Referatai

Alaus gamybos tradicijos Lietuvoje

9.0   (2 atsiliepimai)
Alaus gamybos tradicijos Lietuvoje 1 puslapis
Alaus gamybos tradicijos Lietuvoje 2 puslapis
Alaus gamybos tradicijos Lietuvoje 3 puslapis
Alaus gamybos tradicijos Lietuvoje 4 puslapis
Alaus gamybos tradicijos Lietuvoje 5 puslapis
Alaus gamybos tradicijos Lietuvoje 6 puslapis
Alaus gamybos tradicijos Lietuvoje 7 puslapis
Alaus gamybos tradicijos Lietuvoje 8 puslapis
Alaus gamybos tradicijos Lietuvoje 9 puslapis
Alaus gamybos tradicijos Lietuvoje 10 puslapis
Alaus gamybos tradicijos Lietuvoje 11 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Alus – tai vienas seniausių istorijai žinomų žmogaus gaminamų produktų. Jau prieš 9 tūkst. metų buvo žinomas šio gėrimo gamybos procesas. Greičiausiai alus atsirado senovės Egipte ir Mesopotamijoje. Padavimuose teigiama, kad alus – tai moterų atradimas. Jos pastebėjo, kad laukuose augantys miežiai tinka maistui, tačiau jie kieti ir kartoki. Tuo metu užmerkė grūdus į vandenį. Po kiek laiko miežiai ne tik suminkštėjo, bet ir išleido mažus daigelius, o vanduo tapo saldus. Galbūt vėjas nuo vynuogynų atnešė laukinių mielių, nes vanduo su grūdais aprūgo – tapo alumi, o jo paragavusios moterys lengvai apsvaigo.
Svarbiausias šio darbo tikslas yra supažindinti skaitytoją su alaus gamybos tradicijomis Lietuvoje.
Lietuviai alų pradėjo virti nuo XIa., bet išpopuliarėjo jis tik XVIa. Žmonės jį darydavo namuose savo reikmėms: šventėms, draugus pavaišinti, vakarais po darbų atsigaivinti.
Lietuvos aludarių gildijos pirmtakas – Vilniaus salyklininkų cechas, kuris buvo įsteigtas 1552 m., kai didysis kunigaikštis Žygimantas Augustas patvirtino jo steigimo dokumentus. Lietuvoje aludarių cechas (gildija) yra vienas seniausių.
Geriausi aludarių kraštai – Biržų, Pasvalio, Kupiškio raj.
Seniausia alaus darykla buvo įkurta 1784m Klaipėdoje – Švyturys. Šio verslo ėmėsi Klaipėdos pirklys J. Rainekė. Jo alus sulaukė tokio didelio populiarumo, jog sparčiai ėmė kurtis nauji bravorai, tačiau tokio populiarumo nesulaukė nė viena kita įmonė.
Dar viena iš seniausiųjų daryklų, pagarsėjusi aukšta alaus kokybe, buvo ir vis dar yra įsikūrusi Gubernijos dvaro darykla prie Šiaulių. Ją įsteigė grafas Zubovas 1786m.
1860m. gan stambi alaus darykla buvo atidaryta ir Lietuvos sostinėje Vilniuje.
Pirmo pasaulinio karo metais alaus gamyba buvo beveik nutrūkusi.
2. Alaus gamybos technologijos
Alaus virimas visada buvo sudėtingas procesas, tačiau senovėje žmonės buvo prie to pripratę, o dabartiniai aludariai kaskart vis ieško lengvesnių ir greitesnių gamybos būdų. Alų gamindavo beveik visi. Gamybos technologijos buvo perduodamos iš kartos į kartą. Receptai keisdavosi, tobulėjo.
Pagrindiniai alaus "gimimo" etapai ir žaliavos yra panašūs tiek gaminant alų namų sąlygomis, tiek šiuolaikinėje alaus darykloje.
Alaus gamybos procesą sudaro keturios pagrindinės...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 2375 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • ĮVADAS 3
  • 1. Alaus atsiradimo istorija Lietuvoje 4
  • 2. Alaus gamybos technologijos 4
  • 2.1 Salyklo ruošimas 4
  • 2.2 Misos paruošimas 5
  • 2.3 Misos rūgimas 7
  • 2.4 Alaus brandinimas 8
  • 3. Alus dabar ir anksčiau 9
  • IŠVADOS 11
  • NAUDOTA LITERATŪRA 12
Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
11 psl., (2375 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos referatas
  • 11 psl., (2375 ž.)
  • Word failas 103 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą

www.nemoku.lt Panašūs darbai

Alaus gamybos technologinio proceso aprašymas. Naujausios alaus gamybos technologijos

Alaus gamybos technologinio proceso aprašymas. Naujausios alaus gamybos technologijos Maisto technologija
Peržiūrėti darbą

Alaus gamybos technologija

Alaus gamybos technologija Maisto technologija
Peržiūrėti darbą

Alaus gamybos technologijos

Alaus gamybos technologijos Maisto technologija
Peržiūrėti darbą

Alaus daryklos "Biržų alus" gamybos technologija

Alaus daryklos "Biržų alus" gamybos technologija Maisto technologija
Peržiūrėti darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą