Referatai

Maisto įtaka virškinimui. Sūris

10   (1 atsiliepimai)
Maisto įtaka virškinimui. Sūris 1 puslapis
Maisto įtaka virškinimui. Sūris 2 puslapis
Maisto įtaka virškinimui. Sūris 3 puslapis
Maisto įtaka virškinimui. Sūris 4 puslapis
Maisto įtaka virškinimui. Sūris 5 puslapis
Maisto įtaka virškinimui. Sūris 6 puslapis
Maisto įtaka virškinimui. Sūris 7 puslapis
Maisto įtaka virškinimui. Sūris 8 puslapis
Maisto įtaka virškinimui. Sūris 9 puslapis
Maisto įtaka virškinimui. Sūris 10 puslapis
Maisto įtaka virškinimui. Sūris 11 puslapis
Maisto įtaka virškinimui. Sūris 12 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

◦ Burnoje.
◦ Skrandyje.
◦ Žarnose.
• Išsiaiškinti sūrio naudą žmogaus organizmui.
• Išsiaiškinti sūrio žalą žmogaus organizmui.
• Sužinoti viską apie virškinimą.
Virškinimas – tai procesas, per kurį mechaniškai susmulkintas maistas chemiškai (veikiamas fermantų) suskaidomas iki paprastesnių junginių, gebančių rezorbuotis į kraują ir limfą.
Tik XVIII a. pradžioje pradėti pirmieji moksliniai tyrimai žmogaus ir gyvūnų virškinimo srityje. Žmogaus virškinimą tyrė R. A. Rėaumur, L. Spallanzani, W. Beaumont, I. Pavlovas. Šių mokslininkų dėka nustatyas virškinimo sulčių išsiskyrimo mechanizmas, sulčių sudėties pakitimai, priklausantys nuo valgomo maisto, virškinimo ypatumai atskirose virškinamojo trakto dalyse. Vėlesni XIX – XX a. atlikti tyrimai papildė jau sukauptą medžiagą ir beveik visiškai atskleidė žmogaus virškinimo sistemos ypatumus.
Virškinimo sistema, jos būklė yra labai svarbi medžiagų apykaitai – kasdien su virškinimo sultimis išsiskiria nemažas kiekis vandens ir jame tirpstančių mineralinių medžiagų, vitaminų ir kt. Šio vandens ir jame ištirpusių medžiagų didesnė dalis vėl įsiurbiama į vidinę organizmo terpę, o kita dalis – pašalinama iš organizmo.
Įvairiose virškinamojo trakto sienelių dalyse gaminami ne tik fermantai, bet ir hormonai, kurie labai svarbūs normaliam organizmo funkcionavimui.
Išgirti dėl savo maistingumo ir vertingumo sūriai jau seniai užkariavo visų pasaulio tautų virtuves. Be fermentinio sūrio neįsivaizduojami gardieji italų ir prancūzų patiekalai. Varškės sūris – lietuvių stalo puošmena. Tačiau ne kiekvienas žino, kad sūrį reikia vartoti atsargiai ir saikingai. Tai – labai riebus produktas, galintis bet kurią dietą paleisti vėjais. O didelį cholesterolio kiekį turintiems riebūs fermentiniai sūriai išvis nerekomenduojami.
Virškinimo veikla
Virškinimas burnoje. Burnoje maistas mechaniškai susmulkinamas (labai padidėja jo paviršius), sumaišomas su seilėmis, suformuojamas kąsnis. Kramtant svarbus vaidmuo tenka dantims ir liežuviui.
Dantimis maistas kandamas, laikomas ir kramtomas. Liežuvis minko, maišo į burną patekusį maistą, aktyviai padeda jį nuryti, įvertina maisto skonį, temperatūrą. Liežuvio dalys nevienodai jautrios skonio dirgikliams : šaknis (užpakalinė liežuvio dalis) jautresnė karčiam skoniui, šonai – rūgščiam, o viršūnė (liežuvio galiukas) – saldžiam ir sūriam. Liežuvis, kaip ir dantys, būtinas kalbos organas.
Kramtymas,...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 1755 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • Tikslas 3
  • Uždaviniai 3
  • Įvadas 4
  • Virškinimo veikla 5
  • Virškinimas burnoje. 5
  • Virškinimas skrandyje. 5
  • Virškinimas žarnose. 6
  • Rezorbcija. 6
  • Sūrio virškinimas 7
  • Sūrio nauda 8
  • Sūrio žala 9
  • The Digestion of cheese in Humans 10
  • Sūrio virškinimas žmogaus organizme 10
  • Išvados 11
  • Literatūros šaltiniai 12

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.docx)
Apimtis
12 psl., (1755 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos referatas
  • 12 psl., (1755 ž.)
  • Word failas 36 KB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt