ucha, šči, solianka, barščiai,okroška
Desertai:
šarlotė, meduolis, boba
Gėrimai:
morsas, midus, gira, degtinė
Rusiška virtuvė – viena iš vakarietiškų virtuvių, kurios tradicijos paplitusios Rusijoje.
Turinys
• 1 Raida ir įtakos
• 2 Tradicinė virtuvė
◦ 2.1 Šaltieji patiekalai
◦ 2.2 Sriubos
◦ 2.3 Karštieji patiekalai
◦ 2.4 Gėrimai
◦ 2.5 Desertai
Raida ir įtakos
Rusiška virtuvė - labai turtinga ir seną istoriją turinti kulinarinė tradicija. Jos ištakos yra jauKievo Rusioje, kuomet Bizantijos kultūros įtakoje buvo atneštos vakarietiškos valgio gaminimo tradicijos. Dėl šiaurietiško klimato Rusioje naudojami produktai skyrėsi nuo bizantiškųjų. Čia paplito ruginė duona, kuri tapo svarbiausiu angliavandenių šaltiniu.
Nuo XIII a. Rusijos kulinariją labai stipriai paveikė Didžiosios Stepės virtuvės. Per totorius ir kitas Centrinės Azijos bei Sibiro tautas į Rusiją atkeliavo lakštiniai, virtiniai, įdaryti tešlos gaminiai, pvz., pyragėliai, taip pat mėsos bei žuvies rūkymo tradicijos, arbata. Šis procesas dar labiau paspartėjo XVII a. Rusijai kolonizuojant Sibirą.
Nuo XVIII a. Rusijai vis labiau atsidarant į Vakarus, Rusiška virtuvė dar kartą sugrįžo prie vakarietiškų tradicijų: šalyje ėmė stipriai plisti tuo metu nauji vakarietiški produktai bei technologijos: šokoladas, konditerija, daugybė prieskonių. Jekaterinos II valdymo laikais XVIII a. II pusėje apogėjų pasiekė rafinuota rusų-prancūzų virtuvė, paplitusi tarp aristokratijos, kurios žymiausi patiekalai yra befstrogenas, Kievo kotletas, Orlovo veršiena, šarlotė.
XIX a. Rusiją pasiekė bulvės, kurios paveikė valstietišką virtuvę, tapdamos vienu svarbiausiu produktu, galinčiu pakeisti ruginę duoną. Tuo metu galutinai susikristalizavo rusų valstiečių nacionalinė virtuvė.
Tradicinė virtuvė
Rusiškos salotos
Okroška
Pyragėliai
Samovaras
Šaltieji patiekalai
Tradiciškai rusiškoje virtuvėje nenaudojama daug šviežių daržovių, o šaltojo stalo meniu nėra visiškai susiformavęs. Čia paplitę virtų daržovių salotos, kurių garsiausios yra Rusiškos salotos (Оливье). Šios salotos turėjo įtakos Tarybinei virtuvei ir jų supaprastintas variantas buvo išplatintas visoje buvusioje TSRS. Lietuvoje jų variantas tapo žinomas kaip vinegretas.
Šaltiena yra kitas rusiškos virtuvės patiekalas. Taip pat gausiai naudojami rūkytos žuvies ir mėsos gaminiai.
Sriubos
Gausus sriubų pasirinkimas yra vienas rusiškos virtuvės ypatumų. Čia gaminamos šaltos sriubos, kurių pačios garsiausios - okroška (giros pagrindu pagaminta sriuba), tiurja (duonos sriuba).
Iš karštų sriubų garsiausios...
Šį darbą sudaro 2482 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Kiti darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!