Įžanga
Argentinietiško maisto ir virtuvės istorija turtinga ir įvairi. Tai šalis, kuri daugelį metų patyrė didelę imigraciją. Įvairus Argentinos klimatas taip pat padėjo išplėsti lengvai prieinamų ingredientų rinkinį.
Vietiniai indėnai Argentinoje gyveno daugelį dešimtmečių, kol į šį regioną atvyko Europos tyrinėtojai. Indėnų genties žmonės šiaurinėje šios šalies dalyje buvo ūkininkai, auginantys melionus, moliūgus ir saldžiąsias bulves. Ispanijos naujakuriai į šį regioną atvyko 1536 metais. 1880-1890 metais į Argentiną iš Europos atvyko apie vieną milijoną imigrantų, dauguma jų buvo iš Ispanijos ir Italijos.
Argentinos virtuvė dalinama į keturias skirtingas virtuves:
Centinė (Pampean);
Šiaurės vakarai (Cuyo);
Šiaurės rytų regionas
Patagonija arba Tierra del Fuego.
Nacionalinė virtuvė
Istoriškai Argentina garsėja tuo, kad valgo daugiau raudonos mėsos nei bet kuri kita pasaulio šalis. Argentinos vidinė kortelė yra – jautiena. Bet argentiniečiai valgo netik mėsą, jų virtuvėje naudojami vietoje užauganti javai, grūdai, aliejinės sėklos, vaisiai ir daržovės. Nestokoja ir desertų.
Empanada – sulenktas pyragėlis įdarytas pikantišku įdaru. Jis yra kelių rūšių ir iki dabar populiarus daugelio buvusių Ispanijos kolonijų. Pavadinimas kilęs iš ispanų kalbos žodžio „empanar“ kuris reiškia duona arba įvynioti į duoną. Manoma kad šį patiekalą atvežė į šalį imigrantai iš Šiaurės Ispanijos. Ankstyvoji Argentinos empanados versija buvo didelis, dvisluoksnis pyragas, supjaustytas griežinėliais. Laikui bėgant jis išsivystė į atskirus pyragėlius, kuriuos žinome dabar.
pav. 1 Empanadas
Locro – tradicinis argentinietiškas troškinys iš mėsos ir kukurūzų. Kaip ir epmanada, Argentinoje yra daug locro receptų, tačiau jis paprastai gaminamas su įvairiomis daržovėmis ir mėsa. Jis gali būti gaminamas bet kurio metų laiku, tačiau jis tampa ypač reikšmingas gegužės 25 diena, kai jis gaminamas švenčiant Gegužės revoliucijos metines.
pav. 2 Locro
Choripanas – panašus į dešrainį, bet būna įvairių formų. Gaminamas su jautienos arba kiaulienos dešrelėmis, kurios supjaustomos ir patiekiamos su svogūnų ir pomidorų pagardu. Tai populiarus gatvės maisto patiekalas. Argentiniečiai mėgsta jį valgyti kaip užkandį ruošiant asado.
Šį darbą sudaro 1368 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!