Laboratoriniai darbai

Maisto chemija ir analizė - praktiniai darbai

9.0   (2 atsiliepimai)
Maisto chemija ir analizė - praktiniai darbai 1 puslapis
Maisto chemija ir analizė - praktiniai darbai 2 puslapis
Maisto chemija ir analizė - praktiniai darbai 3 puslapis
Maisto chemija ir analizė - praktiniai darbai 4 puslapis
Maisto chemija ir analizė - praktiniai darbai 5 puslapis
Maisto chemija ir analizė - praktiniai darbai 6 puslapis
Maisto chemija ir analizė - praktiniai darbai 7 puslapis
Maisto chemija ir analizė - praktiniai darbai 8 puslapis
Maisto chemija ir analizė - praktiniai darbai 9 puslapis
Maisto chemija ir analizė - praktiniai darbai 10 puslapis
Maisto chemija ir analizė - praktiniai darbai 11 puslapis
Maisto chemija ir analizė - praktiniai darbai 12 puslapis
Maisto chemija ir analizė - praktiniai darbai 13 puslapis
Maisto chemija ir analizė - praktiniai darbai 14 puslapis
Maisto chemija ir analizė - praktiniai darbai 15 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Paprastieji baltymai skirstomi į grupes pagal tai, kokiame tirpiklyje jie geriausiai tirpsta. Šis darbas iliustruoja baltymų tirpumą skirtinguose tirpikliuose. Baltymai aptinkami biureto reakcija. Bandymas atliekamas su augaliniais baltymais, išskiriamais iš miltų.
Indai: mėgintuvėliai, kūginės kolbutės, stiklinės, piltuvėliai.
• 1 % CuS04 tirpalas.
Darbo eiga
Į 3 kūgines 50 ml kolbutės įberiama po 2 g tiriamų miltų ir ant jų užpilama skirtingų iki 32-35°L^ pašildytų tirpiklių:
• į pirmąją- 20 ml vandens,
• į antrąją- 20 ml 10 % NaCl tirpalo,
• į trečiąją - 20 ml 70 % etanolio tirpalo.
Kolbučių turinys gerai sumaišomas suplakant, ir paliekama stovėti 30 min. Per pirmąsias 20 min kolbutės kas 5 min supurtomos, po to 10 min paliekamos, kad miltų suspensija nusistotų. Nuskaidrėję sluoksniai filtruojami per filtro popierių, renkant filtratus į atskirus indus.
Ar gautuose filtratuose yra baltymų, tikrinama biureto reakcija: į 3 ml filtrato įlašinama 10 lašų 10 % NaOH tirpalo ir 4 lašai 1 % CUSO4 tirpalo ir gerai sumaišoma. Stebima, ar susidaro mėlynai violetinė tirpalo spalva. Pagal jos intensyvumą nustatoma, kokiu tirpikliu išekstrahuojama daugiausiai baltymų: albuminų (vandeniu), globulinų (druskos tirpalu) ar prolaminų (alkoholiu).
Nustatoma, kaip pakinta koloidinė ištirpusių baltymų būsena keičiant tirpiklio sudėtį. Tuo tikslu i likusį filtratą gautą iš pirmosios kolbutės, t.y., į vandeninį ekstraktą, įpilama sotaus NaCl tirpalo Pasiekus tam tikrą NaCl koncentraciją tirpale, baltymai, kurie buvo ištirpę neutraliame vandenyje (albuminai), iškrinta nuosėdomis, tirpalas susidrumsčia.
Iš trečiosios kolbutės gautas alkoholinis prolaminų tirpalas dukart praskiedžiamas distiliuotu vandeniu. Sumažėjus alkoholio koncentracijai prolaminai turi iškristi nuosėdomis, tirpalas susidrumsčia.
Bandymo rezultatai:
Tiriamasis objektas
Tirpiklis
Filtrato reakcijos
Biureto reakcijos intensyvumas
Išsūdymas sočiu NaCl tirpalu
Prolamino tirpalo skiedimas vandeniu
Kvietiniai miltai
H2O
Violetinė spalva
susidrumstė
----
Kvietiniai miltai
10% NaCl
Violetinė (sodri) spalva
----
----
Kvietiniai miltai
70% etanolis
Silpnai violetinė
----
susidrumstė
Ruginiai miltai
H2O
Violetinė spalva
susidrumstė
----
Ruginiai miltai
10% NaCl
Violetinė (sodri) spalva
----
----
Ruginiai miltai
70% etanolis
Silpnai violetinė spalva
----
susidrumstė
Išvada: Abejuose tiriamuosiuose miltuose yra baltymų: albuminų, kurie tirpsta vandenyje; globulinų kuriuos išekstrahavome su druskos tirpalu; bei prolaminų kuriuos išekstrahavome etanolio tirpalu. Keičiant tirpiklių sudėtį pakinta koloidinė ištirpusių baltymų būsena. Tuo tikslu į vandenyje išekstrahuotų baltymų...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 3850 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
15 psl., (3850 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos laboratorinis darbas
  • 15 psl., (3850 ž.)
  • Word failas 171 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį laboratorinį darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt