2006 m.
Prancūzijos vynai – aukščiausios kokybės pasaulyje Kiekvieno iš pagrindinių vynininkystės regionų vynas priklauso nuo vynuogių veislės, vietinės kultūros ir klimato. (AOC) įstatymai kiekviename regione kontruoliuoja vyno kilmę ir rūšį.Pagrindiniai regionai: Bordo, Šampanė, Luara, Burgundija, Langedokas, Elzasas, Rona ir kt.
Kasdieniniai vynai vadinami petits chateaux; geri vynai skirstomi į penkias rūšis crus classes, kurioms priskirima ir cru bourgeois.Grand cru kategorijos vynai triumfuoja visame pasaulyje: tauriuosius, stiprius vynus Medoc ir Graves lydi tokia pati sėkmė, kaip ir sipnesnius Saint-Emilion irPomorel bei saldžiuosius Sauternes, gaminamus iš tauriojo puvinio paveiktų vynuogių.Cabernet yra pagrindinė klasikinių Medoc vynų rūšis, be jos gaminama Merlot ir dar kelių rūšių vyno. Chateau Ausone ir Cheval Blanc yra labiausiai gerbiamas ir užima aukščiausia vietą vynų klasifikacijoje Saint-Emilion krašte. Sauternes krašte labiausiai paplitusios rūšys yra Chateau d‘Yquem „papuvusių“Graves‘o provincijoje spaudžiamos popiežiaus vardu pavadintas vynas Chateau Pape-Clement.
1.1. Chateau Pape Clement
Kilmės šalis: Prancūzija Gamintojas: William Pitters La Guilde du Vin Butelio tūris: 0.75 Kaina parduotuvėje apie: 325 Lt
Šis vynas pagamintas vienoje žymiausių Prancūzijos Bordeaux provincijos pilių Chateau Pape Clement. Pilyje ,,gimsta“ nepakartojami, puikūs vynai. Chateau Pape Clement sausas raudonas vynas pagamintas iš Merlot (40%) ir Cabernet Sauvignon (60%) rūšies vynuogių. Chateau Pape Cleman vyno butelyje yra ne tik ilgametis, tobulas vynas bet ir dalis Prancūzijos istorijos.
1.2. Cabernet Sauvignon VDP D’OC
Kilmės šalis: Prancūzija Gamintojas: William Pitters La Guilde du Vin Kaina parduotuvėje apie: 16 Lt
„La Guide du Vin“ atspaudas ant vyno butelių - tai kokybės įrodymas. ,,Cabernet Sauvignon Vin de Pays d'Oc“ - tai gaivus saldžios žaliosios paprikos, juodųjų serbentų, vyšnių bei gervuogių aromato vynas. Paragavus šio vyno burnoje dar ilgai juntamas uogų skonis. Rekomenduojama patiekti su mėsos patiekalais 12 - 14 laipsnių C temperatūros.
1.3. Malesan de France Sauvignon
Kilmės šalis: Prancūzija Gamintojas: William Pitters La Guilde du Vin Kaina parduotuvėje apie: 20 Lt
Baltasis sausas vynas ,,Malesan de France Sauvignon“ pagamintas iš Langedoko regione išaugintų...
Šį darbą sudaro 1991 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Kiti darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!