Referatai

Prancūzų virtuvė ir kultūra

10   (1 atsiliepimai)
Prancūzų virtuvė ir kultūra 1 puslapis
Prancūzų virtuvė ir kultūra 2 puslapis
Prancūzų virtuvė ir kultūra 3 puslapis
Prancūzų virtuvė ir kultūra 4 puslapis
Prancūzų virtuvė ir kultūra 5 puslapis
Prancūzų virtuvė ir kultūra 6 puslapis
Prancūzų virtuvė ir kultūra 7 puslapis
Prancūzų virtuvė ir kultūra 8 puslapis
Prancūzų virtuvė ir kultūra 9 puslapis
Prancūzų virtuvė ir kultūra 10 puslapis
Prancūzų virtuvė ir kultūra 11 puslapis
Prancūzų virtuvė ir kultūra 12 puslapis
Prancūzų virtuvė ir kultūra 13 puslapis
Prancūzų virtuvė ir kultūra 14 puslapis
Prancūzų virtuvė ir kultūra 15 puslapis
Prancūzų virtuvė ir kultūra 16 puslapis
Prancūzų virtuvė ir kultūra 17 puslapis
Prancūzų virtuvė ir kultūra 18 puslapis
Prancūzų virtuvė ir kultūra 19 puslapis
Prancūzų virtuvė ir kultūra 20 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

• Atrasti naujų prancūziškų receptų.
Įžanga
Prancūziškos virtuvės tradicijos pradėjo formuotis XVI a., kai į šalį atvyko italų kilmės Katerina de Mediči, supažindinusi prancūzus su delikatesais, kurių šie anksčiau nebuvo regėję. Vėliau Fransua de La Varenne sukūrė nuostabius padažus. Metams bėgant prancūziška virtuvė buvo kuriama ir tobulinama, kol tapo tokia, kokia yra šiandien. Dabar prestižinės Prancūzijos kulinarijos mokyklos, ruošiančios geriausius specialistus, sutraukia mokinių iš visos Europos.
Prancūzų virtuvės, labai racionalios ir nelabai brangios, patiekalų pritaikymas mūsų stalui yra visiškai realus. Daugelį šios virtuvės patiekalų galima paruošti ir pas mus, kartais padarius tik nežymius pakeitimus receptuose. Svarbiausia – geri norai, susipažinimas su įvairiais praktiniais patarimais ir visų pirma – polėkis, nes prancūzų virtuvė – tai virtuvė su polėkiu.
Prancūzai valgo tris kartus per dieną: ryte - le petit dejeuner, 13 val. - le dejeuner, 20 val. - le diner. Šių valandų griežtai laikomasi, kadangi mitybai prancūzai skiria labai daug dėmesio.
Pusryčiams prancūzai valgo nedaug – dažniausiai ragelius su džemu, užgerdami kava ar pienu. Dejeuner yra jau gausesnis, pradžioje valgoma mišrainė arba daržovių salotos, po to – mėsos ar žuvies patiekalas arba patiekalas iš kiaušinių, sūrio arba jogurto, pabaigoje – desertas, kurį sudaro tarta, kremas arba vaisiai. Pagrindinis prancūzų valgymas yra vakarinis Dine, kuris paprastai yra gausesnis už dejeuner. Pradedama nuo sriubos arba karšto ar šalto užkandžio, po to paduodamas mėsos ar žuvies patiekalas su daržovėmis, patiekalas iš kiaušinių ar daržovių apkepas, salotos, sūriai, pabaigoje – desertas. Tiek dejeuner, tiek ir diner stalui paduodamas vynas: kasdien – lengvas, stalo, o šventėms – žinomų markių.
Prancūzų virtuvei būdingi regioniniai skirtumai, tačiau bendrai ją galima suskirstyti į Pietų Prancūzijos ( Provanso) ir Šiaurės Prancūzijos virtuvę. Pietuose daugumos patiekalų paruošimui naudojamas alyvų aliejus, o šiaurinėje – sviestas arba margarinas. Pietų Prancūzijos virtuvė labiau aromatinga, kvepia ne tik žolelėmis (kaip ir visa Prancūzijos virtuvė), bet ir česnaku.
Prancūzų virtuvė nėra nei prėska, nei...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 2372 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • Tikslai 3
  • Įžanga 4
  • Prieskoniniai sviestai 5
  • Padažai 6
  • Mišrainės ir salotos 7
  • Sriubos 8
  • Patiekalai su sūriu ir iš sūrio 9
  • Patiekalai iš kiaušinių 10
  • Žuvys, vėžiagyviai, varlės 12
  • Mėsos patiekalai 13
  • Miltiniai patiekalai .. 14
  • Daržovės .. 15
  • Saldūs patiekalai, kepiniai, kiti saldumynai .. 16
  • Saldūs lietiniai, ryžiai ir suflė 17
  • Išvados .. 19
  • Naudota literatūra 20

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Mokyklinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
20 psl., (2372 ž.)
Darbo duomenys
  • Kulinarijos referatas
  • 20 psl., (2372 ž.)
  • Word failas 685 KB
  • Lygis: Mokyklinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt