Referatai

Italija ir italų virtuvė

9.6   (2 atsiliepimai)
Italija ir italų virtuvė 1 puslapis
Italija ir italų virtuvė 2 puslapis
Italija ir italų virtuvė 3 puslapis
Italija ir italų virtuvė 4 puslapis
Italija ir italų virtuvė 5 puslapis
Italija ir italų virtuvė 6 puslapis
Italija ir italų virtuvė 7 puslapis
Italija ir italų virtuvė 8 puslapis
Italija ir italų virtuvė 9 puslapis
Italija ir italų virtuvė 10 puslapis
Italija ir italų virtuvė 11 puslapis
Italija ir italų virtuvė 12 puslapis
Italija ir italų virtuvė 13 puslapis
Italija ir italų virtuvė 14 puslapis
Italija ir italų virtuvė 15 puslapis
Italija ir italų virtuvė 16 puslapis
Italija ir italų virtuvė 17 puslapis
Italija ir italų virtuvė 18 puslapis
Italija ir italų virtuvė 19 puslapis
Italija ir italų virtuvė 20 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Viena populiariausių virtuvių pasaulyje – itališka virtuvė – siūlo daug įvairių tradicinių patiekalų, kuriais galima mėgautis kiekvieną dieną. Šią įvairovę lėmė senos, spalvingos iš graikų, romėnų, bizantiečių ir net rytiečių paveldėtos tradicijos.
Kokybiškų ir šviežių produktų vartojimas, paprasti ir greiti maisto gaminimo būdai užtikrina vis didėjantį itališkos virtuvės populiarumą šiandieniniame sveikos gyvensenos ir skubančiame pasaulyje. Itališka virtuvė siūlo sveiką kas dieninę mitybą, kadangi gaminant patiekalus vartojami ne gyvuliniai riebalai, o alyvų aliejus, virti makaronai bei ryžiai ir, kaip priedas, ne aliejuje keptos bulvės, o duona. Be to, prie palyginti nedidelių mėsos ar žuvies porcijų patiekiama daug įvairių daržovių bei prieskoninių žolelių.
Italija yra Pietų Europos centre, Apeninų pusiasalyje. Italijai priklauso ir Sicilijos, Sardinijos bei kitos mažesnės salos Viduržemio jūroje. Krantus skalauja šios jūros vandenys: rytuose – Adrijos ir Jonijos jūros, Venecijos, Triesto ir Taranto įlankos, Venecijos lagūna, vakaruose – Ligūrijos ir Tirėnų jūros, Genujos įlanka.
Teritorija. Bendras šalies plotas yra 301 230 kv. km. Kranto linijos ilgis – apie 7 600 km. Didžiausios salos – Sicilija (25 426 kv. km), Sardinija (23 813 kv. km), Elba (223 kv. km), Liparų salos. Italija turi bendrą 430 km ilgio sieną su Austrija, 488 km ilgio – su Prancūzija, 3,2 km – su Vatikanu, 39 km – su San Marinu, 232 km – su Slovėnija ir 740 km – su Šveicarija.
Gyventojai. Italijoje gyvena 58 mln. gyventojų (2005 m.).
Sostinė – Roma (nuo 1871 m.), turinti beveik 2,648 mln. gyventojų.
Kiti miestai: Milanas (1,3 mln. gyv.), Neapolis (1 mln. gyv.), Turinas (963 000 gyv.), Genuja (602 500 gyv.), Bolonija (369 300 gyv.), Venecija (309 000 gyv.).
Klimatas. Didžiojoje šalies dalyje – Viduržemio jūros klimatas, Sicilijoje – subtropikų. Dėl didelių karščių rugpjūtį visi atostogauja (Parlamentas – taip pat).
Vidutinė temperatūra, °C (Gardos ežero regionas)
°C
Kovas
Balandis
Gegužė
Birželis
Liepa
Rugpjūtis
Rugsėjis
Spalis
ORAS
8
13
17
21
23
23
22
19
Vidutinė vandens temperatūra Gardos ežere (vasarą) – 19,2 0C
Religija. Pagrindinė gyventojų dauguma – Romos katalikai (apie 83 %), kiti...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 7856 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • ĮVADAS 3
  • GEOGRAFINĖ PADĖTIS .. 4
  • Gamta . 6
  • Klimatas 7
  • Vidaus vandenys .. 7
  • Žemės ūkis .. 8
  • ISTORIJA . 8
  • ŠVENTĖS . 9
  • ŠLOVINGOJI PRAEITIS 9
  • VIRTUVĖS YPATUMAI . 11
  • SVEIKUOLIŲ PAVYZDYS 13
  • ITALIŠKI PIETŪS. 13
  • MAKARONŲ KARALYSTĖ ..14
  • Makaronų istorija .. 15
  • Makaronų gaminimo technologija ..16
  • Makaronų ..17
  • Spalvotieji makaronai, padažai, priedai ..18
  • Kaip jie valgomi ir patiekiami ..19
  • DARŽOVIŲ IR PRIESKONIŲ DERINIAI ..20
  • RECEPTAI .21
  • IŠVADOS.29
  • LITERATŪRA IR ŠALTINIAI30

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
30 psl., (7856 ž.)
Darbo duomenys
  • Kulinarijos referatas
  • 30 psl., (7856 ž.)
  • Word failas 288 KB
  • Lygis: Mokyklinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt