Referatai

Argentinos gyventojų mitybos ypatumai, maisto vartojimo aspektai bei tradicinių patiekalų asortimentas

9.6   (3 atsiliepimai)
Argentinos gyventojų mitybos ypatumai, maisto vartojimo aspektai bei tradicinių patiekalų asortimentas 1 puslapis
Argentinos gyventojų mitybos ypatumai, maisto vartojimo aspektai bei tradicinių patiekalų asortimentas 2 puslapis
Argentinos gyventojų mitybos ypatumai, maisto vartojimo aspektai bei tradicinių patiekalų asortimentas 3 puslapis
Argentinos gyventojų mitybos ypatumai, maisto vartojimo aspektai bei tradicinių patiekalų asortimentas 4 puslapis
Argentinos gyventojų mitybos ypatumai, maisto vartojimo aspektai bei tradicinių patiekalų asortimentas 5 puslapis
Argentinos gyventojų mitybos ypatumai, maisto vartojimo aspektai bei tradicinių patiekalų asortimentas 6 puslapis
Argentinos gyventojų mitybos ypatumai, maisto vartojimo aspektai bei tradicinių patiekalų asortimentas 7 puslapis
Argentinos gyventojų mitybos ypatumai, maisto vartojimo aspektai bei tradicinių patiekalų asortimentas 8 puslapis
Argentinos gyventojų mitybos ypatumai, maisto vartojimo aspektai bei tradicinių patiekalų asortimentas 9 puslapis
Argentinos gyventojų mitybos ypatumai, maisto vartojimo aspektai bei tradicinių patiekalų asortimentas 10 puslapis
Argentinos gyventojų mitybos ypatumai, maisto vartojimo aspektai bei tradicinių patiekalų asortimentas 11 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

 

 

Įžanga

Argentinietiško maisto ir virtuvės istorija turtinga ir įvairi. Tai šalis, kuri daugelį metų patyrė didelę imigraciją. Įvairus Argentinos klimatas taip pat padėjo išplėsti lengvai prieinamų ingredientų rinkinį.

Vietiniai indėnai Argentinoje gyveno daugelį dešimtmečių, kol į šį regioną atvyko Europos tyrinėtojai. Indėnų genties žmonės šiaurinėje šios šalies dalyje buvo ūkininkai, auginantys melionus, moliūgus ir saldžiąsias bulves. Ispanijos naujakuriai į šį regioną atvyko 1536 metais. 1880-1890 metais į Argentiną iš Europos atvyko apie vieną milijoną imigrantų, dauguma jų buvo iš Ispanijos ir Italijos.

Argentinos virtuvė dalinama į keturias skirtingas virtuves:

  • Centinė (Pampean);

  • Šiaurės vakarai (Cuyo);

  • Šiaurės rytų regionas

  • Patagonija arba Tierra del Fuego.

  1. Nacionalinė virtuvė

Istoriškai Argentina garsėja tuo, kad valgo daugiau raudonos mėsos nei bet kuri kita pasaulio šalis. Argentinos vidinė kortelė yra – jautiena. Bet argentiniečiai valgo netik mėsą, jų virtuvėje naudojami vietoje užauganti javai, grūdai, aliejinės sėklos, vaisiai ir daržovės. Nestokoja ir desertų.

Empanada – sulenktas pyragėlis įdarytas pikantišku įdaru. Jis yra kelių rūšių ir iki dabar populiarus daugelio buvusių Ispanijos kolonijų. Pavadinimas kilęs iš ispanų kalbos žodžio „empanar“ kuris reiškia duona arba įvynioti į duoną. Manoma kad šį patiekalą atvežė į šalį imigrantai iš Šiaurės Ispanijos. Ankstyvoji Argentinos empanados versija buvo didelis, dvisluoksnis pyragas, supjaustytas griežinėliais. Laikui bėgant jis išsivystė į atskirus pyragėlius, kuriuos žinome dabar.

pav. 1 Empanadas

Locro – tradicinis argentinietiškas troškinys iš mėsos ir kukurūzų. Kaip ir epmanada, Argentinoje yra daug locro receptų, tačiau jis paprastai gaminamas su įvairiomis daržovėmis ir mėsa. Jis gali būti gaminamas bet kurio metų laiku, tačiau jis tampa ypač reikšmingas gegužės 25 diena, kai jis gaminamas švenčiant Gegužės revoliucijos metines.

pav. 2 Locro

Choripanas – panašus į dešrainį, bet būna įvairių formų. Gaminamas su jautienos arba kiaulienos dešrelėmis, kurios supjaustomos ir patiekiamos su svogūnų ir pomidorų pagardu. Tai populiarus gatvės maisto patiekalas. Argentiniečiai mėgsta jį valgyti kaip užkandį ruošiant asado.

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 1368 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • Įžanga 3
  • 1. Nacionalinė virtuvė 4
  • 2. Istorija 7
  • 3. Valgymo įpročiai 8
  • 4. Receptūros 9
  • Išvados 11
  • Literatūra 12
  • Nuotraukų šaltiniai 12

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.docx)
Apimtis
12 psl., (1368 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos referatas
  • 12 psl., (1368 ž.)
  • Word failas 690 KB
  • Įkeltas: 2024 m.
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt