Įvadas
Viešojo maitinimo įstaigose karštieji patiekalai pateikiami su dviem garnyrais. Karštieji patiekalai tinka kaip pietūs arba vakarienė. Teikiami kaloringi pietų normą atitinkantys patiekalai.
Tikslas: sukurti karštų patiekalų technologinę kortelę, aprašyti produktų laikymo sąlygas, nubraižyti srautų diagramą, apskaičiuoti terminio apdorojimo nuostolius, apskaičiuoti savikainos kainą, maistingumą.
Užduotis Nr.1 Technologijos kortelių analizė ir sudarymas
TECHNOLOGIJOS KORTELĖ Nr. 1
Patiekalo pavadinimas vištienos kepsnys su kiviais ir sūriu
lentelė 1 kepsnio technologinė kortelė
Žaliavos pavadinimas | Matavimo vnt. | Žaliavos kiekis | Patiekalo, garnyro, padažo išeiga | ||
Bruto | Neto | ||||
Broilerių filė | g | 92 | 92 | ||
Malti pipirai | g | 0,5 | 0,5 | ||
Maistinė druska | g | 0,5 | 0,5 | ||
Kivis | g | 68 | 50 | ||
Iš viso kepsnio pusgaminio: | g | - | 143 | ||
Fermentinis tarkuotas sūris | g | 15 | 15 | ||
Iš viso gaminio: | 134 | ||||
Vištienos kepsnys su kiviais | g | 134 | 134 | ||
Žalių salotų garnyras | g | 122 | 122 | ||
Kepto mango garnyras | g | 127 | 127 | ||
Patiekalo išeiga: | g | - | 383 g (+/- 5g) | ||
Vištienos kepsnys su kiviais ir žalių salotų, keptų mangų garnyrais | 383 g (134/127/122) |
Vištieną nuplauname, supjaustome po 90g gabalėliais, išmušame ir beriame druską su pipirais. Kivį nuplauname, nulupame, susmulkiname ir dedame ant kepsnio. Kepame 1800C 25min. kol pasieks vidinių sluoksnių temperatūra +750C. Užberiame sūrį.
TECHNOLOGIJOS KORTELĖ Nr. 2
Patiekalo pavadinimas keptas mangas
lentelė 2 mango technologinė kortelė
Žaliavos pavadinimas | Matavimo vnt. | Žaliavos kiekis | Patiekalo, garnyro, padažo išeiga | ||
Bruto | Neto | ||||
Mangas | g | 266 | 182 | ||
Patiekalo išeiga: | g | - | 127 g (+/- 5g) | 127 g (+/- 5g) |
Mangus nuplauname, nulupame, supjaustome juostelėmis 3cm pločio. Kepame 25min.
TECHNOLOGIJOS KORTELĖ Nr. 3
Patiekalo pavadinimas žalių salotų garnyras
lentelė 3 salotų technologinė kortelė
Žaliavos pavadinimas | Matavimo vnt. | Žaliavos kiekis | Patiekalo, garnyro, padažo išeiga | |
Bruto | Neto | |||
Kininis kopūstas | g | 561 | 493 | |
Vyšniniai pomidoras | g | 252 | 252 | |
Agurkas | g | 239 | 222 | |
Maistinė druska | g | 3 | 3 | |
Malti pipirai | g | 1 | 1 | |
Aliejus | g | 30 | 30 | |
Iš viso gaminio: | g | - |
Šį darbą sudaro 2161 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!