Referatai

Maisto produktų juslinės savybės. Sūrio su pelėsiais juslinis įvertinimas. Sūrio su pelėsiais juslinio profilio sudarymas

10   (1 atsiliepimai)
Maisto produktų juslinės savybės. Sūrio su pelėsiais juslinis įvertinimas. Sūrio su pelėsiais juslinio profilio sudarymas 1 puslapis
Maisto produktų juslinės savybės. Sūrio su pelėsiais juslinis įvertinimas. Sūrio su pelėsiais juslinio profilio sudarymas 2 puslapis
Maisto produktų juslinės savybės. Sūrio su pelėsiais juslinis įvertinimas. Sūrio su pelėsiais juslinio profilio sudarymas 3 puslapis
Maisto produktų juslinės savybės. Sūrio su pelėsiais juslinis įvertinimas. Sūrio su pelėsiais juslinio profilio sudarymas 4 puslapis
Maisto produktų juslinės savybės. Sūrio su pelėsiais juslinis įvertinimas. Sūrio su pelėsiais juslinio profilio sudarymas 5 puslapis
Maisto produktų juslinės savybės. Sūrio su pelėsiais juslinis įvertinimas. Sūrio su pelėsiais juslinio profilio sudarymas 6 puslapis
Maisto produktų juslinės savybės. Sūrio su pelėsiais juslinis įvertinimas. Sūrio su pelėsiais juslinio profilio sudarymas 7 puslapis
Maisto produktų juslinės savybės. Sūrio su pelėsiais juslinis įvertinimas. Sūrio su pelėsiais juslinio profilio sudarymas 8 puslapis
Maisto produktų juslinės savybės. Sūrio su pelėsiais juslinis įvertinimas. Sūrio su pelėsiais juslinio profilio sudarymas 9 puslapis
Maisto produktų juslinės savybės. Sūrio su pelėsiais juslinis įvertinimas. Sūrio su pelėsiais juslinio profilio sudarymas 10 puslapis
Maisto produktų juslinės savybės. Sūrio su pelėsiais juslinis įvertinimas. Sūrio su pelėsiais juslinio profilio sudarymas 11 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

XXI amžius – tai išradimų amžius, kurio metu maisto produktų gamintojai atrado nemažai naujų maisto produktų ir gėrimų. Atsirado galimybė vartotojams iš ko pasirinkti, parduotuvių lentynos nukrautos ilgiausiomis eilėmis produktų, kurie skiriasi savo rūšimi, kokybe, skoniu, tekstūra ir kt. Jau seniai maisto produktų gamintojos buvo suinteresuotos savo gaminį populiarinti, todėl atsidaro mokslas juslinė analizė, tai maisto produktų savybių įvertinimas žmogaus jutimo organais. Šį mokslą taiko norint patikrinti produktų atitikimą standartams, techninėms sąlygoms, išsilaikymo trukmę, vartotojų nuomonę apie kurį nors produktą, be to galima atlikti rūšiavimą pagal kokybę, šio mokslo pagalba galima tobulinti gamybos procesus. Juslinėje analizėje yra vertinama produkto išvaizda, kvapas, tekstūra, skonis ir aromatas. Tai pagrindiniai rodikliai, kurių pagalba galima tiksliai aprašyti tiriamo produkto juslines savybes.
Yra nemažai pieno produktų, kurie skiriasi savo juslinėmis savybėmis. Jų būna įvairiausių rūšių: nuo paprasto pasterizuoto pieno iki pelėsių sūrio, kuris pasižymi įdomiu gaminimo būdu. Pelėsių sūris – tai sūris, kuris noksta dėl tam tikrų pelėsinių grybų augimo sūrio masėje arba jo paviršiuje. Jo skonis, kvapas yra labai specifiški, būtent dėl šių savybių pasirinkau įvertinti pelėsių sūrio juslines savybes, bei pateikti pelėsių sūrio juslinį profilį.
Pasirinkau du, skirtingų rūšių, pelėsių sūrius. Tai minkštasis brandintas sūris su baltaisiais pelėsiais „Brie President“ ir pusminkštis brandintas pelėsinis sūris „Danablu Classic“.
Pusminkštis brandintas pelėsinis sūris „Danablu Classic“
Išvaizda: įpakuotas į plastmasinę trikampio formos pakuotę uždengtą polimerine plėvele, plėvelė iš dalies persišviečiama. Sūrio paviršius gelsvos spalvos su matomais žalsvos spalvos pelėsiais, grublėtas, šlapias, netolygus pelėsiu pasiskirstymas. Įvertinimas 3 balai
Tekstūra: pusminkštis, tvirtas, rupus, birus, sunkus, lipnus, pavandenijęs, korėtas, nevienalytis. Įvertinimas 4 balai
Kvapas: apkartęs, dvokiantis, amoniako kvapas, aštrus, rūgštus, aitrus. Įvertinimas 2 balai
Skonis: kartus, saldus, rūgštus, rūgimo, aitrus, sūrus, pelėsių. Įvertinimas 4...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 807 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • Įvadas 3 psl.
  • Sūrių juslinis įvertinimas 4 psl.
  • Pelėsių sūrio juslinio profilio sudarymas 5 psl.
  • • Minkštasis brandintas sūris su baltaisiais pelėsiais „Brie President“ 5 psl.
  • • Pusminkštis brandintas sūris su pelėsiu „Danablu Classic“ 6 psl.
  • Pelėsių sūrio grafiniai profiliai 8 psl.
  • • Minkštasis brandintas sūris su baltaisiais pelėsiais „Brie President“ 8 psl.
  • • Pusminkštis brandintas sūris su pelėsiu „Danablu Classic“ 9 psl.
  • Išvados 11 psl.
  • Literatūros sąrašas 12 psl.

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
12 psl., (807 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos referatas
  • 12 psl., (807 ž.)
  • Word failas 776 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt