Referatai

Prancūzų tautos mitybos ypatumai

9.4   (3 atsiliepimai)
Prancūzų tautos mitybos ypatumai 1 puslapis
Prancūzų tautos mitybos ypatumai 2 puslapis
Prancūzų tautos mitybos ypatumai 3 puslapis
Prancūzų tautos mitybos ypatumai 4 puslapis
Prancūzų tautos mitybos ypatumai 5 puslapis
Prancūzų tautos mitybos ypatumai 6 puslapis
Prancūzų tautos mitybos ypatumai 7 puslapis
Prancūzų tautos mitybos ypatumai 8 puslapis
Prancūzų tautos mitybos ypatumai 9 puslapis
Prancūzų tautos mitybos ypatumai 10 puslapis
Prancūzų tautos mitybos ypatumai 11 puslapis
Prancūzų tautos mitybos ypatumai 12 puslapis
Prancūzų tautos mitybos ypatumai 13 puslapis
Prancūzų tautos mitybos ypatumai 14 puslapis
Prancūzų tautos mitybos ypatumai 15 puslapis
Prancūzų tautos mitybos ypatumai 16 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

2009, Vilnius
TURINYS
ĮVADAS.........................................................................................................................................3
1. PRANCŪZŲ VIRTUVĖ: REGIONŲ MARGUMAS........................................................4
1.1. Normandija............................................................................................................................5
1.2. Bretanė...................................................................................................................................5
1.3. Luara......................................................................................................................................5
1.4. Provansas...............................................................................................................................5
1.5. Overnė. Elzasas.....................................................................................................................6
1.6. Dordonė.................................................................................................................................6
1.7. Burgundija............................................................................................................................6
2. SRAIGĖS PRANCŪZŲ VIRTUVĖJE...............................................................................7
3. VARLIŲ ŠLAUNELĖS – TIK RESTORANUOSE..........................................................8
4. PASLAPTINGIEJI TRIUFELIAI......................................................................................8
5. PRIESKONIAI......................................................................................................................9
6. SŪRIŲ ĮVAIROVĖ.............................................................................................................10
7. PRANCŪZIJOS VYNAI.....................................................................................................11
8. ELGESYS PRIE STALO....................................................................................................12
9. PATIEKALŲ RECEPTAI..................................................................................................13
IŠVADOS....................................................................................................................................15
NAUDOTA LITERATŪRA.....................................................................................................16
ĮVADAS
Daugelyje šalių prancūziška virtuvė yra pripažįstama kaip rafinuotos ir elegantiškos virtuvės etalonas. Prancūziškos virtuvės tradicijos pradėjo formuotis XVI a., kai į šalį atvyko italų kilmės Katerina de Mediči, supažindinusi prancūzus su delikatesais, kurių šie anksčiau nebuvo regėję. Vėliau Fransua de La Varenne sukūrė nuostabius padažus. Metams bėgant prancūziška virtuvė buvo kuriama ir tobulinama, kol tapo tokia, kokia yra šiandien . Dabar prestižinės Prancūzijos kulinarijos mokyklos, ruošiančios geriausius specialistus, sutraukia mokinių iš visos Europos.
Nors Prancūzija nėra labai didelė šalis, tačiau joje galima suskaičiuoti net 30 skirtingų maisto regionų. Tą lėmė geografinė Prancūzijos padėtis ir jos ryšiai su šalia esančiomis Italija, Ispanija, Belgija, Vokietija ir Šveicarija. Be to, regioninės virtuvės susikuria ir pagal tai, kokių ingredientų randama jų teritorijoje. Todėl jūrų gėrybių patiekalai populiarūs prancūziškoje Viduržemio jūros ir Atlanto vandenyno pakrantėje. Vaisiai ir daržovės geriausiai auga centrinėje Prancūzijoje, Luaro upės slėnyje. Šiaurinėje dalyje ypač mėgiami mėsos patiekalai, o pietvakariuose valgiai paskaninami triufeliais. Be abejo, Prancūzijos regionai unikalūs savo gaminamu vynu, konjaku, šampanu bei likeriu. Kulinarijos sostinė yra Lionas. Šiame mieste yra specialių restoranų maisto gurmanams. Į juos patekti galima tik su kvietimais ir rekomendacijomis. Tuose restoranuose maistas yra ragaujamas visiškoje tyloje, užsidėjus ant galvos juodą gobtuvą. Taip visas dėmesys skiriamas būtent patiekalams ir jų subtilybėms.
Prancūziškas maistas yra „gražus“. Kad ir koks paprastas būtų patiekalas, jis visada pateikiamas elegantiškai ir patraukliai.
1. PRANCŪZŲ VIRTUVĖ: REGIONŲ MARGUMAS
Kalbant apie maistą, paprastai minimi šios valstybės regionų – Bretanės, Provanso, Burgundijos, Dordonės, Pa de Kalės, Luaros krašto, Šampanės, Overnės, Elzaso ir kitų – pavadinimai. Skanių valgių ir puikių receptų juose tikrai netrūksta. Nors regioninė prancūzų virtuvė yra gerokai paprastesnė už ištobulintą elitinę kulinariją, kurios...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 3755 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
16 psl., (3755 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos referatas
  • 16 psl., (3755 ž.)
  • Word failas 233 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt