Pristatymai

Paukštienos šalti ir karšti patiekalai

9.2   (3 atsiliepimai)
Paukštienos šalti ir karšti patiekalai 1 puslapis
Paukštienos šalti ir karšti patiekalai 2 puslapis
Paukštienos šalti ir karšti patiekalai 3 puslapis
Paukštienos šalti ir karšti patiekalai 4 puslapis
Paukštienos šalti ir karšti patiekalai 5 puslapis
Paukštienos šalti ir karšti patiekalai 6 puslapis
Paukštienos šalti ir karšti patiekalai 7 puslapis
Paukštienos šalti ir karšti patiekalai 8 puslapis
Paukštienos šalti ir karšti patiekalai 9 puslapis
Paukštienos šalti ir karšti patiekalai 10 puslapis
Paukštienos šalti ir karšti patiekalai 11 puslapis
Paukštienos šalti ir karšti patiekalai 12 puslapis
Paukštienos šalti ir karšti patiekalai 13 puslapis
Paukštienos šalti ir karšti patiekalai 14 puslapis
Paukštienos šalti ir karšti patiekalai 15 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

• neabejotina šiuolaikinės mitybos lyderė, nes yra geriausias pilnaverčių baltymų šaltinis. Jeigu 100 gr. kiaulienos yra 10-15 proc., tai vištienoje – 20-23 proc. baltymų. Vištiena – mažiau kaloringa ir mažiau riebi, joje daugiau mineralinių druskų ir vitaminų. Ypač šiuo požiūriu vertingos vištų krūtinėlės. Paukštienos riebalai — tai organizmui reikalingos nesočiosios rūgštys, todėl ši mėsa nepakeičiama dietinėje mityboje.
Paukštiena yra skani, lengvai virškinama, joje daug pilnaverčių baltymų. Paukščių skerdiena pagal nupenėjimą skirstoma į pirmą ir antrą kategorijas. Paukščių mėsoje yra baltymų, riebalų, mineralinių ir ekstraktinių medžiagų. Maistinių medžiagų kiekis priklauso nuo paukštienos kategorijos, rūšies, amžiaus. Jaunų paukščių mėsa yra minkštesnė, sultingesnė ir lengviau virškinama, bet joje mažiau riebalų ir mineralinių medžiagų. Kepant ji greit suminkštėja. Senų paukščių mėsa yra kietesnė, joje daugiau jungiamojo audinio, mineralinių ir ekstraktinių medžiagų. Ji suminkštėja tik ilgiau verdama bei troškinama. Dėsliųjų veislių paukščių mėsa yra liesesnė ir prastesnė, o mėsinių - riebesnė ir raumeningesnė. Riebalų kiekis paukštienoje didėja proporcingai paukščio amžiui. Skirtingų rūšių paukštienos cheminė sudėtis nevienoda. Vištienoje yra daug baltymų (18,0-20,8 proc.). Vištų krūtinėlės mėsa yra balta, kita - tamsesnė. Baltos mėsos maistinė vertė šiek tiek didesnė, nes joje yra daugiau baltymų, 2 kartus daugiau kreatino negu tamsioje mėsoje. Specifinis skonis ir kvapas (ypač vištienos) priklauso nuo joje esančio didelio kiekio ekstraktinių medžiagų (1,5-2,5 proc.). Paukštienoje gerai subalansuotas aminorūgščių santykis. Riebaluose daugiau nesočiųjų rūgščių negu gyvulių skerdienoje. Raumenų ir jungiamojo audinio sandara panaši kaip ir gyvulių, tik jungiamajame audinyje gerokai mažiau elastino. Vištiena tinka virtiems, troškintiems, keptiems patiekalams gaminti. Priklausomai nuo amžiaus ji išverda ar iškepa per 1-3 valandas. Kepti tinka jaunesni paukščiai. Iškepusi višta patiekiama supjaustyta maždaug į 8-10 dalių. Iš prieskonių vartojama kvepiantieji ir kartieji pipirai, lauro lapeliai, mairūnas, muškata...
• Baltymai (g)
• Riebalai (g)
• Angliavandeniai (g)
• Kilokalorijos (kcal)
• Viščiukai 1 r.
• 18,7
• 16,1
• 0,5
• 183
• Kalakutiena 1r.
• 19,5
• 22,0
• -
• 276
• Antiena 1 r.
•...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 1341 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Skaidrės (.ppt)
Apimtis
15 psl., (1341 ž.)
Darbo duomenys
  • Kulinarijos pristatymas
  • 15 psl., (1341 ž.)
  • Skaidrės 247 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį pristatymą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt