Pristatymai

Daržovės ir jų patiekalai

9.2   (2 atsiliepimai)
Daržovės ir jų patiekalai 1 puslapis
Daržovės ir jų patiekalai 2 puslapis
Daržovės ir jų patiekalai 3 puslapis
Daržovės ir jų patiekalai 4 puslapis
Daržovės ir jų patiekalai 5 puslapis
Daržovės ir jų patiekalai 6 puslapis
Daržovės ir jų patiekalai 7 puslapis
Daržovės ir jų patiekalai 8 puslapis
Daržovės ir jų patiekalai 9 puslapis
Daržovės ir jų patiekalai 10 puslapis
Daržovės ir jų patiekalai 11 puslapis
Daržovės ir jų patiekalai 12 puslapis
Daržovės ir jų patiekalai 13 puslapis
Daržovės ir jų patiekalai 14 puslapis
Daržovės ir jų patiekalai 15 puslapis
Daržovės ir jų patiekalai 16 puslapis
Daržovės ir jų patiekalai 17 puslapis
Daržovės ir jų patiekalai 18 puslapis
Daržovės ir jų patiekalai 19 puslapis
Daržovės ir jų patiekalai 20 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

• Susipažinti su daržovėmis, jų chemine sudėtim bei daržovių patiekalais.
• Pateikti daržovių aprašymą,
• Pateikti daržovių cheminę sudėtį
• Išsiaiškinti daržovių maistinę vertę
• Pateikti daržovių patiekalų klasifikaciją
• Pateikti keletą daržovių patiekalų receptų
Daržovės tai...
• Vienintelis maisto produktas, kuriame nėra cholesterino (cholesterolio). Jose yra nemažai medžiagų, nuo kurių gerėja apetitas, daugiau išsiskiria skrandžio sulčių, mais­tas geriau pasisavinamas.
Atsiminkite!
• Žmogaus organizmas nesugeba sukaupti didesnių biologiškai aktyvių medžiagų atsargų. Jas reikia visą laiką papildyti, todėl daržovės turi būti ne valgio priedas, o kasdienis svarbiausias maistas.
Daržovių cheminė sudėtis
• Daržovėse daugiausia yra vandens 70-95%
• Baltymų 5-26 %
• Riebalų 1-2 %
• Mineralinių medžiagų sudėtyje yra daug kalio, magnio, fosforo, sieros, geležies.
• Daržovės turi daug įvairių vitaminų: A, B1, B6, PP, C, H, K ir kitų...
Daržovių maistinė vertė
• Vitaminai: A, C, B, B2, B6, E, K, PP, karotinas.
• Mineralinės medžaigos: K, Na, Ca, Fe, ir kt.
• Mikroelementai: kabaltas, manganas, nikelis, varis ir t.t.
• Skoninės ir aromatinės medžaigos.
• Rūgštys – glikozidai.
• Dažomosios medžaigos.
• Fitonicidai.
• Ląsteliena.
Įdomu žinoti...
• Daržovių spalvą lemia pigmentinės medžiagos: karoltinas, antocianai, chlorofilas.
• Vaisiams ir daržovėms bręstant didėja pigmentų kiekis.
• Daržovės turi skoninių medžiagų – glikozidų. Paprastai jie būna po odele.
• Daržovėse gali susikaupti žmogaus organizmui nuodingų žalingų medžiagų: nitratų, pesticidų, sunkiųjų metalų.
Daržovių patiekalų klasifikacija
• Virti daržovių patiekalai
• Kepti daržovių patiekalai
• Apkepti daržovių patiekalai
• Troškinti daržovių patiekalai
• Šutinti daržovių patiekalai
• Virtos bulvės
• Piene virtos bulvės
• Virti kopūstai su padažu
• Virtos bulvės su svogūnais ir grybais
• Virtos cukinijos, moliūgai
• Virtų daržovių rinkinys
• Virti žalieji žirneliai
• Virtos pupelės
• Virti kukurūzai
• Virtos šparaginės pupelės
• Virti artišokai
• Daržovių tyrė
• Špinatų ir kiaušinių tyrė
• Virtų daržovių patiekalų asortimentas
Keptų daržovių patiekalai
• Keptos daržovės naudojamas kaip garnyras prie mėsos, žuvies, paukštienos pateikalų, kadangi prie šių patiekalų patariama patiekti lengvesnį garnyrą.
• Keptos daržovės tinka valgyti ir kaip atskirą patiekalą. Dažniausia tokios daržovės patiekiamos su salotomis, konservuotomis daržovėmis ar grybais (labiausiai tinka pievagrybiai, kadangi juose gausu ekstraktų ir aromatinių medžiagų,...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 1357 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Skaidrės (.ppt)
Apimtis
26 psl., (1357 ž.)
Darbo duomenys
  • Kulinarijos pristatymas
  • 26 psl., (1357 ž.)
  • Skaidrės 1 MB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį pristatymą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt