Referatai

Personalizuota mityba

9.4   (3 atsiliepimai)
Personalizuota mityba 1 puslapis
Personalizuota mityba 2 puslapis
Personalizuota mityba 3 puslapis
Personalizuota mityba 4 puslapis
Personalizuota mityba 5 puslapis
Personalizuota mityba 6 puslapis
Personalizuota mityba 7 puslapis
Personalizuota mityba 8 puslapis
Personalizuota mityba 9 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

paklausa.
Personalizuota mityba – kitaip dar gali būti vadinama suasmeninta, individualizuota mityba. Tai
mitybos planas parengtas pagal individualius žmogaus organizmo ir gyvenimo būdo poreikius.
Dietologų, mitybos specialistų rengiami mitybos planai, analizuojant žmogaus mitybos įpročius,
fizinį aktyvumą, vertinant žmogaus genetiką, elgseną susijusią su miegojimu, mikrobiotą bei
tinkamam žmogaus organizmo funkcionavimui galintys daryti įtaką – metaboliniai procesai [1].
Tai konkrečiam žmogui pritaikyta dieta, kuri gali papildyti jo mitybą reikiamomis medžiagomis,
išanalizavus genų sąveiką su maistinėmis medžiagomis. Padeda pagerinti žmogaus sveikatą, taip
pat veikia prevenciškai, nes padeda užkirsti kelią ligoms, tokioms kaip antro tipo cukrinis
diabetas, nutukimas, širdies ir kraujagyslių ligos, vėžys ir pan. [2].
4
Kokiems rinkos segmentams ji gali būti taikoma?
Personalizuota mityba nėra nauja idėja. Žmonės individualizavo savo mitybą nuo žmonijos
atsiradimo. Įvairių priedų pagalba bandydami paskaninti, pagerinti vartojamą maistą, taip pat
įvairiom žolelėm bandydami gydyti ligas. Vystantis technologijoms ir sparčiai daugėjant
informacijai,bei jos prieinamumui – atsiranda vis didesnis personalizuotos mitybos poreikis.
1. Alergiją maistui turintys asmenys.
Kadangi alergijos pats efektyviausias gydymas yra alergeno eliminavimas [7], tai subalansuota
mityba maistui yra ypač aktuali. Atsisakant tam tikrų produktų, būtina juos pakeisti
alternatyvomis, jog organizmui nepritrūktų maistinių medžiagų, bei vitaminų [8]. Rinkoje gausu
produktų, kurie yra pritaikyti tam tikras alergijas turintiems žmonėms. Dažniausiai tai yra
produktai, kurių sudėtyje nėra vieno, kelių ar net visų alergenų iš „didžiojo alergenų aštuoneto“.
Pieno produktai
Kiaušiniai
Kviečiai
Šokoladas
Žemės riešutai
Kiti riešutai
Žuvis
Jūros gėrybės
Soja
Šie produktai yra
atsakingi net už 90% visų alergijų į maisto produktus [9]. Keletas gaminių pvz.: prieno produktai
be laktozės, alternatyvus miltinių produktų pasirinkimas (kukurūzų, migdolų miltai).
2. Senyvo amžiaus žmonės.
Vyresniame amžiuje sulėtėja žmogaus medžiagų apykaita, taip pat žmonės fiziškai mažiau juda.
Viso gyvenimo mitybos įpročių pasėkmės yra akivaisdžiai matomos. Vyresnio amžiaus
žmonėms yra sunkiau virškinti gyvūninės kilmės, riebius produktus [10], dėl to labai svarbu
užtikrinti jų pilnavertę mitybą.
3. Nėsčios ar žindančios moterys.
Tai viena iš ypač mitybos klausimais jautrių grupių. Dėl hormonų veiklos suintensivėjimo dažnai
pasireiškia tam tikro maisto netoliaravimas, neretais atvejais – nėščiųjų diabetas. Dėl to
personalizuota mityba tampa ypatingai aktuali.
5
4. Nutukę ar antsvorio turintys žmonės.
Šios grupės žmonės...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 1102 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • Įvadas . 2
  • Kas yra personalizuota mityba? 3
  • Kokiems rinkos segmentams ji gali būti taikoma? . 4
  • 1. Alergiją maistui turintys asmenys. 4
  • 2. Senyvo amžiaus žmonės. .. 4
  • 3. Nėsčios ar žindančios moterys. .. 4
  • 4. Nutukę ar antsvorio turintys žmonės. . 5
  • 5. Individualiam žmogui. 5
  • Kodėl atsirado tokios mitybos poreikis? .. 6
  • Personalizuotos mitybos teigiama ir neigiama pusė .. 7
  • Išvados .. 8
  • Šaltiniai . 9

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
PDF dokumentas (.pdf)
Apimtis
9 psl., (1102 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos referatas
  • 9 psl., (1102 ž.)
  • PDF dokumentas 921 KB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą

www.nemoku.lt Panašūs darbai

Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt