Maisto pramonė – viena iš seniausių ir labiausiai paplitusių pramonės šakų. Žaliavą jai teikia daugiausia žemės ūkis, medžioklė, žvejyba. Maisto pramonė nuolat keičia ir plečia savo produkcijos asortimentą. Vartotojui patenka vis mažiau neapdirbtų žemės ūkio produktų. Perdirbti produktai yra ne tik maistingesni, labiau vitaminizuoti, bet ir ilgiau išsilaiko. Taip pat su metais vis didėja pasaulio žmonių skaičius, todėl įvairių sričių mokslininkai ir technologai kuria technologijas, kurios turėtų padėti maistu aprūpinti visą žmoniją dabar ir ateityje. Tam pasitelkiami genų inžinerijos, biochemijos, chemijos, biologijos ir kitų mokslų pasiekimai. Fermentai yra ypatingai perspektyvus maisto pramonės vystymo įrankis. Fermentai veikia specifiškai - atsirenka substratus, ir su jais atlieka specifines reakcijas. Mikroorganizmų pasaulyje surasta didžiulė galimų reakcijų katalizatorių įvairovė, ir ji vis dar plečiasi. Be to genų inžinerijos metodais galima pakeisti natūralių fermentų savybes - pritaikyti kitam substratui, pagerinti termoatsparumą ar panašiai.
.
Fermentai - yra svarbūs ląstelės komponentai, labai glaudžiai susiję su jos gyvybinėmis funkcijomis. Fermentai - tai biologiniai katalizatoriai. Fermentų katalizuojamų biocheminių reakcijų suma sudaro medžiagų apykaitos pagrindą, visų gyvų organizmų išskirtinę funkciją. Reguliuojant fermentų kiekį ir aktyvumą, reguliuojamas metabolinių reakcijų greitis bei jų kryptis. Fermentai maisto pramonėj naudojami labai plačiai. Jie naudojami pieno, mėsos duonos, konditerijos, gėrimų ir kitose maisto pramonės šakose. Pieno pramonėj naudojami iš vienų produktų sudarant kitus, pavyzdžiui, iš pieno gaminant sūrius; mėsos pramonėj skaidant, brandinant mėsą; duonos, konditerijos kaip pagalbiniai priedai, gėrimų pramonėj daugiausiai kaip brandinimo medžiagos.
Taigi, šiame darbe aptariama fermentų panaudojimas pagrindinėse maisto pramonės srityse: kaip mėsos, pieno, duonos gamyboje.
Tikslas: pateikti informacija apie fermentus maisto pramonėje, klasifikavimą ir įtaką technologiniams procesams.
1. Pateikti kuo svarbūs fermentai maisto pramonėje.
2. Sužinoti fermentų maisto pramonėje klasifikavimą.
3. Išsiaiškinti fermentų įtaką technologiniams procesams.
4. Pasidomėti fermentų panaudojimo galimybėmis maisto pramonėje.
1. FERMENTŲ KLASIFIKACIJA
Katalizatorius – medžiaga, kuri padidina cheminės reakcijos greitį, tačiau nėra sunaudojama reakcijoje. Kad galėtų sumažinti tam tikrų reakcijų aktyvacijos energiją tam tikru metu. Tam padeda...
Šį darbą sudaro 2836 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!