Kursiniai darbai

Sojos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė

9.6   (3 atsiliepimai)
Sojos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 1 puslapis
Sojos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 2 puslapis
Sojos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 3 puslapis
Sojos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 4 puslapis
Sojos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 5 puslapis
Sojos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 6 puslapis
Sojos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 7 puslapis
Sojos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 8 puslapis
Sojos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 9 puslapis
Sojos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 10 puslapis
Sojos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 11 puslapis
Sojos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 12 puslapis
Sojos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 13 puslapis
Sojos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 14 puslapis
Sojos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 15 puslapis
Sojos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 16 puslapis
Sojos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 17 puslapis
Sojos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 18 puslapis
Sojos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 19 puslapis
Sojos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 20 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Aprašymas

Maisto produkto cheminė sudėtis; maisto produkto komponentų sudėtis ir cheminės savybės; pakavimo medžiagos, kurios lemia produkto saugumą bei ilgesnį išlaikymą;

Ištrauka

10 pav. vitaminas PP 11
11 pav. folio rūgštis 14
12 pav. sojų pupelių pakavimas 15
Lentelių sąrašas
1 lentelė sojos cheminė sudėtis 3
2 lentelė populiarių monosacharidų formulės 5
3 lentelė mineralinių medžiagų kiekis mg sojoje 10
4 lentelė vitaminų kiekis mg sojoje 10
Ši tema buvo pasirinkta norint labiau sužinoti apie soją, jos produktus, cheminę sudėtį.
DARBO TIKSLAS:
• aptarti sojos sudėtį, savybių kitimą ir produkto vertę.
DARBO UŽDAVINIAI:
• pateikti maisto produkto cheminę sudėtį;
• pateikti maisto produkto komponentų sudėtį ir chemines savybes;
• nurodyti galimus pasirinkto maisto produkto komponentų kitimus laikant ilgesnį laiką tam tikromis sąlygomis;
• aptarti pakavimo medžiagas, kurios lemia produkto saugumą bei ilgesnį išlaikymą;
• vertinant atskirų maisto komponentų naudą ar žalą išreikšti savo nuomonę;
• pateikti maisto produkto mokslinius tyrimus.
1 pav. Sojos pupelės
ĮVADAS
Sojos - vienos iš seniausių ankštinių šeimos augalų, maistui pradėtos vartoti labai seniai - kinai gamino iš jų valgius jau prieš 4 tūkst. metų. Europoje sojos pradėjo plisti nuo XIX a. antrosios pusės. Nėra pasaulyje kitų tokių augalų, kurie per tris keturis mėnesius sukauptų tiek baltymų, riebalų, angliavandenių, mineralų ir vitaminų, kiek sukaupia sojos. Pagrindinės sojų augintojos - Kinija, Japonija, JAV. Nors sojos kilo iš šiltųjų kraštų, nauji selekcijos metodai sudarė galimybes sukurti veisles, kurios augtų ir kitose šalyse. Lietuvoje sojos pradėtos auginti 1934 m. Dar prieš karą buvo išvestos keturios lietuviškos produktyvios sojų veislės.
Lietuvoje sojos yra auginamos kaip daržo kultūra - ji neperdirbama ir nenaudojama sojų produktams gaminti. Šis ankštinis augalas auginamas pašarams. Kadangi sojos - universalus augalas, jos auginimas nėra sudėtingas. Tiesa, jei esant šiltam klimatui sojos subręsta rugpjūčio mėnesį, Lietuvoje derlius dažniausiai nuimamas tik rugsėjį. Sojos - ilgos vegetacijos augalas, todėl jei parenkama netinkama veislė, ji nesubręsta. (3)
2 pav. Soja
KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SOJOS SUDĖTIS
Soja yra vienintelis augalinės kilmės produktas, turintis tiek daug maistinių medžiagų. Pagal baltymų ir riebalų kiekį su sojomis negali varžytis nė vienas kitas maisto produktas. Sojose yra 37 g baltymų, kurie...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 3893 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • 1. DARBO TIKSLAS 1
  • 2. DARBO UŽDAVINIAI 1
  • 3. ĮVADAS 2
  • 4. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SOJOS SUDĖTIS 3
  • 5. ATSKIRŲ MAISTINIŲ MEDŽIAGŲ APRAŠYMAS 3
  • 6. BALTYMAI 4
  • 7. ANGLIAVANDENIAI 5
  • 7.1. Mono- ir disacharidai 5
  • 7.1.1. Monosacharidai 5
  • 7.1.2. Disacharidai 6
  • 7.2. Polisacharidai 6
  • 7.2.1. Krakmolas. 6
  • 8. VANDUO 7
  • 9. RIEBALAI 8
  • 9.1.1. Sočiosios riebalų rūgštys 8
  • 9.1.2. Mononesočiosios riebalų rūgštys 8
  • 9.1.3. Polinesočiosios riebalų rūgštys 9
  • 10. VITAMINAI IR MINERALINĖS MEDŽIAGOS 10
  • 10.1. Provitaminas A 11
  • 10.2. Vitaminas E 11
  • 10.3. Vitaminas B1 12
  • 10.4. Vitaminas B2 12
  • 10.5. Vitaminas B6 13
  • 10.6. Vitaminas PP 13
  • 10.7. Mineralinės medžiagos 14
  • 10.7.1. Kalis 14
  • 10.7.2. Fosforas 14
  • 10.7.3. Kalcis 14
  • 10.7.4. Cinkas 15
  • 10.7.5. Geležis 15
  • 10.7.6. Folio rūgštis 16
  • 11. SOJOS PUPELIŲ PAKAVIMAS 17
  • 12. MOKSLINIAI TYRIMAI 17
  • 13. IŠVADOS 17
  • 14. LITERATŪROS SĄRAŠAS 18

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.docx)
Apimtis
24 psl., (3893 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos kursinis darbas
  • 24 psl., (3893 ž.)
  • Word failas 860 KB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį kursinį darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt