Namų darbai

Pienas ir pieno prekės

10   (1 atsiliepimai)
Pienas ir pieno prekės 1 puslapis
Pienas ir pieno prekės 2 puslapis
Pienas ir pieno prekės 3 puslapis
Pienas ir pieno prekės 4 puslapis
Pienas ir pieno prekės 5 puslapis
Pienas ir pieno prekės 6 puslapis
Pienas ir pieno prekės 7 puslapis
Pienas ir pieno prekės 8 puslapis
Pienas ir pieno prekės 9 puslapis
Pienas ir pieno prekės 10 puslapis
Pienas ir pieno prekės 11 puslapis
Pienas ir pieno prekės 12 puslapis
Pienas ir pieno prekės 13 puslapis
Pienas ir pieno prekės 14 puslapis
Pienas ir pieno prekės 15 puslapis
Pienas ir pieno prekės 16 puslapis
Pienas ir pieno prekės 17 puslapis
Pienas ir pieno prekės 18 puslapis
Pienas ir pieno prekės 19 puslapis
Pienas ir pieno prekės 20 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

xxxxx, 2010
ĮVADAS
Pienas yra žinduolių gyvūnų pieno liaukos sekretas, skirtas naujagimiui maitinti. Jame yra visų lengvai įsisavinamų maisto medžiagų, reikalingų organizmui augti:riebalų, baltymų, angliavandenių ir mineralinių medžiagų. Beto, piene yra ir kitų organizmui labai svarbių maisto komponentų: vitaminų, fermentų, organinių rūgščių, hormonų, imuninių medžiagų. Nustatyta, kad piene yra daugiau kaip 200 įvairių medžiagų, reikalingų žmogaus organizmo ląstelėms atsinaujinti ir energijai gauti. Piene yra toks baltymų, riebalų ir angliavandenių
santykis, kad organizmas juos geriausiai įsisavina. Baltymų įsisavinama 96%, riebalų - 95%, o pieno cukraus - 98%. Pienas turi dietinių savybių, aktyvina virškinimo trakto darbą, reguliuoja rūgštingumą ir šarminę pusiausvyrą organizme.
Darbo tikslas – apibūdinti pieną ir pieno prekes.
Darbo uždaviniai :
1. įvertinti pieno ir jo produktų maistinę vertę ;
2. įšsiaiškinti pieno ir jo produktų žaliavas ir gamybos technologijas ;
3. paaiškinti kaip klasifikuojami pieno produktai ;
4. įvertinti pieno produktų kokybę, paaiškinti kaip jie ženkklinami ;
5. išsiaiškinti laikymo rėžimą, juslinius kokybės rodiklius.
1.PIENO PRAMONĖ LIETUVOJE
Pieno gamybos pradzia Lietuvoje siekia žilą senovę. Istorinių duomenų apie pienininkystę randama XIV amžiaus pradžioje.
Pastaruoju metu pieną perdirba ir jo produktus gamina šios perdirbimo monės :
1. AB ,, Rokiškio sūris ‘’, UAB ,, Rokiškio pienas “ Utenoje, UAB ,, Ukmergės pieninė “;
2. AB ,, Žemaitijos pienas “ ir jo padaliniai ,,Šilutės rambynas’’, ,, Klaipėdos pienas “;
3. UAB ,,Pieno žvaigždės” ir jo padaliniai: ,, Kauno pienas “, ,, Mažeikių pieninė “
,, Panevėžio pienas “, ,, Pasvalio sūrinė “;
4. UAB ,, Vilkyškių sūrinė “;
5. UAB ,, Marijampolės pieno konservai “.
Atvežto į perdirbimo įmones pieno gamybos technologinio proceso seka yra tokia:
Žalio pieno priėmimas
Labaratorinių tyrimų atlikimas
Svėrimas
Atšaldymas iki +4 - +6 C temperatūros
Normalizavimas
Kaitinimas labai aukštoje tempeatūroje (137 C) Pasterizavimas 76 – 96 C temperatūroje
Atšaldymas iki +4 - +6 C temperatūros
Išpilstymas
2. MAISTINĖ PIENO VERTĖ IR JO CHEMINĖ SUDĖTIS
2.1. MAISTINĖ PIENO SUDĖTIS
Pieno reikšmė žmogaus mitybai labai didelė. Jis itin svarbus augančiam organizmui.
Mokslininkai įrodė, kad pienas ,,lengvas” maistas. Pieno baltymai tris kartus...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 5109 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • Įvadas..3
  • 1. Pieno pramonė lietuvoje6
  • 2. Maistinė pieno vertė ir jo cheminė sudėtis..7
  • 2.1. Maistinė pieno sudėtis7
  • 2.2. Cheminė pieno sudėtis7
  • 3. Geriamojo pieno produktai..8
  • 4. Grietinėlė.10
  • 4.1. Cheminė grietinėlės sudėtis10
  • 5. Rauginto pieno produktai11
  • 6. Sutirštimtas pienas.15
  • 7. Pieno milteliai .16
  • 8. Ledai.18
  • 9. Fermentiniai sūriai.19
  • 10. Lydyti sūriai..22
  • 11. Sviestas23
  • IŠVADOS..24
  • INFORMACINIA ŠALTINIAI..25

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
25 psl., (5109 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos namų darbas
  • 25 psl., (5109 ž.)
  • Word failas 114 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį namų darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt