Iš indiškos virtuvės galime pasimokyti ir taisyklingos mitybos. Čia naudojamus produktus rekomenduoja mitybos specialistai. Jie saugo nuo širdies ligų, nutukimo, vėžio, diabeto, infarkto. Indiški patiekalai ne tik sveiki, bet ir nebrangūs.
Indiška virtuvė – trečia pagal populiarumą pasaulyje.
Ypatingo džiaugsmo indams teikia valgymas. Maistui net skurdžiausiai gyvenančioje šeimoje skiriama daug dėmesio, mat ir paprasčiausius ryžius galima pagardinti tokia daugybe čia pat augančių prieskoninių žolelių, vaisių ar daržovių, kad patiekalas įgaus vis kitokį skonį.
Indiškas maistas pirmiausia patraukia akis, paskui uoslę ir pagaliaus – skonį. Akis džiugina namuose kepta duona, įvairių formų ir spalvų saldumynai, sriuba bei daržovės, papuoštos citrinos skiltelėmis ir šviežios kalendros lapais. Uoslę maloniai dirgina prieskonių bei šviežių produktų kvapai, o skonį džiugina aštrių bei švelnių patiekalų deriniai.
Papasakoti apie indų virtuvę taip pat sunku, kaip ir apskritai papasakoti apie šią tautą.
1. „Satwik“
2. Rajsik“
Pirmasis buvo ir iki šiol tebėra skirtas aukštesnių kastų atstovams, jame gausu daržovių, vaisių – toks maistas labiau orientuotas į žmogaus dvasingumą ir sveikatą. „Rajsik“ maiste yra visko, išskyrus jautieną. Šį maistą valgydavo „Rajputs“ kariai, kuriems reikėdavo daug fizinės jėgos.
Šiaurės Indija iš esmės skiriasi nuo Vidurio ar Pietų Indijos, o ir tarpiniuose jos regionuose įvairovė ir margumynas - kaip Indijos moters apdaro. Ir vis dėlto Indijos virtuvės paslaptis – subtilus įvairių uždarų ir prieskonių derinimas. Daugelis uždarų paruošiami iš anksto, ir jais gardinami įvairūs patiekalai. Taip indai iš anksto pasiruošia česnakų, imbierų, migdolų, anakardžių riešutų, žaliųjų ar raudonųjų paprikų, papajų, mėtų pastų, sugrūsdami arba sutrindami sudėtines dalis iki vientisos masės. Tokia pasta laikoma hermetiškuose indeliuose vėsioje vietoje. Kai kurios jų gali nepakeisti skonio beveik mėnesį.
Vieningos indų virtuvės kaip tokios ir nėra. Įvairiose vietovėse ji skirtinga.
Tai nulemia klimatas ir religijos:
• Klimatas: Natūralu, kad valgymo įpročiai priklauso ir nuo klimato. Štai Pietų Indijos, kur visą laiką karšta, gyventojai nenoriai valgo mėsą, o gyvenantys Šiaurės Indijoje mieliau renkasi sunkesnį maistą, nes šioje...
Šį darbą sudaro 4414 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!