aprašyti maisto produkto kiekybinės sudėties vertinimo metodus.
Pasirinkau nagrinėti varškės „Aistė“ 9% riebumo kokybinę sudėtį.
Varškėje yra vandens, sausųjų medžiagų, gyvūninių ir augalinių baltymų, riebalų (sočiųjų, mononesočiųjų, polinesočiųjų riebalų rūgščių), angliavandenių, iš jų – krakmolo, cukrų (mono- ir disacharidų), skaidulinių medžiagų; taip pat mineralinių medžiagų (natrio, magnio, fosforo, kalio, kalcio, geležies, cinko, seleno, jodo), vitaminų A, D, E, B1, B2, B6, B12, C, niacino (vitamino PP), folio rūgšties.
iš jų: gyvūninių baltymų 16,0 g
augalinių baltymų 0,0 g
Riebalų – iš viso 9,0 g
iš jų: sočiųjų riebalų rūgščių 5,40 g
mononesočiųjų riebalų rūgščių 2,90 g
polinesočiųjų riebalų rūgščių 0,29 g
Cholesterolio 37 mg
Angliavandenių – iš viso 3,5 g
iš jų: krakmolo 0,0 g
cukrų (mono- ir disacharidų) 2,9 g
skaidulinių medžiagų 0,0 g
Mineralinių medžiagų: 0,8 g
Natrio 40 mg
Magnio 9 mg
Fosforo 216 mg
Kalio 104 mg
Kalcio 88 mg
Geležies 0,2 mg
Cinko 0,95mg
Seleno 3 µg
Jodo 6,0 µg
Vitamino A (retinolio ekv.) 80 µg
Vitamino E (tokoferolio ekv.) 0,17mg
Vitamino B1 0,03mg
Vitamino B2 0,36mg
Niacino (vitamino PP) 0,1 mg
Niacino ekv. 3,1 mg
Folio rūgšties 5 µg
Vitamino B6 0,10mg
Vitamino B12 1 µg
Energinė vertė 670 kJ
160kcal
VARŠKĖS KOKYBINIS VERTINIMAS
Nustatant varškės kokybę, labiausiai atsižvelgiama į dvi pagrindines rodiklių grupes — produkto maistinę vertę ir skoninius privalumus.
Varškės maistinę vertę apsprendžia jų cheminė sudėtis. Kuo daugiau yra riebalų, angliavandenių, baltymų, mineralinių medžiagų, vitaminų ir kitų žmogaus organizmui naudingų medžiagų, tuo ji laikoma vertingesne. Bendras produkto vertingumas išreiškiamas jo kaloringumu, atskirai nurodant svarbiausios organizmo ląstelių statybai medžiagos — baltymų — kiekį. Labai svarbu, kiek organizmas gali įsisavinti produktuose esančių maisto medžiagų. Apibūdinant produktus, tai turi būti nurodoma.
Produkto maistinė vertė daugiausia nustatoma laboratoriniais metodais. Dažniausiai taikomi cheminiai, fiziniai-cheminiai, fiziniai ir kiti metodai.
NATRIS: Pirmosios analizinės grupės katijonas
Grupinio reagento nėra
Natrio jono atpažinimo reakcija
Reakcija su kalio dihidrostibiatu ()
MAGNIS: Pirmosios analizinės grupės katijonas
Grupinio reagento nėra
Magnio jono atpažinimo reakcijos
Reakcija su natrio hidroksilu (NaOH)
Reakcija su natrio hidrofosfatu
KALIS: Pirmosios analizinės grupės katijonas
Grupinio reagento nėra
Kalio jono atpažinimo rekcijos
Reakcija su antrio heksanitrokobaltiatu ()
KALCIS: Antrosios analizinės grupės katijonas
Grupinis reagentas...
Šį darbą sudaro 2590 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!