Konspektai

Vynuogių vynai

10   (1 atsiliepimai)
Vynuogių vynai 1 puslapis
Vynuogių vynai 2 puslapis
Vynuogių vynai 3 puslapis
Vynuogių vynai 4 puslapis
Vynuogių vynai 5 puslapis
Vynuogių vynai 6 puslapis
Vynuogių vynai 7 puslapis
Vynuogių vynai 8 puslapis
Vynuogių vynai 9 puslapis
Vynuogių vynai 10 puslapis
Vynuogių vynai 11 puslapis
Vynuogių vynai 12 puslapis
Vynuogių vynai 13 puslapis
Vynuogių vynai 14 puslapis
Vynuogių vynai 15 puslapis
Vynuogių vynai 16 puslapis
Vynuogių vynai 17 puslapis
Vynuogių vynai 18 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Vyno ištakos............................................................…2psl
Vyno gamyba..........................................................…3psl
Natūralusis vynas…………………………………… psl.
Putojantis vynas…………………………………….. psl.
Spirituotas vynas……………………………………. psl.
Aromatizuotas vynas.................................... ………..psl.
Ką papasakotų vyno mėgėjas……………………….psl.
Įvairių šalių vynai...................................................…psl
Kartojimo ir diskusijų klausimai...........................… psl
TEMOS STUDIJŲ TIKSLAI
• Žinoti vynuogių vyno klasifikavimo požymius;
• Išmanyti vyno vartojamąsias savybes;
• Gebėti apibūdinti vyno kokybės reikalavimus ir pateikimą
UŽDAVINIAI
Apžvelgti gaminamų vynų asortimentą
Apibūdinti atskiras vynų grupes pagal gamybos būdą;
Išanalizuoti atskirų vyno grupių skiriamuosius požymius;
Gebėti atskirti įvairių grupių vynus;
Paaiškinti kaip derinami vynai su įvairiais patiekalais;
ĮVADAS
Vynas - tai gėrimas, neatsiejamas nuo žmonijos istorijos ir kultūros. Kartu - tai ir šventas
gėrimas, naudojamas bažnytinėse apeigose. Jeigu jau pradėjome analizuoti cheminę alkoholinių
gėrimų sudėtį, tai įsigilinkime į paslaptingąjį vyną. Po subtilia kvapų puokšte, maloniu skoniu
slepiasi ne tokie poetiški vyno elementai:
Cukrus - vyno sudėtyje tai daugiausiai gliukozė ir fruktozė, kurias mielės fermentacijos
metu paverčia etilo alkoholiu. Be jų, yra ir kitų cukraus rūšių, kurių mielės nefermentuoja, bet juos
skaido bakterijos, paversdamos metilo alkoholiu ir aukštesniaisiais alkoholiais.
Likutinis cukrus - tai cukrus, likęs po vyno fermentacijos. Jis matuojamas gramais100 cm³.
Nuo jo ir priklauso vyno saldumas.
Sausuose stalo vynuose cukraus kiekis yra iki 3 g/l00 cm³, desertiniuose jis siekia net 50 g/l00 cm³.
Rūgštingumas - jį apsprendžia įvairių rūgščių kiekis vyne.
Fiksuotas rūgštingumas - tai daugiausiai vyno ir citrinos rūgštys, kurios aptinkamos
vynuogėse arba susiformuoja fermentacijos metu.
Kintantis rūgštingumas - tai daugiausiai acto rūgštis, kuri greitai susiformuoja,
veikiant bakterijoms ir patekus deguoniui. Mažas jos kiekis yra neišvengiamas ir netgi patrauklus.
Jei tik kiekis didesnis - vynas ima rūgti ir virsta actu.
PH - tai rūgštingumo stiprumo matas (o ne absoliutaus kiekio). Kuo mažesnis PH
įvertinimas, tuo sausesnis (rūgštesnis) yra vynas. Žemesnis PH įvertinimas padeda išlaikyti gerą
vyno spalvą, apsaugo nuo bakterijų poveikio ir leidžia išlaikyti daugiau laisvo SO2, kuris yra
aktyvus konservantas.
Paprastai PH įvertinimas sausam stalo vynui svyruoja nuo 2.8 iki 3.8.
SO2 (sieros dioksidas) - mažas jo kiekis yra tiesiog būtinas geram vynui, nes apsaugo jį nuo
oksidacijos ar kitokio bakterinio poveikio. Tačiau kita dalis SO2 reaguoja su cukrumi, taip
sudarydamas kenksmingus junginius. Tik likęs laisvas SO2...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 5275 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
18 psl., (5275 ž.)
Darbo duomenys
  • Kulinarijos konspektas
  • 18 psl., (5275 ž.)
  • Word failas 152 KB
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį konspektą

www.nemoku.lt Panašūs darbai

Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt