Kursiniai darbai

Alaus gamybos technologijos

10   (3 atsiliepimai)
Alaus gamybos technologijos 1 puslapis
Alaus gamybos technologijos 2 puslapis
Alaus gamybos technologijos 3 puslapis
Alaus gamybos technologijos 4 puslapis
Alaus gamybos technologijos 5 puslapis
Alaus gamybos technologijos 6 puslapis
Alaus gamybos technologijos 7 puslapis
Alaus gamybos technologijos 8 puslapis
Alaus gamybos technologijos 9 puslapis
Alaus gamybos technologijos 10 puslapis
Alaus gamybos technologijos 11 puslapis
Alaus gamybos technologijos 12 puslapis
Alaus gamybos technologijos 13 puslapis
Alaus gamybos technologijos 14 puslapis
Alaus gamybos technologijos 15 puslapis
Alaus gamybos technologijos 16 puslapis
Alaus gamybos technologijos 17 puslapis
Alaus gamybos technologijos 18 puslapis
Alaus gamybos technologijos 19 puslapis
Alaus gamybos technologijos 20 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

9. MIEŽIŲ MIRKYMAS. MIRKYMO METU MIEŽIO GRŪDE VYKSTANTYS PROCESAI. MIEŽIŲ MIRKYMO BŪDAI.
10. SVARBIAUSI FAKTORIAI, VEIKIANTYS ŽALIO SALYKLO KOKYBĘ IR IŠEIGĄ. SALYKLO DAIGINIMO BŪDAI.
9. Miežių mirkymas. Mirkymo metu miežio grūde vykstantys procesai. Miežių mirkymo būdai.
Mirkymas – tai miežių paruošimas prieš daiginimą. Mirkymo metu aktyvizuojami gyvybinės veiklos ir su ja susijusių fiziologinių, fizinių ir fermentinių pokyčių procesai. Be to, vanduo – transportinė priemonė, kuri pateikia gemalo vystymuisi būtinas maistingąsias medžiagas.
Grūdai mirkomi tokiu būdu, kad į pagrindines sudedamąsias dalis – endospermą ir gemalą – patektų pakankamai drėgmės. Todėl, visų pirma, būtina teisingai parinkti mirkymo režimą, numatyti išankstinį plovimą vandeniu ir miežių dezinfekciją, nes po valymo ir rūšiavimo miežiuose lieka lengvasvorės priemaišos ir mikroorganizmai.
Grūdų daiginimas gali būti sėkmingas tik esant tam tikram drėgmės kiekiui. Daigelis pradeda dygti esant 30  drėgmei, esant 38-40  drėgmei, grūdai dygsta greitai ir vienodai, o norint, kad ištirptų grūdo endospermas, t.y., kad funkcionuotų fermentų kompleksas, drėgmė turi būti 44 – 48 . Šviesaus salyklo gamyboje stengiamasi, kad drėgmė būtų 42 – 48 , o tamsaus salyklo – 44-47.
Mirkymo metu vanduo prasiskverbia į grūdo vidų dėl skirtingo miežių hidrofilinių medžiagų gebėjimo sugerti vandens molekules ir formuoti junginius veikiant tarpmolekulinių jėgų traukai.
Iki mirkymo miežių drėgmė yra 10 – 14 , o hidrofilinių junginių hidratacijai yra būtina, kad drėgmė būtų apie 35 – 40 , tada formuojasi koloidiniai geliai, kuriuose vanduo yra mažai judrus. Gemalas gerai absorbuoja vandenį, nes jame yra kapiliarinių kanalų ir baltyminių medžiagų, turinčių savybę brinkti.
Mirkymo trukmę įtakoja cheminė grūdo sandara, visų pirma krakmolo ir baltymų kiekis. Kuo daugiau baltymų yra miežiuose, tuo lėčiau miežiai brinksta. Mažabaltyminiai miežiai, turintys daugiau krakmolo, vandenį sugeria daug greičiau. Nustatyta, kad miežiai, kurie greit mirksta, lengviau perdirbami salyklidėje, o technologinis ciklas užtrunka trumpiau ir vyksta geriau.
Dėl vandens absorbcijos ir osmosinio slėgio ląstelių viduje, kurį sąlygoja tirpios tarpląstelinės medžiagos, koloidai brinksta ir grūdo...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 6668 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • 9. Miežių mirkymas. Mirkymo metu miežio grūde vykstantys procesai. Miežių mirkymo būdai. 3
  • 9.1. Orinis – vandeninis mirkymas 8
  • 9.2. Mirkymas nepertraukiamame oro ir vandens sraute. 9
  • 9.3. Drėkinamasis (purškiamasis) mirkymas. 10
  • 9.4. Orinis – drėkinamasis (purškiamasis) mirkymas 10
  • 9.5. Mirkymas su prailgintom oro srauto pauzėm (pneumatinis mirkymas) 11
  • 9.6. Pakartotinio mirkymo metodas 11
  • 10. Svarbiausi faktoriai, veikiantys žalio salyklo kokybę ir išeigą. Salyklo daiginimo būdai. 14
  • 10.1.Drėgmės kiekis 15
  • 10.2.Temperatūra 15
  • 10.3. Aeracijos laipsnis 16
  • 10.4. Daiginimo trukmė 16
  • 10.5. Grūdų kvėpavimas 17
  • 10.6.Daiginimo būdai 17
  • 10.6.1.Salyklo daiginimas padinėse salyklidėse 17
  • 10.6.2.Dėžinės salyklidės. 18
  • 10.6.3.Salyklidė su judančia lysve 20
  • 10.6.4Būgninė salyklidė. 21
  • 11. Salyklo gamyba. Miežių daiginimo morfologiniai – biocheminiai procesai. 25
  • Literatūros sąrašas 30

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
32 psl., (6668 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos kursinis darbas
  • 32 psl., (6668 ž.)
  • Word failas 973 KB
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį kursinį darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt