Maisto produkto cheminė sudėtis; maisto produkto komponentų sudėtis ir cheminės savybės; pakavimo medžiagos, kurios lemia produkto saugumą bei ilgesnį išlaikymą;
10 pav. vitaminas PP 11
11 pav. folio rūgštis 14
12 pav. sojų pupelių pakavimas 15
Lentelių sąrašas
1 lentelė sojos cheminė sudėtis 3
2 lentelė populiarių monosacharidų formulės 5
3 lentelė mineralinių medžiagų kiekis mg sojoje 10
4 lentelė vitaminų kiekis mg sojoje 10
Ši tema buvo pasirinkta norint labiau sužinoti apie soją, jos produktus, cheminę sudėtį.
DARBO TIKSLAS:
• aptarti sojos sudėtį, savybių kitimą ir produkto vertę.
DARBO UŽDAVINIAI:
• pateikti maisto produkto cheminę sudėtį;
• pateikti maisto produkto komponentų sudėtį ir chemines savybes;
• nurodyti galimus pasirinkto maisto produkto komponentų kitimus laikant ilgesnį laiką tam tikromis sąlygomis;
• aptarti pakavimo medžiagas, kurios lemia produkto saugumą bei ilgesnį išlaikymą;
• vertinant atskirų maisto komponentų naudą ar žalą išreikšti savo nuomonę;
• pateikti maisto produkto mokslinius tyrimus.
1 pav. Sojos pupelės
ĮVADAS
Sojos - vienos iš seniausių ankštinių šeimos augalų, maistui pradėtos vartoti labai seniai - kinai gamino iš jų valgius jau prieš 4 tūkst. metų. Europoje sojos pradėjo plisti nuo XIX a. antrosios pusės. Nėra pasaulyje kitų tokių augalų, kurie per tris keturis mėnesius sukauptų tiek baltymų, riebalų, angliavandenių, mineralų ir vitaminų, kiek sukaupia sojos. Pagrindinės sojų augintojos - Kinija, Japonija, JAV. Nors sojos kilo iš šiltųjų kraštų, nauji selekcijos metodai sudarė galimybes sukurti veisles, kurios augtų ir kitose šalyse. Lietuvoje sojos pradėtos auginti 1934 m. Dar prieš karą buvo išvestos keturios lietuviškos produktyvios sojų veislės.
Lietuvoje sojos yra auginamos kaip daržo kultūra - ji neperdirbama ir nenaudojama sojų produktams gaminti. Šis ankštinis augalas auginamas pašarams. Kadangi sojos - universalus augalas, jos auginimas nėra sudėtingas. Tiesa, jei esant šiltam klimatui sojos subręsta rugpjūčio mėnesį, Lietuvoje derlius dažniausiai nuimamas tik rugsėjį. Sojos - ilgos vegetacijos augalas, todėl jei parenkama netinkama veislė, ji nesubręsta. (3)
2 pav. Soja
KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SOJOS SUDĖTIS
Soja yra vienintelis augalinės kilmės produktas, turintis tiek daug maistinių medžiagų. Pagal baltymų ir riebalų kiekį su sojomis negali varžytis nė vienas kitas maisto produktas. Sojose yra 37 g baltymų, kurie...
Šį darbą sudaro 3893 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!