Referatai

Duonos gaminių gedimas. Maisto produktų gamybos darbuotojų asmens ir darbo higiena

10   (2 atsiliepimai)
Duonos gaminių gedimas. Maisto produktų gamybos darbuotojų asmens ir darbo higiena 1 puslapis
Duonos gaminių gedimas. Maisto produktų gamybos darbuotojų asmens ir darbo higiena 2 puslapis
Duonos gaminių gedimas. Maisto produktų gamybos darbuotojų asmens ir darbo higiena 3 puslapis
Duonos gaminių gedimas. Maisto produktų gamybos darbuotojų asmens ir darbo higiena 4 puslapis
Duonos gaminių gedimas. Maisto produktų gamybos darbuotojų asmens ir darbo higiena 5 puslapis
Duonos gaminių gedimas. Maisto produktų gamybos darbuotojų asmens ir darbo higiena 6 puslapis
Duonos gaminių gedimas. Maisto produktų gamybos darbuotojų asmens ir darbo higiena 7 puslapis
Duonos gaminių gedimas. Maisto produktų gamybos darbuotojų asmens ir darbo higiena 8 puslapis
Duonos gaminių gedimas. Maisto produktų gamybos darbuotojų asmens ir darbo higiena 9 puslapis
Duonos gaminių gedimas. Maisto produktų gamybos darbuotojų asmens ir darbo higiena 10 puslapis
Duonos gaminių gedimas. Maisto produktų gamybos darbuotojų asmens ir darbo higiena 11 puslapis
Duonos gaminių gedimas. Maisto produktų gamybos darbuotojų asmens ir darbo higiena 12 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Mikroorganizmai mus supa kasdien ir visur: ore, vandenyje, maisto produktuose ir t.t. Nors plika akimi jų ir nepastebime, tačiau kai kurių jų padarinių nepastebėti neįmanoma. Norint su jais kovoti reikia imtis įvairių sanitarijos ir higienos priemonių. Šio darbo tikslas plačiau aptarti mikrobų poveikį duonai,.t.y mikrobinį duonos gedimą bei maisto produktų gamybos darbuotojų asmens ir darbo higieną.
4. Išsiaiškinti produktų gamybos darbuotojų asmens ir darbo higienos reikalavimus.
Duona – vienas iš svarbiausių maisto produktų. Žmogaus organizmas duoną lengvai įsisavina, nes minkštimas yra purus ir akytas. Kepant joje susidaro apie 270 įvairių skonio, kvapo ir dažančiųjų medžiagų. Duona žadina apetitą, skatina virškinimą, suteikia sotumo jausmą. Tinkamai laikant, galima gan ilgą laiką išsaugoti jos maistinę vertę.
1. Išvaizda – gaminio forma turi būti taisyklinga, nedeformuota, nesuslėgta;
2. Paviršius – be įtrūkimų, blizgantis, neapdegęs, spalva būdinga gaminiui;
3. Minkštimas – iškepęs, nelipnus, nedrėgnas, akytas, elastiškas;
4. Skonis ir kvapas - malonus, būdingas gaminiui.
Tačiau tarp tinkamos vartoti duonos pasitaiko ir “ligotos” duonos gaminių. Prieš vartojant būtina įsitikinti ar ji nepažeista., nes kitu atveju mūsų laukia lengvas ar net sunkus apsinuodijimas, bei kiti negalavimai. Apie tai žino tiek grūdų augintojai, tiek duonos gamintojai, nes ir vieni ir kiti atsakingi už sveiko produkto pateikimą galutiniam vartotojui. Pašaliniai mikroorganizmai į duoną patenka su miltais, mielėmis, gerinančiomis medžiagomis ( pienu kiaušiniais ir kt), vandeniu, iš oro, nuo įrenginių ir higienos taisyklių nesilaikančių darbuotojų aprangos bei rankų.Vieni iš mikroorganizmų, pvz., mikrokokai, didelės įtakos duonso kokybei neturi, kiti, pvz., laukinės mielės ir kai kurios kitos bakterijos, pažeidžia normalų duonos rūgimo procesą ir blogina gatavos produkcijos kokybę, treti yra kenkėjai, kurie gadina duonos gaminius.
Dažniausiai pasitaikantys mikrobiniai duonos gedimai yra šie:
1. Bulvių liga;
2. Kreidinis gedimas;
3. Duonos pelijimas (žiedėjimas);
4. Duonos pigmentacija.
1.1 Bulvinė liga
Viena pavojingiausių duonos gedimų yra bulvinė liga. Labiausiai ši liga pasireiškia vasaros mėnesiais.
Veikiant amilazėms, duonoje padaugėja dekstrinų, nuo kurių minkštimas tampa lipnus, o jei pažeidimai yra stiprūs -...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 2547 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • ĮVADAS 3
  • 1. Mikrobinis duonos gedimas 4
  • 1.1 Bulvinė liga 4
  • 1.2. Kreidinis duonos gedimas 6
  • 1.3 Duonos pigmentacija 6
  • 1.4 Duonos pelėjimas 6
  • 2. Maisto produktų gamybos darbuotojų asmens ir darbo higiena 8
  • 2.1 Higienos normos maisto gamybos patalpoms 8
  • 2.2 Higienos normos maisto gamybos įmonių įrengimams, inventoriui 9
  • 2.3. Higienos reikalavimai maisto gamybos imonių darbuotojams 10
  • IŠVADOS 12
  • Naudota literatūra 13

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
13 psl., (2547 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos referatas
  • 13 psl., (2547 ž.)
  • Word failas 120 KB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt