Referatai

Prancūzų virtuvės ypatumai

10   (1 atsiliepimai)
Prancūzų virtuvės ypatumai 1 puslapis
Prancūzų virtuvės ypatumai 2 puslapis
Prancūzų virtuvės ypatumai 3 puslapis
Prancūzų virtuvės ypatumai 4 puslapis
Prancūzų virtuvės ypatumai 5 puslapis
Prancūzų virtuvės ypatumai 6 puslapis
Prancūzų virtuvės ypatumai 7 puslapis
Prancūzų virtuvės ypatumai 8 puslapis
Prancūzų virtuvės ypatumai 9 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

2005m.
Prancūzų kulinarijos menas garsus visame pasaulyje. Jie jau nuo senovės didelį dėmesį skyrė ku­linarijos tobulinimui ir kulinarijos meno tradicijas perdavinėjo iš kartos į kartą. Prancūzijoje tuo klausimu daugiausia iš visų kraštų leidžiama literatūros. Prancūzams ne vis tiek, ką jie valgo, ne vis tiek, koks patiekalo skonis. Tikru virėju jie laiko ta, kuris prie pagrindinio patiekalo moka pri­­dėti kažką savo, labai skanaus, dar neragauto. Daugelis prancūzų patiekalų receptų paplito ki­tuose kraštuose, ir kai kurie kulinarijos terminai bei patiekalai tapo tarptautiniais: restoranas, kotletas, majonezas, omletas, suflė ir daugelis kitu. Prancūzų valgių skonis nevienodas. Gamina­mi ir švelnaus, ir aštraus skonio patiekalai, bet visada aromatingi, prieskoningi, kaloringi ir mais­tingi. Atskiros Prancūzijos sritys bei provincijos turi savo atskirus specifinius prieskonius bei tau­tinius patiekalus. Prancūzų virtuvės naudojamos skoninės medžiagos yra čiobreliai, builis, rozmarinas, dašis, mairūnas, peletrūnas, juozažolė, kalenda, pipirai, lauro lapai, petražolės, svogūnai, česnakai ir kt. Kitas būdingas prancūzų virtuvės bruožas – tai vynuogių vyno, konjako bei likerio naudojimas įvairiems padažams, patiekalams ir net sriuboms gaminti. Valgiams gaminti taip pat plačiai naudojamas alyvų aliejus.
Prancūzai mėgsta šaltus ir karštus užkandžius bei šaltus patiekalus. Gaminami sumuštiniai, dažniau sluoksniuoti ir užkandiniai. Salotos vienodai mėgstamos ir šviežių, virtų ir konservuotų daržovių bei vaisių. Paplitusios salotos su vištiena arba veršiena, rokforo sūriu, grybais, rūkyta mėsa. Mėgstamos įdarytos daržovės, grybų užkandžiai. Žuvis verdama ar kepa­ma, gaminama drebučiuose. Paplitę krabai, krevetės tešloje. Šalti mėsos patiekalai gaminami iš veršienos, jautienos, paukštienos. Mėgstami mėsos paštetai.
Sriubos daugiau paplitusios skaidrios ir pertrintos. Mėgstamos žuvienės, ypač pajūrio kraštuose. Skirtingai negu mūsų krašte, prancūzai žuvienes parūgština actu arba verda su makaronais.
Prancūzai labai griežtai laikosi valgių gamybos technologijos taisyklių, nuo kurių priklauso ir patiekalų skonis. Būdingas technologijos bruožas – mėsa, baigiant kepti, apibarsto­ma cukraus pudra. Tada būna skanesnis padažas. Fazanai, kurapkos, balandžiai įdaromi kepenėlėmis, rūkyta krūtinine ir kitais įdarais.
Truputis istorijos
Ponas Boulanger išrado restoraną
Vienas žmogus, vardu Boulanger, 1765 metais ėmė pardavinėti...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 2504 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
9 psl., (2504 ž.)
Darbo duomenys
  • Kulinarijos referatas
  • 9 psl., (2504 ž.)
  • Word failas 67 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt