Pristatymai

Šokolado ir jo produktų gamybos technologijos pagrindai

9.6   (3 atsiliepimai)
Šokolado ir jo produktų gamybos technologijos pagrindai 1 puslapis
Šokolado ir jo produktų gamybos technologijos pagrindai 2 puslapis
Šokolado ir jo produktų gamybos technologijos pagrindai 3 puslapis
Šokolado ir jo produktų gamybos technologijos pagrindai 4 puslapis
Šokolado ir jo produktų gamybos technologijos pagrindai 5 puslapis
Šokolado ir jo produktų gamybos technologijos pagrindai 6 puslapis
Šokolado ir jo produktų gamybos technologijos pagrindai 7 puslapis
Šokolado ir jo produktų gamybos technologijos pagrindai 8 puslapis
Šokolado ir jo produktų gamybos technologijos pagrindai 9 puslapis
Šokolado ir jo produktų gamybos technologijos pagrindai 10 puslapis
Šokolado ir jo produktų gamybos technologijos pagrindai 11 puslapis
Šokolado ir jo produktų gamybos technologijos pagrindai 12 puslapis
Šokolado ir jo produktų gamybos technologijos pagrindai 13 puslapis
Šokolado ir jo produktų gamybos technologijos pagrindai 14 puslapis
Šokolado ir jo produktų gamybos technologijos pagrindai 15 puslapis
Šokolado ir jo produktų gamybos technologijos pagrindai 16 puslapis
Šokolado ir jo produktų gamybos technologijos pagrindai 17 puslapis
Šokolado ir jo produktų gamybos technologijos pagrindai 18 puslapis
Šokolado ir jo produktų gamybos technologijos pagrindai 19 puslapis
Šokolado ir jo produktų gamybos technologijos pagrindai 20 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

• Beckett S.T. The science of chocolate. – The Royal Society of Chemistry, UK, 2000, 175 p. A.B.
• Zubčenko Fiziko-chimičeskije osnovy technologii konditerskich izdelii, Voronez, 2001, 247-263 p.
• Edward W.P. The science of sugar confectionary. – The Royal Society of Chemistry, UK, 166 p.
▪ Amerikietiškos (20,1 proc. pasaulinės rinkos): Trinidadas, Grenada, Puerto Rikas, Kuba ir kt.
▪ Afrikietiškos (77,8 proc.): Kamerunas, Lagosas ir kt.
▪ Azijietiškos (2,1 proc.): Java, Ceilonas ir kt.
• Skirstomos prekyboje pagal skonines savybes ir tinkamumą šokoladui gaminti:
▪ aukščiausios rūšies;
▪ vidutinės rūšies.

Aukščiausios rūšies kakavos pupelių charakteristika
• Kilmė Išvaizda Skonis ir kvapas
• Ceilonas
• Paviršius švarus,
• rausvo atspalvio. Pupos stambios, apvalios, išrūšiuotos.
• Branduolys šviesiai rausvos spalvos.
• Malonus skonis ir aromatas. Būdingas lengvai saldus prieskonis.
• Java
• -”-
• -”-
• Venesuela
• Puerto Rikas

• Pupos stambios. Branduolys rudos
• spalvos
• Malonus skonis ir
• stipriai išreikštas aromatas
Vidutinės rūšies kakavos pupelių charakteristika
• Kilmė Išvaizda Skonis ir kvapas
• Gana
• Pupos vidutinio stambumo, nerūšiuotos.
• Branduolys tamsiai rusvos spalvos.
• Silpnas aromatas. Kartaus skonio.
• S-Tomas
• Didžioji pupelių dalis
• smulkios, sausos, švarios.
• Branduolys rudas.
• Aromatas pakankamai stiprus. Geras skonis.
• Kamerunas

• Plokščios, tvirtos, vidutinio dydžio. Branduolys tamsiai rudas
• Silpnas kvapas. Silpnai kartus, dažnai rūgštus skonis
PASTABA
• Naudojant įvairių rūšių pupeles ar jų mišinius galima keisti šokolado skonį
Tarptautinėje rinkoje kakavos pupelės skirstomos į tokias klases:
• I klasė. Pupos priklauso aukščiausiai rūšiai. Jos pilnai subrendę, stambios ir gerai fermentuotos. Nepilnai fermentuotų pupų kiekis ne daugiau kaip 5 proc., o pažeistų – 5 proc. Skonis ir kvapas būdingas duotai rūšiai.
• II klasė. Pupos subrendusios, įprastos fermentacijos. Nepilnai fermentuotų pupų kiekis ne daugiau kaip 10 proc., o pažeistų – 10 proc. Be pašalinio kvapo ir skonio.
• III klasė. Pupos žymiai mažesnės, dalis nepilnai subrendę. Nepilnai fermentuotų pupų kiekis ne daugiau kaip 10 proc., o pažeistų – 10 proc. Būdingas kakavos pupoms aromatas silpnai išreikštas, dažnai su pašaliniu kvapu. Vidutinio pupų ėminio skonis – kartus.

• Kilmė Klasė 100 pupelių masė,...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 4524 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Skaidrės (.ppt)
Apimtis
92 psl., (4524 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos pristatymas
  • 92 psl., (4524 ž.)
  • Skaidrės 569 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį pristatymą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt