Šis referatas yra apie alaus mielių charakteristika, jame pateikta svarbi informacija kuria reiktų žinoti žmonėms, kurie domisi alaus gamyba.
5) Sužinoti alaus gamyboje naudojamų mielių charakteristika;
6) Pateikti informacija apie alaus gamybos kenkėjus.
Mielės
Mielės - Mielės priklauso eukariotams. Jos turi tikrąjį branduolį, apsupta dvigubos membranos, jų ribosomos stambios, genomas sudarytas iš chromosomų, kurios mitotiškai dalijantis padvigubėja ir pasiskirsto tarp dukterinių ląstelių, rinkinio.
Mielių sandara ir savybės labai skiriasi nuo kitų grybų. Mielės išskyrus ( besidauginančias skilimu ) paprastai neturi tikrojo micelio, jų vegetatyvinis kūnas – pumpuruojanti, atsidalijanti ląstelė arba pseudomicelis. Dauguma mielių dauginasi pumpuravimo būdu, rečiau ląstelėms dalijantis pusiau. Be pumpuravimo, daugelio rūšių mielės gali daugintis lytiškai ir nelytiškai sporomis.
Sporas sudarančios mielės dažnai vadinamos tikrosiomis mielėmis.
( akosporogenninėmis ir astrosporogeninėmis ), o nesudarančios sporų
( asparogeninėmis ). Mielių ( askomicetinių ) būdingas požymis – askosporų susidarymas plikame aske, išsivvysčiusiame iš zigotos arba iš vienos vegetatyvinės ląstelės. Mielės, remiantis naujausiais ( molekulinės biologijos, genetiniais ) tyrimais, priskirtos aukšliagrybiams ( sudarančias askosporas ), papėdgrybiams ( filogenetiniais ryšiais artimos kūliečiams; sudarančios teliosporas ) ir mitosporiniams grybams (netirkrosios mielės, blastomicetai; dauguma jų yra Acomycota ir Basidiomycota skyrių grybų anamorfos ).
Jaunų ir senų alaus mielių ląstelės
Jaunų mielių ląstelių plona sienelė ir smulkiagrūdė citoplazma. Senstančiose ląstelėse atsiranda daugiau stambių intarpu, vakuolių. Senos, badaujančios ląstelės paprastai yra nuosėdose, jų citoplazma stambiagrūdė, o negyvos įgauna netaisyklingą formą ir gretai nusidažo silpnais metileno mėlynojo ar kitų dažu tirpalais.
Alaus mielių dauginimosi greitis
Mielės sparčiai dauginasi iki tam tikros temperatūros. Apatinio rūgimo mielės geriau dauginasi 25 – 27 oC, bet gaili daugintis ir 2 – 3 oC temperatūroje; 60 – 65 oC mielės žūva.
Daugelis medžiagų slopina mielių dauginimąsi. Jau 1,5proc. etilo alkoholio slopina jų dauginimąsi, o kai alkoholio esti daugiau kai 3 proc., sulėtėja sukraus rauginimas. Sieros rūgštis 0,5proc. arba acto rūgštis 1proc. koncentracijos per1 – 2 h mielių ląsteles užmuša, o 1 proc. koncentracijos pieno rūgštį jos...
Šį darbą sudaro 1960 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!