Kursiniai darbai

Fermentai maisto pramonėje, klasifikavimas ir įtaka technologiniams prosesams

9.8   (3 atsiliepimai)
Fermentai maisto pramonėje, klasifikavimas ir įtaka technologiniams prosesams 1 puslapis
Fermentai maisto pramonėje, klasifikavimas ir įtaka technologiniams prosesams 2 puslapis
Fermentai maisto pramonėje, klasifikavimas ir įtaka technologiniams prosesams 3 puslapis
Fermentai maisto pramonėje, klasifikavimas ir įtaka technologiniams prosesams 4 puslapis
Fermentai maisto pramonėje, klasifikavimas ir įtaka technologiniams prosesams 5 puslapis
Fermentai maisto pramonėje, klasifikavimas ir įtaka technologiniams prosesams 6 puslapis
Fermentai maisto pramonėje, klasifikavimas ir įtaka technologiniams prosesams 7 puslapis
Fermentai maisto pramonėje, klasifikavimas ir įtaka technologiniams prosesams 8 puslapis
Fermentai maisto pramonėje, klasifikavimas ir įtaka technologiniams prosesams 9 puslapis
Fermentai maisto pramonėje, klasifikavimas ir įtaka technologiniams prosesams 10 puslapis
Fermentai maisto pramonėje, klasifikavimas ir įtaka technologiniams prosesams 11 puslapis
Fermentai maisto pramonėje, klasifikavimas ir įtaka technologiniams prosesams 12 puslapis
Fermentai maisto pramonėje, klasifikavimas ir įtaka technologiniams prosesams 13 puslapis
Fermentai maisto pramonėje, klasifikavimas ir įtaka technologiniams prosesams 14 puslapis
Fermentai maisto pramonėje, klasifikavimas ir įtaka technologiniams prosesams 15 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Maisto pramonė – viena iš seniausių ir labiausiai paplitusių pramonės šakų. Žaliavą jai teikia daugiausia žemės ūkis, medžioklė, žvejyba. Maisto pramonė nuolat keičia ir plečia savo produkcijos asortimentą. Vartotojui patenka vis mažiau neapdirbtų žemės ūkio produktų. Perdirbti produktai yra ne tik maistingesni, labiau vitaminizuoti, bet ir ilgiau išsilaiko. Taip pat su metais vis didėja pasaulio žmonių skaičius, todėl įvairių sričių mokslininkai ir technologai kuria technologijas, kurios turėtų padėti maistu aprūpinti visą žmoniją dabar ir ateityje. Tam pasitelkiami genų inžinerijos, biochemijos, chemijos, biologijos ir kitų mokslų pasiekimai. Fermentai yra ypatingai perspektyvus maisto pramonės vystymo įrankis. Fermentai veikia specifiškai - atsirenka substratus, ir su jais atlieka specifines reakcijas. Mikroorganizmų pasaulyje surasta didžiulė galimų reakcijų katalizatorių įvairovė, ir ji vis dar plečiasi. Be to genų inžinerijos metodais galima pakeisti natūralių fermentų savybes - pritaikyti kitam substratui, pagerinti termoatsparumą ar panašiai.
.
Fermentai - yra svarbūs ląstelės komponentai, labai glaudžiai susiję su jos gyvybinėmis funkcijomis. Fermentai - tai biologiniai katalizatoriai. Fermentų katalizuojamų biocheminių reakcijų suma sudaro medžiagų apykaitos pagrindą, visų gyvų organizmų išskirtinę funkciją. Reguliuojant fermentų kiekį ir aktyvumą, reguliuojamas metabolinių reakcijų greitis bei jų kryptis. Fermentai maisto pramonėj naudojami labai plačiai. Jie naudojami pieno, mėsos duonos, konditerijos, gėrimų ir kitose maisto pramonės šakose. Pieno pramonėj naudojami iš vienų produktų sudarant kitus, pavyzdžiui, iš pieno gaminant sūrius; mėsos pramonėj skaidant, brandinant mėsą; duonos, konditerijos kaip pagalbiniai priedai, gėrimų pramonėj daugiausiai kaip brandinimo medžiagos.
Taigi, šiame darbe aptariama fermentų panaudojimas pagrindinėse maisto pramonės srityse: kaip mėsos, pieno, duonos gamyboje.
Tikslas: pateikti informacija apie fermentus maisto pramonėje, klasifikavimą ir įtaką technologiniams procesams.
1. Pateikti kuo svarbūs fermentai maisto pramonėje.
2. Sužinoti fermentų maisto pramonėje klasifikavimą.
3. Išsiaiškinti fermentų įtaką technologiniams procesams.
4. Pasidomėti fermentų panaudojimo galimybėmis maisto pramonėje.
1. FERMENTŲ KLASIFIKACIJA
Katalizatorius – medžiaga, kuri padidina cheminės reakcijos greitį, tačiau nėra sunaudojama reakcijoje. Kad galėtų sumažinti tam tikrų reakcijų aktyvacijos energiją tam tikru metu. Tam padeda...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 2836 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • 1. FERMENTŲ KLASIFIKACIJA 6
  • 1.1 Fermentų pavadinimų kilmė 6
  • 2. FERMENTAI MAISTO PRAMONĖJE 9
  • 3. FERMENTAI MĖSOS BRANDINIME 11
  • 4. FERMENTAI PIENO PRAMONĖJE 12
  • 5. FERMENTAI DUONOS GAMYBOS PRAMONĖJE 12
  • 6. FERMENTAI ALAUS IR VYNO PRAMONĖJE 13
  • 7. FERMENTŲ ĮTAKA MAISTO GEDIMO PROCESUOSE 14

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.docx)
Apimtis
15 psl., (2836 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos kursinis darbas
  • 15 psl., (2836 ž.)
  • Word failas 365 KB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį kursinį darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt