Analizės

Valgomųjų ledų sudėties ir savybių kitimo ir vertės analizė

9.6   (2 atsiliepimai)
Valgomųjų ledų sudėties ir savybių kitimo ir vertės analizė 1 puslapis
Valgomųjų ledų sudėties ir savybių kitimo ir vertės analizė 2 puslapis
Valgomųjų ledų sudėties ir savybių kitimo ir vertės analizė 3 puslapis
Valgomųjų ledų sudėties ir savybių kitimo ir vertės analizė 4 puslapis
Valgomųjų ledų sudėties ir savybių kitimo ir vertės analizė 5 puslapis
Valgomųjų ledų sudėties ir savybių kitimo ir vertės analizė 6 puslapis
Valgomųjų ledų sudėties ir savybių kitimo ir vertės analizė 7 puslapis
Valgomųjų ledų sudėties ir savybių kitimo ir vertės analizė 8 puslapis
Valgomųjų ledų sudėties ir savybių kitimo ir vertės analizė 9 puslapis
Valgomųjų ledų sudėties ir savybių kitimo ir vertės analizė 10 puslapis
Valgomųjų ledų sudėties ir savybių kitimo ir vertės analizė 11 puslapis
Valgomųjų ledų sudėties ir savybių kitimo ir vertės analizė 12 puslapis
Valgomųjų ledų sudėties ir savybių kitimo ir vertės analizė 13 puslapis
Valgomųjų ledų sudėties ir savybių kitimo ir vertės analizė 14 puslapis
Valgomųjų ledų sudėties ir savybių kitimo ir vertės analizė 15 puslapis
Valgomųjų ledų sudėties ir savybių kitimo ir vertės analizė 16 puslapis
Valgomųjų ledų sudėties ir savybių kitimo ir vertės analizė 17 puslapis
Valgomųjų ledų sudėties ir savybių kitimo ir vertės analizė 18 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Valgomieji ledai – tai saldus produktas, gaunamas plakant ir šaldant specialiai paruoštus mišinius iš pieno, grietinėlės, neriebaus pieno, sviesto kartu su kitais, skirtingais komponentais: cukrumi, sultimis, uogomis, riešutais.
Pagal visą dokumentaciją susijusią su ledų gamyba, į ją įeina daugiau nei 250 įvairių maisto žaliavų.
1. Geriau įsisavinti pagrindines maisto chemijos temas, analizuojant valgomųjų ledu sudėtį, savybes, pokyčius veikiant įvairiais faktoriais, jo laikymo metu įvertinant jo vertę.
1. Aprašyti valgomųjų ledų cheminę sudėtį.
2. Valgomųjų ledų komponentų sudėties ir cheminių savybių analizė.
3. Galimi pokyčiai valgomųjų ledų laikymo metu.
4. Įvertinti valgomųjų ledų svarbą;
5. Pateikti naujausią informaciją apie valgomųjų ledų atliktus mokslinius tyrimus,
Ledų klasifikacija
Norėčiau jus supažindinti su ledų skirstymą pagal jų funkcines savybes.

Plombyras yra laikomas pačiais riebiausiais ledais. Šie ledai dažnai laikomi ir pačiais skaniausiais. Pieno riebalų plombyre turi būti daugiau nei 10% (paprastai siekia 13-15%). 100 g ledų energinė vertė, priklausomai nuo komponentų, yra apie 220–240 kcal. Plombyras dažnai vadinamas ir grietininiais ledais.

Grietininiai ledai – tai ledai, kurių riebumas dažniausiai siekia 10%. Tai reiškia, kad 100 g produkto yra apie 180 kcal. Ledų kaloringumas priklauso ir nuo juose esančių priedų – riešutų, šokolado, razinų. Grietininių ledų gamyboje naudojami pieno riebalai – grietinėlė, sviestas ir/arba pienas, todėl juose yra daug kalcio, vertingų baltymų ir įvairių vitaminų. Taigi, jei grietininius ledus valgome saikingai, mūsų organizmas gauna daug naudingų medžiagų.

Pieniški ledai– ženkliai mažesnio riebumo ledai, pieno riebalų kiekis juose sudaro 4–6%.

Šaldytos sultys arba vaisiniai ledai – tai ledai be jokių riebalų. Pagrindinės jų sudedamosios dalys yra sultys arba sulčių mišinys, cukrus, sirupas, emulsiklis-stabilizatorius; taip pat dažnai naudojamos įvairios arbatos, pvz., žalioji arbata.

Sorbetas ir šerbetas. Ne tas pats! Sorbetas – tai suplaktos šaldytos sultys, kuriose nėra riebalų. Sorbetas kuo puikiausiai tinka žmonėms, kurių organizmas netoleruoja laktozės! Šerbetas gaminamas iš vaisių sulčių, pieno riebalų ir sausųjų pieno medžiagų be riebalų. Šių ledų riebumas paprastai būna 2–4%.

Gaminant jogurtinius ledus į ledų mišinį...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 3520 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
18 psl., (3520 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos analizė
  • 18 psl., (3520 ž.)
  • Word failas 609 KB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šią analizę
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt