Kursiniai darbai

Pusriebės varškės juslinė analizė (tyrimas)

9.8   (3 atsiliepimai)
Pusriebės varškės juslinė analizė (tyrimas) 1 puslapis
Pusriebės varškės juslinė analizė (tyrimas) 2 puslapis
Pusriebės varškės juslinė analizė (tyrimas) 3 puslapis
Pusriebės varškės juslinė analizė (tyrimas) 4 puslapis
Pusriebės varškės juslinė analizė (tyrimas) 5 puslapis
Pusriebės varškės juslinė analizė (tyrimas) 6 puslapis
Pusriebės varškės juslinė analizė (tyrimas) 7 puslapis
Pusriebės varškės juslinė analizė (tyrimas) 8 puslapis
Pusriebės varškės juslinė analizė (tyrimas) 9 puslapis
Pusriebės varškės juslinė analizė (tyrimas) 10 puslapis
Pusriebės varškės juslinė analizė (tyrimas) 11 puslapis
Pusriebės varškės juslinė analizė (tyrimas) 12 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Siekiant ištirti Lietuvoje populiarių varškės produktų juslines savybes, atlikta trijų varškės produktų aprašomoji juslinė analizė, sudaryti kiekvieno produkto jusliniai profiliai ir įvertinti jų panašumai bei skirtumai. Tyrime dalyvavo 8 vertintojų grupė. Tiriant lietuviškos varškės produktus, vertintos Rokiškio pieno pusriebė (9% riebumo) “Naminė” varškė, Vilkyškių pieninės pusriebė (9% riebumo) “Vilkyškių” varškė ir Žemaitijos pieno pusriebė (9% riebumo) varškė „Dobilas“ . Šių varškių juslinėms savybėms aprašyti atrinkta 20 deskriptorių. Sudarytieji jusliniai profiliai parodė tirtųjų varškių panašumus ir skirtumus.
Raktažodžiai: Varškė, juslinės savybės, deskriptoriai, jusliniai profiliai.
Įvadas.
Varškė – baltymingas rauginto pieno produktas, gautas surauginus pieną grynomis pieno rūgšties bakterijų kultūromis (rūgštinis būdas), kartu su grynųjų kultūrų raugu pridėjus pieną sutraukiančių fermentų ir kalcio chlorido (rūgštinis fermentinis būdas) ir pašalinus dalį išrūgų arba pagaminta termorūgštinės koaguliacijos būdu – varškė, kuri pagaminta aukštoje temperatūroje surauginus pieną grynų pienarūgščio rūgimo bakterijų kultūrų raugu. Iš varškės žmogaus organizmas įsisavina didžiausią kiekį baltymų, kurie sudaryti iš amino rūgščių, atitinkančių žmogaus baltymų sudėtį. Kartu su varške gaunama kalio, kalcio, vitaminų. Maisto pramonės įmonės gamina įvairių rūšių varškę. Iš jos slegiami sūriai, daromi sūreliai, konditerijos ir kulinarijos gaminiai, įvairūs maistingi valgiai, desertai.
Varškė klasifikuojama pagal gamybos būdą (rūgštiniu būdu, rūgštiniu fermentiniu būdu, termorūgštinės koaguliacijos būdu) pagal riebumą: riebi kurioje riebalų ne mažiau kaip 13 proc., pusriebė, kurioje riebalų mažiau kaip 13 proc., bet ne mažiau kaip 5 proc., mažo riebumo, kurioje riebalų mažiau kaip 5 proc., bet ne mažiau kaip 1 proc., ir liesa , kurioje riebalų mažiau kaip 1 proc.
Varškės konsistencija priklausomai nuo gamybos būdo gali būti vienalytė arba kruopėta, laikymo metu varškėje gali atsirasti nežymus išsiskyrusių išrūgų kiekis. Varškės gaminiuose su leistinais ingredientais, įskaitant glaistą, varškė sudaro pagrindinę produkto sudėties dalį. Varškės gaminiuose su cukrumi (sacharoze) po 24 valandų nuo jų pagaminimo sacharozės kiekis gali sumažėti 1,5 proc.todėl perkant gamini būtina atkreipti dėmesį į tinkamumo vartoti terminą.
Ženklinant varškę ir varškės gaminius...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 1543 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.docx)
Apimtis
13 psl., (1543 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos kursinis darbas
  • 13 psl., (1543 ž.)
  • Word failas 148 KB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį kursinį darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt