Valgomieji ledai – tai saldus produktas, gaunamas plakant ir šaldant specialiai paruoštus mišinius iš pieno, grietinėlės, neriebaus pieno, sviesto kartu su kitais, skirtingais komponentais: cukrumi, sultimis, uogomis, riešutais.
Pagal visą dokumentaciją susijusią su ledų gamyba, į ją įeina daugiau nei 250 įvairių maisto žaliavų.
1. Geriau įsisavinti pagrindines maisto chemijos temas, analizuojant valgomųjų ledu sudėtį, savybes, pokyčius veikiant įvairiais faktoriais, jo laikymo metu įvertinant jo vertę.
1. Aprašyti valgomųjų ledų cheminę sudėtį.
2. Valgomųjų ledų komponentų sudėties ir cheminių savybių analizė.
3. Galimi pokyčiai valgomųjų ledų laikymo metu.
4. Įvertinti valgomųjų ledų svarbą;
5. Pateikti naujausią informaciją apie valgomųjų ledų atliktus mokslinius tyrimus,
Ledų klasifikacija
Norėčiau jus supažindinti su ledų skirstymą pagal jų funkcines savybes.
Plombyras yra laikomas pačiais riebiausiais ledais. Šie ledai dažnai laikomi ir pačiais skaniausiais. Pieno riebalų plombyre turi būti daugiau nei 10% (paprastai siekia 13-15%). 100 g ledų energinė vertė, priklausomai nuo komponentų, yra apie 220–240 kcal. Plombyras dažnai vadinamas ir grietininiais ledais.
Grietininiai ledai – tai ledai, kurių riebumas dažniausiai siekia 10%. Tai reiškia, kad 100 g produkto yra apie 180 kcal. Ledų kaloringumas priklauso ir nuo juose esančių priedų – riešutų, šokolado, razinų. Grietininių ledų gamyboje naudojami pieno riebalai – grietinėlė, sviestas ir/arba pienas, todėl juose yra daug kalcio, vertingų baltymų ir įvairių vitaminų. Taigi, jei grietininius ledus valgome saikingai, mūsų organizmas gauna daug naudingų medžiagų.
Pieniški ledai– ženkliai mažesnio riebumo ledai, pieno riebalų kiekis juose sudaro 4–6%.
Šaldytos sultys arba vaisiniai ledai – tai ledai be jokių riebalų. Pagrindinės jų sudedamosios dalys yra sultys arba sulčių mišinys, cukrus, sirupas, emulsiklis-stabilizatorius; taip pat dažnai naudojamos įvairios arbatos, pvz., žalioji arbata.
Sorbetas ir šerbetas. Ne tas pats! Sorbetas – tai suplaktos šaldytos sultys, kuriose nėra riebalų. Sorbetas kuo puikiausiai tinka žmonėms, kurių organizmas netoleruoja laktozės! Šerbetas gaminamas iš vaisių sulčių, pieno riebalų ir sausųjų pieno medžiagų be riebalų. Šių ledų riebumas paprastai būna 2–4%.
Gaminant jogurtinius ledus į ledų mišinį...
Šį darbą sudaro 3520 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!