Referatai

Varškės kokybinės ir kiekybinės sudėties vertinimas

10   (2 atsiliepimai)
Varškės kokybinės ir kiekybinės sudėties vertinimas 1 puslapis
Varškės kokybinės ir kiekybinės sudėties vertinimas 2 puslapis
Varškės kokybinės ir kiekybinės sudėties vertinimas 3 puslapis
Varškės kokybinės ir kiekybinės sudėties vertinimas 4 puslapis
Varškės kokybinės ir kiekybinės sudėties vertinimas 5 puslapis
Varškės kokybinės ir kiekybinės sudėties vertinimas 6 puslapis
Varškės kokybinės ir kiekybinės sudėties vertinimas 7 puslapis
Varškės kokybinės ir kiekybinės sudėties vertinimas 8 puslapis
Varškės kokybinės ir kiekybinės sudėties vertinimas 9 puslapis
Varškės kokybinės ir kiekybinės sudėties vertinimas 10 puslapis
Varškės kokybinės ir kiekybinės sudėties vertinimas 11 puslapis
Varškės kokybinės ir kiekybinės sudėties vertinimas 12 puslapis
Varškės kokybinės ir kiekybinės sudėties vertinimas 13 puslapis
Varškės kokybinės ir kiekybinės sudėties vertinimas 14 puslapis
Varškės kokybinės ir kiekybinės sudėties vertinimas 15 puslapis
Varškės kokybinės ir kiekybinės sudėties vertinimas 16 puslapis
Varškės kokybinės ir kiekybinės sudėties vertinimas 17 puslapis
Varškės kokybinės ir kiekybinės sudėties vertinimas 18 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

aprašyti maisto produkto kiekybinės sudėties vertinimo metodus.
Pasirinkau nagrinėti varškės „Aistė“ 9% riebumo kokybinę sudėtį.
Varškėje yra vandens, sausųjų medžiagų, gyvūninių ir augalinių baltymų, riebalų (sočiųjų, mononesočiųjų, polinesočiųjų riebalų rūgščių), angliavandenių, iš jų – krakmolo, cukrų (mono- ir disacharidų), skaidulinių medžiagų; taip pat mineralinių medžiagų (natrio, magnio, fosforo, kalio, kalcio, geležies, cinko, seleno, jodo), vitaminų A, D, E, B1, B2, B6, B12, C, niacino (vitamino PP), folio rūgšties.
iš jų: gyvūninių baltymų 16,0 g
augalinių baltymų 0,0 g
Riebalų – iš viso 9,0 g
iš jų: sočiųjų riebalų rūgščių 5,40 g
mononesočiųjų riebalų rūgščių 2,90 g
polinesočiųjų riebalų rūgščių 0,29 g
Cholesterolio 37 mg
Angliavandenių – iš viso 3,5 g
iš jų: krakmolo 0,0 g
cukrų (mono- ir disacharidų) 2,9 g
skaidulinių medžiagų 0,0 g
Mineralinių medžiagų: 0,8 g
Natrio 40 mg
Magnio 9 mg
Fosforo 216 mg
Kalio 104 mg
Kalcio 88 mg
Geležies 0,2 mg
Cinko 0,95mg
Seleno 3 µg
Jodo 6,0 µg
Vitamino A (retinolio ekv.) 80 µg
Vitamino E (tokoferolio ekv.) 0,17mg
Vitamino B1 0,03mg
Vitamino B2 0,36mg
Niacino (vitamino PP) 0,1 mg
Niacino ekv. 3,1 mg
Folio rūgšties 5 µg
Vitamino B6 0,10mg
Vitamino B12 1 µg
Energinė vertė 670 kJ
160kcal
VARŠKĖS KOKYBINIS VERTINIMAS
Nustatant varškės kokybę, labiausiai atsižvelgiama į dvi pagrindines rodiklių grupes — produkto maistinę vertę ir sko­ninius privalumus.
Varškės maistinę vertę apsprendžia jų cheminė sudėtis. Kuo daugiau yra riebalų, angliavandenių, baltymų, minerali­nių medžiagų, vitaminų ir kitų žmogaus organizmui naudingų me­džiagų, tuo ji laikoma vertingesne. Bendras produkto vertingumas išreiškiamas jo kaloringumu, atski­rai nurodant svarbiausios organizmo ląstelių statybai medžiagos — baltymų — kiekį. Labai svarbu, kiek organizmas gali įsisavinti pro­duktuose esančių maisto medžiagų. Apibūdinant produktus, tai turi būti nurodoma.
Produkto maistinė vertė daugiausia nustatoma laboratoriniais metodais. Dažniausiai taikomi cheminiai, fiziniai-cheminiai, fiziniai ir kiti metodai.
NATRIS: Pirmosios analizinės grupės katijonas
Grupinio reagento nėra
Natrio jono atpažinimo reakcija
Reakcija su kalio dihidrostibiatu ()
MAGNIS: Pirmosios analizinės grupės katijonas
Grupinio reagento nėra
Magnio jono atpažinimo reakcijos
Reakcija su natrio hidroksilu (NaOH)
Reakcija su natrio hidrofosfatu
KALIS: Pirmosios analizinės grupės katijonas
Grupinio reagento nėra
Kalio jono atpažinimo rekcijos
Reakcija su antrio heksanitrokobaltiatu ()
KALCIS: Antrosios analizinės grupės katijonas
Grupinis reagentas...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 2590 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • ĮŽANGA 2
  • VARŠKĖS 9% RIEBUMO CHEMINĖ SUDĖTIS 3
  • VARŠKĖS KOKYBINIS VERTINIMAS 4
  • VARŠKĖS KIEKYBINIS VERTINIMAS 6
  • VARŠKĖS KOKYBINĖS SUDĖTIES SVARBA 9
  • Makroelementai 11
  • Kalcis 11
  • Fosforas 11
  • Magnis 11
  • Mikroelementai 12
  • Cinkas 12
  • Geležis 12
  • Varis 12
  • Jodas 13
  • Mano atliktas tyrimas 14
  • IŠVADOS 16
  • NAUDOTA LITERATŪRA 17

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.docx)
Apimtis
18 psl., (2590 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos referatas
  • 18 psl., (2590 ž.)
  • Word failas 141 KB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt