Pristatymai

Bulvių sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė

9.4   (3 atsiliepimai)
Bulvių sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 1 puslapis
Bulvių sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 2 puslapis
Bulvių sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 3 puslapis
Bulvių sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 4 puslapis
Bulvių sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 5 puslapis
Bulvių sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 6 puslapis
Bulvių sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 7 puslapis
Bulvių sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 8 puslapis
Bulvių sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 9 puslapis
Bulvių sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 10 puslapis
Bulvių sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 11 puslapis
Bulvių sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 12 puslapis
Bulvių sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 13 puslapis
Bulvių sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 14 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Darbo tikslas - išanalizuoti bulvių sudėtį, savybes, pokyčius veikiant jį įvairiais faktoriais, jo laikymo metu įvertinant jo vertę.
• Aptarti bulvių cheminę sudėtį.
• Parengti bulvės komponentų sudėties ir cheminių savybių analizę.
• Nurodyti bulvių komponentų galimus pokyčius laikymo metu.
• Įvertinti bulvių svarbą.
• Rasti internete ir pateikti naujausią informaciją apie bulvių mokslinius tyrimus.
100 g valgomosios produkto dalies:
• Vanduo – 78,8g
• Sausųjų medžiagų – 21,2g
• Baltymų – 2,0g
• Riebalų – 0,1g
• Angliavandenių – 18,3g
• Mineralinių medžiagų – 1,0g
• Vitaminų A, D, E, B1, B2, B6, B12, C – 3,43mg
BULVĖS KOMPONENTŲ SUDĖTIES IR CHEMINIŲ SAVYBIŲ ANALIZĖ
BALTYMAI
• Bulvėse yra apie 2 proc. neapdoroto baltymo;
• Bulvių baltymai, kaip ir mėsos, žuvies, kiaušinių, sudaryti iš amino rūgščių, kurios labai svarbios žmogaus organizmui.
• Baltymų vertė priklauso nuo jų įsisavinimo. Tai nulemia amino rūgščių kiekis ir jų santykis.
• Bulvių baltymų vertė gali padidėti jeigu jas paruošime su tam tikrais maisto produktais (t.y. su pienu, kiaušiniais, mėsa, žuvimi ir t.t.).
Riebalai
• Riebalai yra vieni iš pagrindinių organinių medžiagų, įeinančių į visų žmogaus organizmo ląstelių sudėtį;
• Bulvėse riebalų mažai, todėl jie mitybai nereikšmingi;
• 100g bulvių yra apie 0,1g riebalų, iš jų 0,01g sočiųjų riebalų rūgščių ir 0,06g polinesočiųjų riebalų rūgščių.
Angliavandeniai
• Bulvėse angliavandenių yra 15 - 17%. Iš jų:
• Krakmolo – 16,6g
• cukrų (mono- ir disacharidų) – 0,3g
• skaidulinių medžiagų – 1,6g
• Žmogus turi gauti 54-58% visų kalorijų iš angliavandenių.
• Suvalgius 100 g bulvių, organizmas gauna 74 kcal.
krakmolas
• Krakmolas – kompleksinis angliavandenis, polisacharidas, sudarytas mažiausiai iš 10 sacharidų molekulių.
• Karštame vandenyje krakmolas sudaro koloidinį tirpalą – krakmolo kleisterį.
• Krakmolas sudaro pagrindinę maistinę ir kalorinę bulvės vertę.
• Tai vienas iš fotosintezės produktų ir gumbuose formuojasi kiaušinio formos grūdeliais.
• Bulvės krakmolingumas priklauso nuo veislės, dirvos, taip pat ir nuo orų: kai sausa ir šilta – grūdeliai stambūs, kai drėgna ir vėsu – smulkūs; stambiose bulvėse krakmolo daugiau negu smulkiose.
• Ilgai laikant bulves krakmolo kiekis ir jo...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 845 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Skaidrės (.pptx)
Apimtis
14 psl., (845 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos pristatymas
  • 14 psl., (845 ž.)
  • Skaidrės 755 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį pristatymą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt