• Jogurtas – tai tradicinis Balkanų pusiasalio ir Vakarų Azijos tautų pienrūgštis gėrimas, kuris gaminamas iš avių, ožkų, buivolių bei karvių pieno.
• Jogurtas – vienas iš sveikiausių fermentuotų pieno produktų.
• Tai maistingas, gerai organizme pasisavinamas produktas.
• Įvairiose šalyse gaminamas jogurtas skiriasi ne tik pavadinimu, bet ir skoniu, konsistencija, aromatu.
• Vienur jis klampus, kitur – skystesnės konsistencijos ar geriamasis.
• Jogurte gausu baltymų, pieno riebalų ir cukraus, taip pat mineralinių druskų bei vitaminų: jogurte yra daug kalcio, nemažai kalio, magnio, natrio, cinko, B grupės, A, D, PP, E, C vitaminų, mineralinių medžiagų.
• Į jogurtą priklausomai nuo receptūros neretai dedama įvairių aromatinių ir skoninių priedų.
• 100 g produkto energinė vertė - 328 kJ/78 kcal
• Angliavandenių - 12,0 g, iš kurių: cukrų – 9,6 g;
• Riebalų - 2,0 g, iš kurių: sočiųjų riebalų rūgščių – 1,3 g;
• Baltymų - 3,0 g
• Druska – 0,08 g;
Sudėtis
• Pasterizuotas nugriebtas pienas - pienas turi būti pasterizuotas, naudojant įvairias temperatūros ir laiko kombinacijas, termiškai apdorotas ultra aukštoje temperatūroje pienas. Nugriebtas pienas – termiškai apdorotas pienas.
• Cukrus, sacharozė - tai angliavandenių rūšis - disacharidas, kurios gausu daugybėje maisto produktų.
• Grietinėlė – pieno produktas, kuri yra gaunama separuojant pieną arba nugraiboma nuo nusistojusio pieno.
• Mėlynių priedas 1,5%
• Dažiklis antocianinai – tai raudonai mėlynų pigmentų grupė, kuri priklauso flavonoidams, plačiai paplitusių augalų pasaulyje.
Priedai
• Priedai gali veikti jogurto gamybą dvejopai: viena vertus, būti žalingų mikroorganizmų šaltinis, kita vertus skatinti ar slopinti būtinus raugo mikroorganizmus ir kartu keisti technologines sąlygas.
• Priedai gali turėti įtakos jogurtui tuo atveju, jei priedų mikroorganizmai dauginasi gamybos metu.
• Visi priedai, kurių dedama po pieno kaitinimo ir kurie gali būti užteršti mikrobais, turi būti pasterizuojami arba apdorojami UV spinduliuose.
Gamyba
• Jogurtas yra fermentuotas pieno produktas. Jis gaminamas iš pasterizuoto arba sterilizuoto riebaus ir lieso pieno, kuris iš pradžių pakaitinamas, o paskui ataušinamas iki...
Šį darbą sudaro 631 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!