Namų darbai

Maitinimo įmonių gamybos technologijos ir įrengimų modulio aplankas (užduotys)

10   (1 atsiliepimai)
Maitinimo įmonių gamybos technologijos ir įrengimų modulio aplankas (užduotys) 1 puslapis
Maitinimo įmonių gamybos technologijos ir įrengimų modulio aplankas (užduotys) 2 puslapis
Maitinimo įmonių gamybos technologijos ir įrengimų modulio aplankas (užduotys) 3 puslapis
Maitinimo įmonių gamybos technologijos ir įrengimų modulio aplankas (užduotys) 4 puslapis
Maitinimo įmonių gamybos technologijos ir įrengimų modulio aplankas (užduotys) 5 puslapis
Maitinimo įmonių gamybos technologijos ir įrengimų modulio aplankas (užduotys) 6 puslapis
Maitinimo įmonių gamybos technologijos ir įrengimų modulio aplankas (užduotys) 7 puslapis
Maitinimo įmonių gamybos technologijos ir įrengimų modulio aplankas (užduotys) 8 puslapis
Maitinimo įmonių gamybos technologijos ir įrengimų modulio aplankas (užduotys) 9 puslapis
Maitinimo įmonių gamybos technologijos ir įrengimų modulio aplankas (užduotys) 10 puslapis
Maitinimo įmonių gamybos technologijos ir įrengimų modulio aplankas (užduotys) 12 puslapis
Maitinimo įmonių gamybos technologijos ir įrengimų modulio aplankas (užduotys) 13 puslapis
Maitinimo įmonių gamybos technologijos ir įrengimų modulio aplankas (užduotys) 14 puslapis
Maitinimo įmonių gamybos technologijos ir įrengimų modulio aplankas (užduotys) 15 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

 

 

Įvadas

Viešojo maitinimo įstaigose karštieji patiekalai pateikiami su dviem garnyrais. Karštieji patiekalai tinka kaip pietūs arba vakarienė. Teikiami kaloringi pietų normą atitinkantys patiekalai.

Tikslas: sukurti karštų patiekalų technologinę kortelę, aprašyti produktų laikymo sąlygas, nubraižyti srautų diagramą, apskaičiuoti terminio apdorojimo nuostolius, apskaičiuoti savikainos kainą, maistingumą.

Užduotis Nr.1 Technologijos kortelių analizė ir sudarymas

TECHNOLOGIJOS KORTELĖ Nr. 1

Patiekalo pavadinimas vištienos kepsnys su kiviais ir sūriu

lentelė 1 kepsnio technologinė kortelė

Žaliavos pavadinimas

Matavimo vnt.

Žaliavos kiekis

Patiekalo, garnyro, padažo išeiga

Bruto

Neto

Broilerių filė

g

92

92

Malti pipirai

g

0,5

0,5

Maistinė druska

g

0,5

0,5

Kivis

g

68

50

Iš viso kepsnio pusgaminio:

g

-

143

Fermentinis tarkuotas sūris

g

15

15

Iš viso gaminio:

134

Vištienos kepsnys su kiviais

g

134

134

Žalių salotų garnyras

g

122

122

Kepto mango garnyras

g

127

127

Patiekalo išeiga:

g

-

383 g (+/- 5g)

Vištienos kepsnys su kiviais ir žalių salotų, keptų mangų garnyrais

383 g

(134/127/122)

Vištieną nuplauname, supjaustome po 90g gabalėliais, išmušame ir beriame druską su pipirais. Kivį nuplauname, nulupame, susmulkiname ir dedame ant kepsnio. Kepame 1800C 25min. kol pasieks vidinių sluoksnių temperatūra +750C. Užberiame sūrį.

TECHNOLOGIJOS KORTELĖ Nr. 2

Patiekalo pavadinimas keptas mangas

lentelė 2 mango technologinė kortelė

Žaliavos pavadinimas

Matavimo vnt.

Žaliavos kiekis

Patiekalo, garnyro, padažo išeiga

Bruto

Neto

Mangas

g

266

182

Patiekalo išeiga:

g

-

127 g (+/- 5g)

127 g (+/- 5g)

Mangus nuplauname, nulupame, supjaustome juostelėmis 3cm pločio. Kepame 25min.

TECHNOLOGIJOS KORTELĖ Nr. 3

Patiekalo pavadinimas žalių salotų garnyras

lentelė 3 salotų technologinė kortelė

Žaliavos pavadinimas

Matavimo vnt.

Žaliavos kiekis

Patiekalo, garnyro, padažo išeiga

Bruto

Neto

Kininis kopūstas

g

561

493

Vyšniniai pomidoras

g

252

252

Agurkas

g

239

222

Maistinė druska

g

3

3

Malti pipirai

g

1

1

Aliejus

g

30

30

Iš viso gaminio:

g

-

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 2161 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • Įvadas 3
  • Užduotis Nr.1 Technologijos kortelių analizė ir sudarymas 4
  • Užduotis Nr. 2.1. Žaliavų parinkimas ir laikymas 6
  • Užduotis Nr. 2.2. Pirminio paruošimo parinkimas 6
  • Užduotis Nr.3 Patiekalo gamybos technologinio proceso analizė ir srautų diagramos sudarymas 8
  • Užduotis Nr.4 Terminio apdorojimo parinkimas 9
  • Užduotis Nr.5 Patiekalo savikainos kortelių sudarymas 10
  • Užduotis Nr.6 Patiekalo maistinės ir energinės vertės skaičiavimas 11
  • Užduotis Nr.7 Žaliavų kiekio suvestinės sudarymas 13
  • Užduotis Nr.8. Patiekalų pateikimo aprašymas 14
  • Patiekalų nuotraukos 14
  • Išvados 15
  • Literatūra 16
  • lentelė 1 kepsnio technologinė kortelė 4
  • lentelė 2 mango technologinė kortelė 4
  • lentelė 3 salotų technologinė kortelė 5
  • lentelė 4 sriubos technologinė kortelė 5
  • lentelė 5 produktų laikymas 6
  • lentelė 6 pirminis paruošimas 6
  • lentelė 7 terminis apdorojimas 10
  • lentelė 8 savikainos kortelės 11
  • lentelė 9 sūrio maistingumas 12
  • lentelė 10 kepsnio maistingumas 12
  • lentelė 11 žaliavų kiekio suvestinė 13
  • lentelė 12 patiekalo pateikimo rekomendacijos 14
  • Pav. 1 Vištienos kepsnys 14
  • Pav. 2 vištienos sriuba 14

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.docx)
Apimtis
16 psl., (2161 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos namų darbas
  • 16 psl., (2161 ž.)
  • Word failas 6 MB
  • Įkeltas: 2024 m.
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį namų darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt