Kursiniai darbai

Varškės sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė

10   (1 atsiliepimai)
Varškės sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 1 puslapis
Varškės sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 2 puslapis
Varškės sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 3 puslapis
Varškės sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 4 puslapis
Varškės sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 5 puslapis
Varškės sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 6 puslapis
Varškės sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 7 puslapis
Varškės sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 8 puslapis
Varškės sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 9 puslapis
Varškės sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 10 puslapis
Varškės sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 11 puslapis
Varškės sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 12 puslapis
Varškės sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 13 puslapis
Varškės sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 14 puslapis
Varškės sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 15 puslapis
Varškės sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 16 puslapis
Varškės sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 17 puslapis
Varškės sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 18 puslapis
Varškės sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 19 puslapis
Varškės sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė 20 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

• Geriau įsisavinti pagrindines chemijos temas, analizuojant varškės sudėtį, savybes, pokyčius maisto ruošimo metu.
Varškė tai daug baltymų turintis rūgštus pieno produktas, gaminamas iš rūgusio pieno, atskyrus dalį išrūgų. Ji gaminama pramoniniu būdu 2, 5, 9, 18 % riebumo ir liesa varškė. Varškė gaminama taip: rūgęs pienas arba rūgusio ir saldaus pieno mišinys šildomas, kol susidaro krekėsiai. Šie išsiskiria dėl pieno rūgšties sąveikos su pieno baltymu – kazeinu. Sutraukti krekėsiai sudedami į drobinį maišelį arba kiaurasamtį nuvarvėti likusiam skysčiui (išrūgoms). Iš varškės žmogaus organizmas įsisavina didžiausią kiekį baltymų, kurie sudaryti iš amino rūgščių, atitinkančių žmogaus baltymų sudėtį. Kartu su varške gaunama kalio, kalcio, vitaminų. Maisto pramonės įmonės gamina įvairių rūšių varškę. Iš jos slegiami sūriai, daromi sūreliai, konditerijos ir kulinarijos gaminiai, įvairūs maistingi valgiai, desertai. Kokybės reikalavimai varškei ir jos gaminiams: riebalų kiekis (nuo jo ypač priklauso produkto skonis); sausųjų medžiagų kiekis: drėgmės rodiklis rodo, ar produkte nėra per daug skysčių; rūgštingumas: jei šis rodiklis viršija nurodytąjį ant pakuotės, vadinasi, varškė yra pastovėjusi. Varškė paįvairina racioną, pagerina apetitą ir nuotaiką. Šiame produkte yra daug naudingų medžiagų, kurios suteikia jam gydomųjų savybių.(7) (14)
1.1 lentelė
Varškės komponentų cheminė sudėtis(100g)
Rodiklio pavadinimas
18 % riebumo
9 % riebumo
5 % riebumo
2 % riebumo
liesa
Riebalai, g
18
9
5
2
0,50
Baltymai, g
14,10
15,10
17,80
19,00
16,30
Angliavandeniai, g
2,00
2,00
2,10
2,50
2,10
Vitaminas A, mg
0,10
0,05
0,05
0,01
0,01
Vitaminas B2, mg
0,30
0,27
0,25
0,25
0,25
Vitaminas C, mg
0,50
0,50
0,50
0,50
0,50
Energetinė vertė, kcal/
kJ
226/
947
149/
624
125/
524
103/
431
79/
326
Taip pat varškėje yra 65 – 80% vandens, 140 mg/100 g Ca, 217 mg/100 g P, 155 mg/ 100 g K, 44 mg/100 g Na, 0,3 mg/100 g Fe. Gausu varškėje ir vitaminų: A, B, PP, C.
Vanduo - bekvapis skystis. Vanduo (vandenilio oksidas) turi 88,6 % deguonies ir 11,4 % vandenilio (pagal masę); tai atitinka H2O. Iš visų skysčių jo šiluminė talpa didžiausia. Vanduo yra ženkliai polinis tirpalas, kuris dažnai tirpdina chemines druskas. Vandens molekulės dažnai susikristalizuoja su kitais junginiais. Nepaprastas vandens savybes galima paaiškinti jo molekulės struktūros ypatumais. Vandens molekulė nėra linijinė – kampas tarp...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 3915 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • Savarankiško darbo tikslas 3
  • Uždaviniai 3
  • Įvadas 4
  • Varškės komponentų cheminė sudėtis(100g) 5
  • Vanduo 5
  • Baltymai 5
  • Riebalai 5
  • Angliavandeniai 6
  • Mineralinės medžiagos 7
  • Vitaminai ..8
  • Riebios ir liesos varškės palyginimas 12
  • Pagrindiniai varškės sudėties reikalavimai 13
  • Varškės rūšys 14
  • Gyvulinės kilmės varškės 14
  • Augalinės kilmės varškės 14
  • Varškės savybės 15
  • Varškės komponentų kitimai 16
  • Varškės kitimas žmogaus organizme 16
  • Varškės nauda 17
  • Moksliniai tyrimai 18
  • Tyrimo išvados 20
  • Išvados 21
  • Literatūros sąrašas 22

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
22 psl., (3915 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos kursinis darbas
  • 22 psl., (3915 ž.)
  • Word failas 533 KB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį kursinį darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt