Kursiniai darbai

Prebiotikai naudojami pieno pramonėje

9.4   (3 atsiliepimai)
Prebiotikai naudojami pieno pramonėje 1 puslapis
Prebiotikai naudojami pieno pramonėje 2 puslapis
Prebiotikai naudojami pieno pramonėje 3 puslapis
Prebiotikai naudojami pieno pramonėje 4 puslapis
Prebiotikai naudojami pieno pramonėje 5 puslapis
Prebiotikai naudojami pieno pramonėje 6 puslapis
Prebiotikai naudojami pieno pramonėje 7 puslapis
Prebiotikai naudojami pieno pramonėje 8 puslapis
Prebiotikai naudojami pieno pramonėje 9 puslapis
Prebiotikai naudojami pieno pramonėje 10 puslapis
Prebiotikai naudojami pieno pramonėje 11 puslapis
Prebiotikai naudojami pieno pramonėje 12 puslapis
Prebiotikai naudojami pieno pramonėje 13 puslapis
Prebiotikai naudojami pieno pramonėje 14 puslapis
Prebiotikai naudojami pieno pramonėje 15 puslapis
Prebiotikai naudojami pieno pramonėje 16 puslapis
Prebiotikai naudojami pieno pramonėje 17 puslapis
Prebiotikai naudojami pieno pramonėje 18 puslapis
Prebiotikai naudojami pieno pramonėje 19 puslapis
Prebiotikai naudojami pieno pramonėje 20 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Pienas ir iš jo pagaminti produktai yra vieni svarbiausių mūsų mityboje, nes juose gausu visų reikalingų organizmui ir lengvai pasisavinamų maisto medžiagų - riebalų, baltymų, angliavandenių ir mineralinių medžiagų, vitaminų, fermentų, organinių rūgščių, imuninių medžiagų. Be pagrindinės funkcijos – aprūpinti organizmą maistinėmis ir energetinėmis medžiagomis, pieno produktai gali stiprinti žmogaus organizmą, veikti profilaktiškai, mažinti susirgimų riziką [1]. Tokiai kategorijai priskiriami funkcionaliojo pieno produktai, papildyti fiziologiškai aktyviomis veikliosiomis dalimis – prebiotikais.
Šio kursinio darbo tikslas – yra supažindinti su viena funkcionaliojo maisto veikliąja dalimi – prebiotikais bei jų panaudojimu pieno pramonėje. Darbe yra pateikta bendra prebiotikų samprata, panagrinėtas jų veikimas bei fiziologinis poveikis žmogaus organizmui. Kursiniame darbe yra pateikta trumpa, rinkoje esančių pieno produktų su prebiotikais, apžvalga.
Terminą „prebiotikai“ pirmasis suformulavo R.Gibsonas, apibūdindamas žmogaus žarnyne neabsorbuojamas, bet naudingų žarnyno mikrofloros atstovų augimą skatinančias ir (arba) jų metabolizmą aktyvinančias medžiagas [1].
Prebiotikai – tai žarnyno mikrofloros charakteristikas pagerinantis substratas, maistinė terpė naudingoms žarnyno bakterijoms. Amerikos mokslininkai prebiotines skaidulas įvardija kaip vieną iš svarbiausių XX amžiaus mitybos ir žarnyno mikroekologijos pasiekimų [1].
• turi indikuoti gastrointestinalinį arba bendrą efektą, pagerinti makroorganizmo, t.y šeimininko, sveikatą [5].
Prebiotikams priskiriami nevirškinamieji skaidulinio tipo oligosacharidai ir polisacharidai. Skiriamos kelios prebiotikų grupės : trumpos ir vidutinės grandinės polimerai is fruktozės liekanų – fruktooligosacharidai, fruktanai, tarp jų ir inulinas; iš gliukozės liekanų – gliukooligosacharidai, gliukanai ir dekstranai; iš galaktozės – galaktooligosacharidai.
Yra įvairių rūšių prebiotikų besiskiriančių tarpusavyje chemine sudėtimi. Tai galime pamatyti
pirmoje lentelėje [5].
1 lentelė. Prebiotikų rūšys ir jų cheminė sudėtis
1.2 Prebiotikų veikimas, fiziologinis poveikis
Prebiotikai praeina tranzitu per viršutinius virškinimo trakto skyrius, plonąsias žarnas ir yra skaidomi storosiose žarnose (gaubtinėje žarnoje). Tačiau, organizmas negamina fermentų skirtų prebiotikų skaidymui. Bifido, laktobacilos ir kai kurios kitos bakterijos fermentuodamos prebiotikus gaubtinėje žarnoje gamina trumpųjų grandinių riebiąsias rūgštis, daugiausia acetatus, propionatus, butiratus, taip pat gaminamos dujos tokios kaip: vandenilio, anglies dioksido, metano, susidaro laktatai, piruvatai, skruzdžių rūgštis, fermentas hidrolazė...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 3551 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • Įvadas 2
  • 1. Prebiotikai, jų samprata 3
  • 1.2 Prebiotikų veikimas, fiziologinis poveikis 4
  • 2. Prebiotikų panaudojimas pieno pramonėje 5
  • 2.1 Inulinas 6
  • 2.2 Laktuliozė, jos veikimas 7
  • 2.1.1 Laktulozės panaudojimas, poveikis organizmui 8
  • 2.2 Laktilolis 10
  • 2.3 Laktocukrozė 10
  • 2.4 Akacijų sakai, jų produktai (Fibregum) 12
  • 2.4.1 Fibregum įtaka jogurto savybėms 13
  • 3. Pieno produktų su prebiotikais rinkos apžvalga 15
  • Išvados 18
  • Naudota litetatūra: 19

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
21 psl., (3551 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos kursinis darbas
  • 21 psl., (3551 ž.)
  • Word failas 1 MB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį kursinį darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt