Konspektas: augalinio maisto technologija ir įrenginiai
Meduoliai kepami iš tešlos paruoštos iš kvietinių miltų(550,812), glitimas neturi būti stiprus(E,A), pridėjus medaus, cukraus, daug citrinų prieskonių. Medus gali būti dirbtinis ir natūralus.
Prieskoniniai mišiniai iš: gvazdikėlių, cinamono, muskato riešutas, kvepiančiųjų ir karčiųjų pipirų, kardamono, imbiero, mėtų, vanilės, anyžių, apelsinų ir citrinų žievelės.
Meduoliams naudojamas prieskonių mišinys: 60g cinamono, 60g kvapniųjų pipirų, 40g gvazdikėlių.
Kiekviena prieskonių rūšis sumalama atskirai, sumaišoma ir vartojama recepte nurodytais kiekiais. Jei vietoj kvietinių miltų dalis dedama ruginių, meduoliai būna trapesni, ne taip greitai džiūsta. Meduoliams naudojami miltai turintis mažai glitimo. Krakmolo ir inversinis sirupas, supilti į meduolių tešlą, ne tik pageriną jų skonį, bet ir stabdo žiedėjimą. Meduoliai išpurenami kepimo milteliais, kurį dedama iki 1% miltų masės. Riebalų į tešla dedama nedaug arba visai nededama. Su riebalais iškepti meduoliai minkštesni. Iškepti meduoliai būna šviesiai rudi(medus), tamsiai rudi(degintas cukrus ar virintas medus.
2šaukštai cukraus kaitinama švarioje keptuvėje kol ištirpsta ir pavirsta tamsiai geltonomis putomis. Tada įpilama 0,5 stiklinės vandens ir dar pavirinama, kol sustingęs cukrus vėl ištirpsta.
Į meduolių tešlą deginto cukraus dedama tiek, kad gautume norimą spalvą, tamsiai ar šviesiai rudą.
Pagal receptūra ir paruošimo būdą: plikyti meduoliai, paruošti šaltai(žali, paprasti, žaliaviniai).
Plikyti meduoliai minkštesni už neplikytus. Jie kepami dideli, stačiakampėse skardose. Kai kurie pertepami įdaru. Jų paviršius gali būti pertepamas kiaušiniu, pabarstomas riešutais arba iškepus apglaistomi sirupu. Plikyti glaistyti meduoliai išsilaiko švieži.
Meduolinės tešlos gaminimas šaltai
Produktai tešlai dedami tokia seka: cukrus arba cukraus sirupas, vanduo, cukraus degintinė, medus krakmolas, kiaušiniai.
Viskas gerai sumaišoma (5-12min). Ištirpęs cukrus vienodai pasiskirsto tešloje. Maišymo trukmė priklauso: nuo žaliavų, patalpos temperatūros.
Į maišylę suberiami smulkiai sumalti prieskoniai, supilamas vandenyje ištirpintas amonio karbonatas, sudedamas suminkštitas sviestas arba margarinas ir suberiami miltai. Tašla minkoma 4-12min priklausomai nuo kiekio. Gatava tešla turi būti rišli, bet neklampi, 23-25% dregmės ir ne šiltesnė kaip 20oC.
Formavimas
1. Presavimas – pjaustymas
2. Sunkiais smūgimais, štampais.
3. Rankiniu (formelėmis iš tešlos).
Tiražavimas
Laistoma cukraus 75-77% sirupu, kurio temperatūra 85-95oC padžiovinimas 60-65oC...
Šį darbą sudaro 5745 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!