Pirmą kartą daugiau kaip prieš 5000 metų apie alų smulkiai aprašė šumerai, gyvenę derlingoje žemėje tarp Tigro ir Eufrato (dabartinėje Irako valstybėje). Jie išrado raštą, o tarp išlikusių ant molinių lentelių įrašų paminėta daugiau kaip 20 alaus rūšių. Taip pat yra nemažai receptų, kuriuose alus – viena iš sudėtinių dalių. Viena alaus rūšis, vadinama sikaru, buvo labai svarbi šumerų kultūroje. Šį alų vartojo garbindami dievus, tai buvo užmokestis darbininkams ir ligonių maistas. Buvo tikima, kad jo sukeliamas svaigulys padeda dvasiškai tobulėti.
Nors žinomos ankstyvosios Viduriniųjų Rytų civilizacijos ir tobulino aludarystės meną, tačiau jos nebuvo pirmosios. Niekas tuo metu nesuprato, kaip vyksta fermentacija, tačiau tai padaryti nebuvo sunku. Daug aludarių dar prieš pradedant viešpatauti faraonams, gamindavo alkoholį iš grūdų. Alkoholiniai gėrimai alaus darybos principu buvo gaminami beveik visame pasaulyje. Visi senovės aludariai buvo įsitikinę, kad jų daromas alus yra dievų dovana [1,2].
Taip nuo senovės iki šių laikų žmonės nenustoja mėgautis alaus skoniu. Alus vis populiarėja. Tai reiškia, kad padidėja pagaminto alaus apyvarta. Iškyla pagrindinė problema – kaip pagaminti alaus daugiau ir greičiau. Tam ir sukuriamos naujos technologijos.
Darbo tikslas: išnagrinėti naujas alaus gamybos technologijas ir parengti optimalią alaus gamybos schemą.
1. Žaliavos, naudojamos alaus gamyboje.
Putų kepurė alaus bokalo viršuje slepia daug paslapčių 1. Viena iš jų yra ir alaus sudėtinės dalys.
Salyklas ir apyniai visada matomi alaus etiketėse ar reklaminėse nuotraukose, tačiau ar alaus mėgėjai gali atpažinti aromatinį apynio spurgą – vieną iš augalų karalystės gyventojų? O kiek yra žinančių, kas iš tikrųjų yra salyklas? Daug laiko praeina, kol jis patenka į alaus bokalą – po derliaus nuėmimo grūdai dar daiginami, skrudinami ir malami. Yra daug salyklo rūšių. Kiekviena iš jų skiriasi spalva, skoniu ir cukraus kiekiu – tai priklauso nuo darymo būdų. Kiekvienas alus turi skirtingų salyklo rūšių “kombinaciją”.
Mielės yra pagrindinis, “stebuklingas” komponentas, o jų vaidmuo paverčiant cukrų aluje į alkoholį per amžius buvo...
Šį darbą sudaro 11204 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!