Alus - silpnas (2,5% - 8%) alkoholinis gėrimas, gaminamas, fermentuojant mielėmis miežių, kartais - kitų grūdų (kviečių, ryžių) salyklą. Skoniui pagerinti į alų dedama priedų: apynių, kitų prieskonių. Stiprumui padidinti dedama cukraus, kartais - medaus.
Alaus gamyba - tai sudėtingas ir ilgas procesas, susidedantis iš kelių technologinių ciklų. Kurio metu iš miežių, apynių, mielių verdamas, raugiamas (fermentuojamas) ir pilstomas alus. Gamyba susideda iš kelių etapų: salyklo gamybos, misos paruošimo, rauginimo ir pilstymo.
Alaus rūšys: tamsus ir šviesus.
Tamsus alus gaminamas iš tamsaus karamelinio salyklo. Karameliniam salyklui miežiai yra džiovinami temperatūroje siekiančioje net 200 °C. Džiovinimo metu grūdeliai įgauna sodrią raudono gintaro spalvą, o juose esantis cukrus virsta karamele. Iš čia kilęs ir šio salyklo pavadinimas. Karamelinis salyklas alui suteikia išskirtinį salstelėjusį skonį, originalų aromatą ir tamsią alaus spalvą.Tamsus alus priskiriamas viršutinio rūgimo alui. Rauginant tokį alų, mielės yra paviršiuje, ir rūgimas vyksta esant 14-20 °C temperatūrai. Beveik 90%. Ypač populiarios yra tamsaus alaus rūšys: porteris ir stautas (stiprus porteris). Šis alus beveik juodas, labai stiprus, jame mažai angliarūgštės, todėl puta ant bokalo kraštų nelabai išvaizdi ir viliojanti.
Šviesus alus yra labai lengvas, pasižymi mažesniu alkoholio kiekiu, švelniu subtiliu skoniu, yra gaivus. Kviečiai suteikia alui troškulį malšinančios rūgštelės. Būtent kvietinis salyklas nulemia alaus skonį. Dažnai jis apibūdinamas kaip minkštas, "apvalus" (neragavęs - nesuprasi), jame gali jaustis obuolių, apelsino ar citrinos, netgi riešutų, migdolų bei gvazdikėlių prieskonis - nelyginant rūšis.
1. Susipažinti su alaus gamyboje naudojamomis žaliavomis, jų technologiniu paruošimu.
2. Susipažinti su alaus misos gamybos technologijomis.
3. Susipažinti su alaus gamyboje vykstančiais fermentacijos ir išlaikymo procesais.
4. Susipažinti su alaus gamyboje naudojamomis mielėmis, jų paruošimo technologija.
5. Susipažinti su alaus filtravimo, separavimo bei išpilstymo technologijomis.
Article II. Žaliavos, jų technologinis paruošimas
Pagrindinės alaus gamybos žaliavos yra šios: salyklas, apyniai, mielės ir vanduo. Didžiausia įtaka būsimo alaus kokybei turi salyklas - sudaiginti ir sudžiovinti miežiai. Salyklas tai pagrindinė žaliava, kuri nulemia alaus spalvą,...
Šį darbą sudaro 4290 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!