2.Bndros aptarn taisyklės.
aptran eiliškumas: amžius, lytis, visuomen padėtis.
Servirav nuoseklumas: lėkštės, įrankiai, taurės, serve, papuošimas.
Aptarn eiga:sutikimas, pasodinimas, valgiaraštis, užsakymas (pakartojimas), jo vykdymas, užs perdavimas virtuvėj, barui, serviruotės pakeitimas, valgių ir gėrimų patiek. Atsisk, išlyd.
Patiekimo eilė: gaivieji gėrimai, duona, šalti užkandžiai, vynas, sriubos, karštieji 2, saldieji, konditerija su karštais gėrimais.
Darbų kryptys. Salėje vaikščioti deš.pusej, kaire nešti, dešine patiekti, aplik stalą pagal laikrodžio rodykles, esant garb.sveč.eiti į priešingas puses, negalima patiekti iš dešinės kaire. Iš deš.lankytojo pusės: pilsto gėrimus į taures, patiek.gir.stiklinaitėse, pilsto karštus iš kavinuko,patiek.valgius išporcionuotus virtuvėje,serviruoja užk.lėkštėm, peiliais šaukštais, taurėm, bendrauja su lankytoju, priima užsakymą, nurenka indus ties lankytoju dešinėje. Iš kairės pusės: pristato gėrimus, patiekalus, įteikia valgiaraštį, sąskaitą, grąžą, įdeda valgius į svečio lėkštę apnešiojimo būdu, serviruoja duonos lėkštute, šakutėm, patiekia duoną, garnyrus prie sriubų, salotas prie karštų pat., padeda lėkštelę atliekom, indelį pirštam nuskalauti, nurenka indus esančius kairėje.
7. Valgiaraštis.
Gausus valgių ir gėrimų asorti., parduodamas tą dieną, nurodant išeigas, kainą. Reikalavimai: šalti, karšti užkand., saldūs. Patiek.ruošimo laikas, kaloringumas. Valgiar.privalo: palengvinti lakyt.išsirinkti pat., jis turi būti aiškiai suskirstytas, dailus, įskaitomas šriftas, gražiai išdėstytas tekstas, turi padėti orientuotis ir neryžtingam lankytojui. Virtuvė bei aptaus.person.privalo pateisinti lakyt.lūkesčius, kuriuos jiems sužadina pateiktas valgiaraštis. Jį sudarant vengti perskambi pavad., kad lankyt.nenusiviltų ir nesusigadintų nuotaikos jei kartais virtuvė nesugebės tesėti pažadų.
Vagių surašymo eiliškumas: užk., firm.pat.ir gėr; šaltieji užk., erškėt., sūdyta, virta žuvis, rūkyta, žuvies gastronomija, koncervai, silkė, jūros prod., šv.natūr.darž., salotos ir mišrainės, šalt.mėsos užk., paukšt.užk., daržovių ir grybų, raugintų pieno prod.; Karštieji užk.: žuvies, mėsos, subprod., paukštienos, daržovių ir grybų, kaiuš., milt.; Sriubos: skaidrios, uždarytos, trintos, pien., šaltos, sald. Antrieji pat.: žuvies, virta, kepta, troškinta, apkepta, malta; Mėsos, paukštienos, daržovių, kruopų, kiauš., varškės. Saldieji pat.: karšt.-puding., šaltieji-kompot, kisiel., žėlė, už šaldyti-ledai plombyras. Vaisiai ir uogos. Karštieji gėrimai: arbata, kava, kakava. Šalt.gėr. konditer.gam. duona.
Valgiaraščių rūšys: laivojo pasirinkimo-didysis (išeiga, porc., kaina)- tai gausus ilgesnį laiką nesikeičia pat....
Šį darbą sudaro 2822 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Kiti darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!