Referatai

Alaus gamyba

9.4   (3 atsiliepimai)
Alaus gamyba 1 puslapis
Alaus gamyba 2 puslapis
Alaus gamyba 3 puslapis
Alaus gamyba 4 puslapis
Alaus gamyba 5 puslapis
Alaus gamyba 6 puslapis
Alaus gamyba 7 puslapis
Alaus gamyba 8 puslapis
Alaus gamyba 9 puslapis
Alaus gamyba 10 puslapis
Alaus gamyba 11 puslapis
Alaus gamyba 12 puslapis
Alaus gamyba 13 puslapis
Alaus gamyba 14 puslapis
Alaus gamyba 15 puslapis
Alaus gamyba 16 puslapis
Alaus gamyba 17 puslapis
Alaus gamyba 18 puslapis
Alaus gamyba 19 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

• Dimetilsulfido poveikis, kai misos terpė parūgštėja……………………………...8
• Cinko (Zn) poveikis misai………………………………………………………...8
Virimo analizė………………………………………………………………………...9
Brandinimas………………………………………………………………………….11
Neryškia logika (fuzzy-logic) pagrįsta reguliavimo sistema…………………………15
Duomenų surinkimas į kompiuterį……………………………………………………16
Išvados………………………………………………………………………………..18
Naudota literatūra……………………………………………………………………..19
Įvadas
Alaus gamybos linija žymiai pasikeitė per dešimt metų [4]. Smulkios alaus daryklos, kur dauguma gamybos operacijų buvo vykdomos rankiniu būdu, visiškai paseno. Gamybos linija buvo gremėzdiška ir neefektyvi. Visi procesai mažose alaus daryklose buvo valdomi bei reguliuojami pačio aludario ir keliolikos kvalifikuotų darbuotojų, kurie paleisdavo bei stabdydavo mašinas, sukinėdavo sklendes, valydavo vamzdynus, įrangą. Ir taip viską darydavo cikliškai. Alaus paklausa didėjo. Reikėjo plėsti gamybą, todėl geriausias variantas buvo mažų gamyklėlių susijungimas į didesnes. Kita dalis smulkių alaus daryklų pradėjo bankrutuoti dėl to kad, gamybos kaštai mažose daryklose buvo žymiai didesni negu didelėse.Vystantis masinei gamybai, reikėjo užtikrinti aukštą produkcijos kokybę, prekė turėjo atitikti tarptautinius higienos reikalavimus.
Reikėjo vis didesnių talpų ir didesnio jų kiekio, vamzdynai, vykdymo mechanizmai turėjo būti sudėtingesni. Didelę dalį elektros variklių, turbinų, siurblų, konvejerių reikėjo įjunginėti bei išjunginėti. Visa tai padidino gamybos kaštus. Padidėjo operacijų skaičius, kur kiekvienai jų reikėjo atskiro darbininko rankiniam valdymui, kintamųjų bei parametrų matavimui. Reikėjo pastoviai stebėti vidines procesų būsenas, daud kartų matuoti įėjimo/išėjimo kintamuosius. Šis darbas žmogui buvo per sunkus. Dėl mažos klaidos matuojant ar reguliuojant buvo galima pridaryti labai didelių nuostolių. Kiekvienas alaus technologijos žingsnis turėjo vykti tam tikrą nustatytą laiką. Kad būtų užtikrinta produkto kokybė, reikėjo stabiliai palaikyti proceso parametrus. Norint palaikyti tam tikras CO2, substrato, biomasės, deguonies, alkoholio koncentracijas tirpaluose, kintamieji turėjo kisti nustatytose ribose.
Reikėjo ieškoti gamybos būdo, kuris patenkintų visus reikalavimus išvardintus aukščiau. Vienintelė išeitis buvo automatizuoti gamybos liniją. Automatizuota gamybos linija padarė perversmą alaus pramonėje. Padidėjo produkto kokybė, buvo aukšti higienos reikalavimai, atsilaisvino daug darbo jėgos. Visi procesai tapo valdomi įrengimų. Užteko vieno ar tik kelių operatorių visam procesui valdyti.
Šiandien technologiniai procesai yra tokie sudėtingi, kad matematiniams modeliams sudaryti yra sprendžiamos įvairios diferencialinių lygčių sistemos. Skaičiavimus apsunkina diferencialinių lygčių...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 3768 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Mokyklinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
19 psl., (3768 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos referatas
  • 19 psl., (3768 ž.)
  • Word failas 204 KB
  • Lygis: Mokyklinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą

www.nemoku.lt Panašūs darbai

Alaus gamyba ir technologija

Alaus gamyba ir technologija Maisto technologija Peržiūrėti darbą

Alaus gamybos technologinio proceso aprašymas. Naujausios alaus gamybos technologijos

Alaus gamybos technologinio proceso aprašymas. Naujausios alaus gamybos technologijos Maisto technologija Peržiūrėti darbą

Tamsaus alaus technologija

Tamsaus alaus technologija Maisto technologija Peržiūrėti darbą

Apie alaus atsiradimą

Apie alaus atsiradimą Maisto technologija Peržiūrėti darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.

Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI!

Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt