Konspektai

Maisto chemijos ir analizės egzamino klausimai

9.6   (2 atsiliepimai)
Maisto chemijos ir analizės egzamino klausimai 1 puslapis
Maisto chemijos ir analizės egzamino klausimai 2 puslapis
Maisto chemijos ir analizės egzamino klausimai 3 puslapis
Maisto chemijos ir analizės egzamino klausimai 4 puslapis
Maisto chemijos ir analizės egzamino klausimai 5 puslapis
Maisto chemijos ir analizės egzamino klausimai 6 puslapis
Maisto chemijos ir analizės egzamino klausimai 7 puslapis
Maisto chemijos ir analizės egzamino klausimai 8 puslapis
Maisto chemijos ir analizės egzamino klausimai 9 puslapis
Maisto chemijos ir analizės egzamino klausimai 10 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

- aminorūgštys su turinčia krūvį šonine grandine: asparto ir glutamo rūgštys (gali disocijuoti kaip rūgštys ir turėti neigiamą krūvį), histidinas, lizinas ir argininas (gali disocijuoti kaip šarmai turėti ir teigiamą krūvį); šių aminorūgščių radikalai gali palaikyti joninius ryšius arba hidrofilinę sąveiką.
2-Aprašykite galimus alanino pokyčius maiste- sąveiką su etanoliu, acto rūgšties anhidridu ir kt. Apibūdinkite šių reakcijų produktus.
Ši reakcija taikoma acilintoms (dažniausiai acetilintoms, t.y., esterifikuotomis acto rūgštimi) aminorūgštims gauti. Acetilaminorūgščių priedais gerinama augalinių produktų biologinė vertė (pridedama nepakeičiamų aminorūgščių). Laisvos aminorūgštys tam ne visuomet tinka, nes produktus perdirbant (ypač šildant) arba laikant jos greitai kinta. Tuo tarpu acilintos aminorūgštys sunkiau dalyvauja sąveikose su kitais maisto produktų komponentais, todėl yra patvaresnės ir ilgiau išlaiko savo biologinę vertę.
Šio tipo junginiai labai reaktyvūs ir gali sąveikauti su kitais maisto komponentais (pavyzdžiui, su aldehidais), susidarant įvairiems oksazolinono dariniams.Jie yra neaktyvus,gali reaguoti su aldehidais ir kt.maisto komponentais,susidarant ivairiems oksozolinono dariniams.
Slanina ir kitas amonor.metiljodidu susidaro N-metilintos aminor.:
3-Koks junginys pavaizduotas šiuo simboliu ir kokiai junginių grupei jis priklauso? Pateikite jo struktūrinę formulę ir aprašykite jo savybes maiste. Kokius kitus šios grupės junginius galite išvardinti? Kokias savybes jie gali suteikti maisto produktams? Glu I Ciz – Gly.
Toks peptidinės jungtys, kurioms susidarant dalyvauja ne –, o kitoje padėtyje esančios amino arba karboksigrupės (t.y., šoninių aminorūgščių grandinių funkcinės grupės), žymimos statmenu brūkšniu. Pav:, tripeptidas glutationas – -glutaminilcisteinilglicinas – vaizduojamas taip:
Aminorūgštis, kurios laisva lieka aminogrupė, paprastai rašoma kairėje, o ta aminorūgštis, kurios lieka laisva karboksigrupė – dešinėje. Peptido grandinės galuose esančios aminorūgštys atitinkamai vadinamos N–terminalinėmis ir C–terminalinėmis. Fizikinės cheminės peptidų savybės (tirpumas, disociacija, izoelektrinis taškas) priklauso nuo to, kokios aminorūgštys juos sudaro ir kokia seka susijungusios
Glutationas (-L-glutamil-L-cisteinilglicinas) sudarytas iš paeiliui sujungtų glutamo rūgšties, cisteino ir glicino liekanų. Glutamo rūgštis čia įjungta -karboksigrupe:
Šis tripeptidas paplitęs gyvūnų ir augalų audiniuose, mikroorganizmų ląstelėse. Jis žinomas kaip oksidacijos redukcijos kofermentas ir kaip junginys, savarankiškai dalyvaujantis šio...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 5765 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
10 psl., (5765 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos konspektas
  • 10 psl., (5765 ž.)
  • Word failas 1 MB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį konspektą

www.nemoku.lt Panašūs darbai

Maisto chemija ir analizė

Maisto chemija ir analizė Maisto technologija
Peržiūrėti darbą

Laikymo sąlygų ir skonio maisto priedų įtaka vytintų dešrelių kokybės ir saugos rodikliams

Laikymo sąlygų ir skonio maisto priedų įtaka vytintų dešrelių kokybės ir saugos rodikliams Maisto technologija
Peržiūrėti darbą

Maisto higienos praktikos ataskaita: maisto produktų gamybos įmonėje UAB "Grimeda" ir gyvulių skerdimo įmonėje UAB "Avirgineda"

Maisto higienos praktikos ataskaita: maisto produktų gamybos įmonėje UAB "Grimeda" ir gyvulių skerdimo įmonėje UAB "Avirgineda" Maisto technologija
Peržiūrėti darbą

Maisto chemija ir analizė - praktiniai darbai

Maisto chemija ir analizė - praktiniai darbai Maisto technologija
Peržiūrėti darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.