maistą, karamelizuoja paruoštų ir iškeptų gaminių paviršių. Cukraus gamyklos, paprastai esančios atogrąžų regionuose, netoli kur auginamos cukranendrės, susmulkina cukranendres ir gamina žaliavinį cukrų, kuris siunčiamas į kitas gamyklas, kad būtų galima rafinuoti į gryną sacharozę. Cukrus gali būti baltasis ir rudasis. Baltasis cukrus arba sacharozė, yra gerai išvalytas fosforo rūgšties pagalba ir nublukintas, kad išgauti baltos spalvos kristalus arba granules. Baltasis cukrus klasifikuojamas į keletą rūšių:
• Paprastasis cukrus – granuliotas cukrus skirtas naudoti namuose.
• Vaisinis cukrus – smulkesnis už cukrų, naudojamas želė, įvairių desertų gamybai.
• Specialus kepėjų cukrus...
Šį darbą sudaro 2446 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!