Analizės

Maisto produktų cheminių medžiagų analizė

9.8   (3 atsiliepimai)
Maisto produktų cheminių medžiagų analizė 1 puslapis
Maisto produktų cheminių medžiagų analizė 2 puslapis
Maisto produktų cheminių medžiagų analizė 3 puslapis
Maisto produktų cheminių medžiagų analizė 4 puslapis
Maisto produktų cheminių medžiagų analizė 5 puslapis
Maisto produktų cheminių medžiagų analizė 6 puslapis
Maisto produktų cheminių medžiagų analizė 7 puslapis
Maisto produktų cheminių medžiagų analizė 8 puslapis
Maisto produktų cheminių medžiagų analizė 9 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

E 171

Pavadinimas

Titano dioksidas

Kokiai grupei priskiriamas

dažikliai

Pavojingumas

vengtinas

Cheminė formulė

TiO2

Poveikis žmogaus organizmui

Titano dioksidas neigiamai veikia žarnyno ląstelių pajėgumą įsisavinti maistines medžiagas. Dažnas E171 vartojimas silpnina virškinimo sistemą, taip pat apsunkina tokių medžiagų kaip cinkas, geležis ir riebalų rūgštys įsisavinimą, neigiamai veikia maisto medžiagų skaidymo procesą.

H320: Dirgina akis [Įspėjimas Smarkus akių pažeidimas/akių dirginimas]

H335: Gali dirginti kvėpavimo takus [Įspėjimas Specifinis toksiškumas konkrečiam organui, vienkartinis poveikis; Kvėpavimo takų dirginimas]

H351: Įtariama, kad gali sukelti vėžį [Įspėjimas apie kancerogeniškumą]

H372: Kenkia organams dėl ilgalaikio arba kartotinio poveikio [Pavojingas toksiškumas konkrečiam organui, kartotinis poveikis]

Kaip gaunamas

Mineralinės kilmės.

Gali būti paruoštas tiesiogiai derinant titaną ir deguonį; apdorojant titano druskas vandeniniame tirpale; reaguojant lakiems, neorganiniams titano junginiams su deguonimi; oksiduojant arba hidrolizuojant organinius titano junginius.

Leistinos normos

Nėra saugios leistinos normos žmogaus organizmui.

Kur naudojamas

Ankščiau buvo naudojamas.

Dražė apvalkaluose, kramtomojoje gumoje ir kituose saldumynuose, spurgose, duonoje, liesame piene, dantų pastoje.

Naudojamas kaip miltų, pieno produktų ir spalvos priedas;

Smulkiuose kepiniuose, sriubose, sultiniuose, įvairiose sumuštinių užtepėlėse, salotų padažuose ir maisto papilduose maistinis dažiklis (E171) gamintojų naudojamas dėl savo technologinės funkcijos padaryti maistą patrauklesnį, suteikti jam spalvą, kuris kitaip būtų bespalvis arba atkurti pirminę maisto išvaizdą. Titano dioksidas kaip priedas buvo naudojamas ne vien maisto pramonėje, bet ir kosmetikos, dažų, pašarų bei vaistų gamyboje.

10 maisto produktų pavyzdžių (iš jų bent 5 Lietuvos prekybos centrų rinkoje)

2022 m. sausio 14 d. Europos komisijos reglamentu draudžiama naudoti šį maisto priedą.

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/LT/TXT/PDF/?uri=CELEX:32022R0063&from=LT

https://vmvt.lt/naujienos/es-isigalioja-draudimas-maisto-gamyboje-naudoti-titano-dioksida-e171

E 203

Pavadinimas

Kalcio sorbatas

Kokiai grupei priskiriamas

konservantas

Pavojingumas

Nepavojingas

Cheminė formulė

C12H14CaO4

Poveikis žmogaus organizmui

Šalutinis poveikis nenustatytas. Tik labai nedidelei daliai žmonių gali pasireikšti silpna pseudoalerginė reakcija.

Kaip gaunamas

Kalcio sorbato gavimo būdas, apimantis kalcio hidroksido suspensijos ir sorbo rūgšties suspensijos reakciją vandeninėje terpėje, kai sorbo rūgšties kiekis yra bent stechiometrinis kiekis, reikalingas reaguoti su visu kalcio hidroksidu, kad reakcija vyktų tol, kol sureaguos visas kalcio hidroksidas, ir atskirti kalcio sorbato daleles nuo reakcijos masės, kurioje kalcio hidroksido iš esmės nėra.

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 2797 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.docx)
Apimtis
9 psl., (2797 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos analizė
  • 9 psl., (2797 ž.)
  • Word failas 37 KB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šią analizę
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt