Referatai

Valgomųjų ledų mikroorganizmai. Maisto įmonių deratizacija

9.8   (3 atsiliepimai)
Valgomųjų ledų mikroorganizmai. Maisto įmonių deratizacija 1 puslapis
Valgomųjų ledų mikroorganizmai. Maisto įmonių deratizacija 2 puslapis
Valgomųjų ledų mikroorganizmai. Maisto įmonių deratizacija 3 puslapis
Valgomųjų ledų mikroorganizmai. Maisto įmonių deratizacija 4 puslapis
Valgomųjų ledų mikroorganizmai. Maisto įmonių deratizacija 5 puslapis
Valgomųjų ledų mikroorganizmai. Maisto įmonių deratizacija 6 puslapis
Valgomųjų ledų mikroorganizmai. Maisto įmonių deratizacija 7 puslapis
Valgomųjų ledų mikroorganizmai. Maisto įmonių deratizacija 8 puslapis
Valgomųjų ledų mikroorganizmai. Maisto įmonių deratizacija 9 puslapis
Valgomųjų ledų mikroorganizmai. Maisto įmonių deratizacija 10 puslapis
Valgomųjų ledų mikroorganizmai. Maisto įmonių deratizacija 11 puslapis
Valgomųjų ledų mikroorganizmai. Maisto įmonių deratizacija 12 puslapis
Valgomųjų ledų mikroorganizmai. Maisto įmonių deratizacija 13 puslapis
Valgomųjų ledų mikroorganizmai. Maisto įmonių deratizacija 14 puslapis
Valgomųjų ledų mikroorganizmai. Maisto įmonių deratizacija 15 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Valgomieji ledai vasara ypatingai paklausus ir plačiai vartojamas produktas. Jie gaminami iš pieno, pieno miltelių, kiaušinių ar jų melanžo, cukraus, vaisių, uogų sulčių, prieskonių ir kitų komponentų. Valgomiesies ledams gaminti vartojami ir kiti valgomųjų ledų mišiniai – skystieji, koncentruotieji ar sausieji produktai. Dėl didelės žaliavų ir priedų įvairovės valguomuosiuose leduose yra įvairių mikroorganizmų. Pieno ir jų produktų mikrobiotika gali neigiamai veikti ledų kokybę – suteikti seną, apkartusį, rūgštų kvapą bei skonį. Ypač pavojingos sporinės ir temperatūrai atsparios bakterijos.
Griaužikai maisto įmonėse labai nepageidaujami gyviai. Jie platina daugybę ligų, kurias perduoda tiek žmonėms tiek gyvūnams. Plaukais užteršia maisto produktus, pragraužia laidus, sukelia potvynus kanalizacijose, sukelia gaisrus. Visa tai brangiai kainuojančios rekonstrukcijos.
Tikslas - surinkti reikiamą informaciją apie valgomųjų ledų mikroorganizmus bei maisto įmonės deratizaciją.
1) Sužinoti mikroorganizmų patekimo būdus ir kelius į valguomuosius ledus.
2) Sužinoti apie graužikų daromą žalą maisto įmonėse ir jų naikinimo priežastis.
Dėl didelės žaliavų ir priedų įvairovės valgomuosiuose leduose yra įvairių mikroorganizmų. Ypač pavojingos sporinės ir temperatūrai atsparios bakterijos. Kiaušinuose ir jų produktuose gali būti salmonelių, hemolizinių streptokokų. Šokoladas, kakavos milteliai dažnai būna užteršti bacilomis, rečiau – osmofilinėmis mielėmis ir pelėsiniais grybais. Kristalinės formos sacharozė nėra gera terpė mikroorganizmams augti, bet neretai būna užteršta osmofilinėmis mielėmis. Kaip teigia Masteikienė R.R. “Iš vartojamų valgomiesies ledams stabilizuotų rišamųjų medžiagų didžiausią pavojų kelia želatina. Ji gaminama iš gyvūninių produktų atliekų ir dažnai turi daug mikroorganizmų, iš jų Bacilus ir Clostridium genčių bakterijų sporų“. Vaisiai ir jų produktai, išskyrus sterilizuotus, dažnai būna užteršti mielėmis ir pelėsiniais grybais. Pastaraisiais būna užteršti ir riešutai, todėl juose gali pasitaikyti aflatoksinų ir kitų mikotoksinų. Todėl valgomųjų ledų žaliava ir priedai turi būti geros kokybės, normuotų mikrobiologinių rodiklių. Nors paruoštas pagal receptūras valgomųjų ledų mišinys pasterizuojamas ir dauguma mikroorganizmų žūva, bet lieka bakterijų sporos ir termofilinai mikrobai. Pasterizuojant gali nesuirti ir mikroorganizmų toksinai. Dažnai valgomųjų ledų mišiniui pasterizuoti taikomi griežtesni...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 3699 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • ĮVADAS3
  • 1. Valgomųjų ledų mikroorganizmai4
  • 1.1.Valgomųjų ledų gamybos mikrobiologinis tikrinimas..5
  • 1.2.Valgomųjų ledų gamybos technologinių operacijų įtaka mikrobiotai.5
  • 1.3. Pagrindiniai bakterinai rizikos veiksniai valgomuosiuose leduose.5
  • 1.4. Pieno mikroorganizmai6
  • 2. Maisto įmonių detarizacija8
  • 2.1. Graužikų kontrolės (deratizacijos) bendrosios nuostatos.8
  • 2.2. Pagrindinės graužikų naikinimo priežastys.9
  • 2.3.Alternatyvūs graužikų kontrolės būdai10
  • 2.4.Graužikų naikinimo priemonių naudojimas10
  • 2.5.Rodenticidų naudojimo tikslai.11
  • 2.6.Graužikų platinamos ligos..11
  • IŠVADOS14
  • LITERATŪRA15

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.docx)
Apimtis
15 psl., (3699 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos referatas
  • 15 psl., (3699 ž.)
  • Word failas 45 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt