Referatai

Fermentų įtaka duonos gamybos technologijoje

10   (1 atsiliepimai)
Fermentų įtaka duonos gamybos technologijoje 1 puslapis
Fermentų įtaka duonos gamybos technologijoje 2 puslapis
Fermentų įtaka duonos gamybos technologijoje 3 puslapis
Fermentų įtaka duonos gamybos technologijoje 4 puslapis
Fermentų įtaka duonos gamybos technologijoje 5 puslapis
Fermentų įtaka duonos gamybos technologijoje 6 puslapis
Fermentų įtaka duonos gamybos technologijoje 7 puslapis
Fermentų įtaka duonos gamybos technologijoje 8 puslapis
Fermentų įtaka duonos gamybos technologijoje 9 puslapis
Fermentų įtaka duonos gamybos technologijoje 10 puslapis
Fermentų įtaka duonos gamybos technologijoje 11 puslapis
Fermentų įtaka duonos gamybos technologijoje 12 puslapis
Fermentų įtaka duonos gamybos technologijoje 13 puslapis
Fermentų įtaka duonos gamybos technologijoje 14 puslapis
Fermentų įtaka duonos gamybos technologijoje 15 puslapis
Fermentų įtaka duonos gamybos technologijoje 16 puslapis
Fermentų įtaka duonos gamybos technologijoje 17 puslapis
Fermentų įtaka duonos gamybos technologijoje 18 puslapis
Fermentų įtaka duonos gamybos technologijoje 19 puslapis
Fermentų įtaka duonos gamybos technologijoje 20 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

8 pav. Aktyvumas [8]....................................................................................................................12
Įvadas
Pastaruoju metu duonos gamyboje plačiai paplito intensyvūs vienfaziai tešlos ruošimo būdai, dedant į tešlą įvairias priedų kompozicijas, taip pat ir mikroorganizmų augimo inhibitorius, nuo kurių, ypač jei stokojama technologinės patirties, dažnai nukenčia kepinių kokybė. Kvietinės duonos gamybos technologijoje svarbi kepinių šviežumo išsilaikymo problema, kuri susijusi su minkštimo žiedėjimu ir aromato pokyčiais bei tokiomis mikrobinės kilmės ydomis kaip pelėjimas ir bulvinė liga. Mikrobinis gedimas ypač pasireiškia šiltuoju metų laiku ir dėl to susidaro dideli gamybiniai duonos nuostoliai. Pastaraisiais metais stebimos naujos vartotojų poreikių ir produktų pasirinkimo tendencijos: vis dažniau pirmenybė teikiama sveiko ir saugaus maisto produktams, gaminamiems vartojant kiek galima mažiau sintetinių priedų ir daugiau biologiškai vertingų medžiagų. Duonos gamyboje iki šiol dažnai vartojamos įvairios kokybę gerinančių medžiagų kompozicijos. Į daugelio jų sudėtį įeina ne tik biologiškai aktyvios medžiagos, bet ir cheminiai junginiai (emulsikliai, oksidatoriai, redukuojantys junginiai, konservantai ir kiti).
Duona užima ypatingą vietą mūsų maitinime. Be duonos neįmanoma įsivaizduoti tiek sveiko žmogaus, tiek tų, kam reikia dietinio maitinimo, maisto raciono. Be to, duona pasižymi reta savybe – ji niekada neatsibosta, kas leidžia įtraukti ją į kasdienį racioną.
Darbo tikslas – pagerinti supratimą apie fermentų įtaka duonos gamybos technologijoje.
Siekiant įgyvendinti numatytą tikslą, keliami šie darbo uždaviniai:
1. Išanalizuoti fermentų įtaka duonos gamyboje.
2. Išsiaiškinti α-amilazės fermento poveiki duonai.
3. Išsiaiškinti bendras duonas charakteristikas.
4. Išnagrinėti duonos asortimentą.
5. Išnagrinėti duonos gamybos procesus
6. Išanalizuoti prebiotinių skaidulų ir fermento ksilanzės priedų įtaka puskvietinės duonos tekstūros savybėms.
1. Fermentų įtaka duonos gamybos technologijoje
Duonos gamybos technologijoje vis dažniau pirmenybė teikiama sveiko ir saugaus maisto produktams, gaminamiems vartojant kiek galima mažiau sintetinių priedų ir daugiau biologiškai vertingų medžiagų. Gamyboje iki šiol dažnai vartojamos įvairios kokybę gerinančių medžiagų kompozicijos. Į daugelio jų sudėtį įeina ne tik biologiškai aktyvios medžiagos, bet ir cheminiai junginiai (emulsikliai, oksidatoriai, redukuojantys junginiai, konservantai ir kiti). Todėl vis aktualesnė tampa naujų priedų, sudarytų tik iš natūralių komponentų, paieška....

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 4709 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • ILIUSTRACIJŲ SĄRAŠAS 2
  • Įvadas 3
  • 1. Fermentų įtaka duonos gamybos technologijoje 4
  • 1.1. Fermentų įtaka tešlos rūgštingumo kitimui brandinimo ir kildimo metu 6
  • 1.2. Fermentų įtaka kvietinės duonos kokybei 8
  • 1.3. Fermentuotų produktų įtaka kvietinių kepinių šviežumo išsilaikymui 9
  • 2. prebiotinių skaidulų ir fermento ksilanazės priedų įtaka puskvietinės duonos tekstūros savybėms 13
  • 3. Bendroji duonos charakteristika, gamybos technologija, asortimentas 16
  • 3.1. Bendroji duonos charakteristika 16
  • 3.2. Asortimentas 16
  • 3.3. Duonos gamybos technologinis procesas 16
  • 3.4. Šalčio naudojimas duonos gamyboje 17
  • IŠVADOS 21
  • LITERATŪROS SĄRAŠAS 22
Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
23 psl., (4709 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos referatas
  • 23 psl., (4709 ž.)
  • Word failas 680 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą

www.nemoku.lt Panašūs darbai

Alaus gamybos technologinio proceso aprašymas. Naujausios alaus gamybos technologijos

Alaus gamybos technologinio proceso aprašymas. Naujausios alaus gamybos technologijos Maisto technologija
Peržiūrėti darbą

Šokolado ir jo produktų gamybos technologijos pagrindai

Šokolado ir jo produktų gamybos technologijos pagrindai Maisto technologija
Peržiūrėti darbą

Duonos raugo gamybos proceso tyrimas ir duonos kepimas su mielėmis ir be jų

Duonos raugo gamybos proceso tyrimas ir duonos kepimas su mielėmis ir be jų Maisto technologija
Peržiūrėti darbą

Duonos gaminių gedimas. Maisto produktų gamybos darbuotojų asmens ir darbo higiena

Duonos gaminių gedimas. Maisto produktų gamybos darbuotojų asmens ir darbo higiena Maisto technologija
Peržiūrėti darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą