XI var.
2009 m.
2. Suklasifikuokite drėgmės nustatymo maiste metodus.
3. Trumpai apibūdinkite Hunter maisto spalvos įvertinimo sistemą
4. Parašykite 3 jums žinomų ksantofilų formules? Kuriuose produktuose jie aptinkami ir kuo svarbūs?
5. Paaiškinkite lipidų fotooksidacijos mechanizmą.
6. Pavadinkite šiuos junginius ir trumpai apibūdinkite jų reikšmę maistui ar kokiu tikslu jie vartojami.
7. Kodėl -tokoferolis yra žymiai stipresnis antioksidantas gyvuose audiniuose (in vivo)?
8. Į kokias grupes yra skirstomi emulsikliai? Kokiomis savybėmis turi pasižymėti emulsiklio molekulė?
9. Iš kokių etapų susideda netiesioginiai SO2 nustatymo metodai?
1. Kokioje būklėje vanduo gali būti maiste?
Sorbcijos izotermos parodo, kad vandens formos maiste gali būti įvairios. Yra įprasta išskirti 3 formas:
• Langmiuro arba vandens monosluoksnis,
• kapiliarinis vanduo,
• laisvai prisijungęs vanduo.
Kai kuriuose šaltiniuose vanduo skiriamas į 5 formas:
• absorbuotas,
• kapiliarinis,
• osmotinis,
• koloidinis (fiziškai surištas)
• chemiškai surištas.
Surištas vanduo gali būti stipriai prijuntas ir laikomas patvarioje ir tvarkingoje (struktūruotoje) būklėje. Toks vanduo negali būti tirpikliu ir neužšąla. Daug drėgmės turinčiuose maisto produktuiose dalis vandens yra kapiliaruose.
2.Suklasifikuokite drėgmės nustatymo maiste metodus.
Drėgmės nustatymo metodai priklauso nuo maisto produkto kilmės bei analizės reikalavimų. Pastaruoju atveju reikia nuspręsti, kas svarbiau - tikslumas ar greitis. Drėgmės nustatymo tikslumui turi įtakos vandens savybės bei vandens būvis maiste.
Drėgmės nustatymo metodai gali būti suskirstyti į 3 stambias grupes:
1. Metodai pagrįsti vandens atskyrimu nuo sausų medžiagų ir svorio sumažėjimo arba atskirto vandens kiekio išmatavimu: džiovinimas ir distiliavimas su nesimaišančiu su vandeniu tirpikliu;
2. Metodai pagrįsti kai kurių produkto fizikinių savybių, kurios kinta priklausomai nuo vandens kiekio jame, matavimu: lūžio rodiklis, elektrinis laidumas, impedansas (varža), branduolinis magnetinis rezonansas, garų slėgis, lyginamasis svoris;
3. Metodai pagrįsti cheminėmis vandens reakcijomis: C2H2 išskyrimas iš CaC2, jodo išskyrimas iš Karl Fischer reagento, aceotropinis titravimas.
3.Trumpai apibūdinkite Hunter maisto spalvos įvertinimo sistemą
Hunter sistema yra plačiai naudojama maisto kolorimetrijoje. Tai taip vadinama L, a, b sistema, pagal kurią priimama, kad yra tarpinis signalo įsijungimo etapas tarp šviesos receptoriaus tinklainėje ir optinio nervo, perduodančio signalą smegenims. Reakcija...
Šį darbą sudaro 1422 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!