Varškės sūrių gamybos technologijos aprašymas
4. Varškės sutraukos pašildymas, išrūgų atskyrimas, varškės presavimas ir atšaldymas 9
5. Varškės sūrių presavimas ir atšaldymas 10
6. Kai kurių varškės sūrių gamybos technologijos ypatumai 12
6.1.Pieno šiluminis traukimas 12
6.2.Varškės maišymas su netradiciniais priedais 13
6.3.Varškės sūrių džiovinimas 14
7. Įrenginiai technologiniam gamybos procesui 14
8. Privalomieji varškės ir varškės gaminių kokybės reikalavimai 19
8.1.Pagrindiniai sudėties ir kokybės reikalavimai 19
8.2.Teršalai 20
8.3.Higiena 20
8.4.Ženklinimo reikalavimai 21
9. Juslinis įvertinimas 21
9.1.Varškės sūrių jusliniai rodikliai 22
10.Varškės sūrių pakavimas, laikymas ir ženklinimas 23
Išvados....................................................................................................................................25
Naudota literatūra 26
Įvadas
Lietuvoje nuo seno gaminamas nebrandintas varškės sūris iš karvės pieno. Dažniausiai gaminamas saldus sūris (į pakaitintą saldų pieną dedama anksčiau pagamintos varškės, gauta masė slegiama; kartais dar įdedama kiaušinių, grietinėlės, prieskonių). Aukštaitijoje paplitęs rūgštus sūris, daromas iš surauginto pieno varškės, sunkiamas sūrmaišyje ir slegiamas sūrspaudžiu. Į jį dar gali būti dedama grietinės, kmynų. Toks sūris vėliau dar gali būti džiovinamas.
Varškės sūris – Rytų Europos virtuvių minkštas sūris, kuris gaminamas iš spaustos varškės. Varškės sūris tradiciškai pasižymi rūgštumu ir trapumu. Tačiau būna ir salstelėjusio skonio varškės sūris, kuris yra gaminamas iš natūraliai saldaus pieno. Varškės sūris dažniausiai naudojamas sumuštiniams, salotoms, pyragams, taipogi valgomas ir su medumi. Lietuviškoje virtuvėje dažnai gaminamas su kmynais.
Varškės gaminiai (varškė su įvairiais priedais, sūriai, sūreliai, kremai, pastos ir kt.) - gaminiai, pagaminti iš slėgtos, pertrintos ar kitaip smulkintos varškės, sumaišytos su pieno gaminiais ir (arba) jų sudedamosiomis dalimis ir kitais priedais bei būtinomis papildomomis gamybos procesui medžiagomis, naudojamomis ne kaip pieno sudedamųjų dalių visiškas arba dalinis pakaitalas, arba be jų, pakartotinai termiškai apdoroti arba neapdoroti.
Varškė – baltymingas karvių ar kitų gyvulių pieno gaminys, gautas surauginus pieną grynu pieno rūgšties bakterijų kultūroms arba kartu su šių kultūrų raugu pridėjus pieną sutraukiančių fermentų ir kalcio chlorido, ir pašalinus dalį išrūgų, skirtas tiesiogiai vartoti arba varškės gaminiams gaminti.
Rūgštinė varškė – pieno gaminys, pagamintas surauginus pieną tik grynų pieno rūgšties bakterijų kultūrų raugu, o rūgštinė fermentinė – pagaminta surauginus...
Šį darbą sudaro 5206 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!