“Aptarnauti – tai padėti, globoti, konsultuoti ir parduoti. Aptarnaujantis personalas – maitinimo įmonės įvaizdis, o padavėjas yra jungiamoji grandis tarp prekės ir lankytojo”, – tai Bruno Hinterwirth citatos (“Kelnerio vadovo”).
Pobūvis – tai iškilnimgi pietūs ar vakarienė kurio nors asmens ar įvykio garbei. Pobūviai gali būti oficialūs (įvairūs priėmimai) ir draugiški, šeimyniniai. Oficialūs pobūviai rengiami įvairių sutarčių, oficialių vizitų proga. Neoficialūs pobūviai organizuojami įvairių organizacijų ir asmenų. Priklausomai nuo aptarnavimo formos, pobūvio metu svečiai gali būti visiškai ar iš dalies aptarnaujami padavėjo. Gali būti rengiami pobūvis furšetas, kokteilis, kokteilis furšetas, arbatėlė ar kavutė, mišrus pobūvis.
Pobūvis furšetas rengiamas dalykinių sutarčių pasirašymo, teatro premjerų ir kitomis progomis.
Jis gali būti diplomatinis, organizuojamas oficialaus asmens. Tokiame pobūvyje aptarnavimo metu priklausomai nuo užimamos padėties laikomasi tarptautinio bendravimo taisyklių, t.y. protokolo.
Pobūvis furšetas paprastai rengiamas nuo 18 iki 20 val. ir trunka 2-3 valandas. Taikant šią pobūvio formą, galima nedidelėse salėse aptarnauti daug svečių. Furšetiniai stalia gali būti užkandiniai, desertiniai ir t.t.
Skiriamasis furšeto bruožas – sėdimų vietų nebuvimas, nes svečiai vaišinasi ir bendrauja stovėdami. Furšeto valgiaraštį sudaro šaltieji ir karštieji užkandžiai, kokteiliai, sūrio asorti, gali būti ir karštų antrųjų patiekalų, deserto, vaisių ir karštų gėrimų. Užkandžiai patiekiami mažomis porcijomis ( vieno kąsnio dydžio), kad galima būtų juos valgyti stovint vien su šakute ar su smeigtukais. Ne visada ant stalų dedami peiliai bei šakutės. Užkandžių asortimentas įvairus, pvz., sumuštiniai kanapė, vėrinukai, užkandžių krepšeliai ir pan. Sumuštiniai turi būti paruošti taip, kad švieži ir skanūs išliktų 2-3 valandas. Sumuštinių pagrindas neturi būti kietas ir sausas. Sumuštinius galima išdelioti ant dailių sidabrinių padėklų arba susmaigstyti į specialias piramides ar kitas formas. Furšeto svečiams galima pasiūlyti ne tik sumuštinių, bet ir pjaustytų mėsos kepsnių, įdarytų žuvų. Karštieji užkandžiai taip pat patiekiami mažomis porcijomis kad galima būtų valgyti tik šakute ar smeigtuku.
Furšetinis stalas aptiesiamas staltiese, puošiamas gėlėmis, žvakėmis. Priėjimas prie stalo gali būti...
Šį darbą sudaro 1946 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!