Darbas yra susijęs su sūriais. Visi žino, kad sūriai gaminami iš pieno -daugiausia iš karvių, rečiau iš avių arba ožkų. Tokius sūrius siūlo mūsų parduotuvės. Tiesa, egzotiškose vietovėse įprasta gaminti sūrius iš kupranugarių ir kumelių, elnių, buivolų arba jakų pieno, tačiau mūsų stalui jie nepatiekiami. Vadinasi, sūrį galima pagaminti iš bet kokios rūšies pieno. Specialistai ginčijasi dėl to, kiek yra sūrių rūšių. Pasauliniu mastu, jie nurodo apie 4 000. Šalis, kurioje yra daugiausia sūrių rūšių, yra Prancūzija, daugelio sūrių tėvynė. Buvęs britų premjeras seras Winstortas Churchill'is skundėsi dėl šios įvairovės. Jis manė, kad šalies, turinčios 365 sūrių rūšis esą negalima valdyti. Churchillio skaičius buvo truputį perdėtas. Iš tikrųjų pridėjus vietinius porūšius, būtų apie 250. Bet statistika galima daug ką įrodyti. Švelniai tariant, šiuo metu Vokietijoje yra apie 600 sūrių rūšių, daug daugiau nei Prancūzijoje. Taigi Vokietija pirmauja šioje srityje ir yra sūrių mėgėjų svajonių šalis. Tai galima taip pat patvirtinti tuo, kad per metus vienas gyventojas, įskaitant kūdikius ir senelius, čia suvartoja 13,3 kg. sūrio. Jeigu turėsime galvoje, kad kiekvienas vokietis prieš Pirmojo pasaulinio karo pradžią suvalgydavo tik trečdalį šio kiekio, tai galima konstatuoti, kad pomėgis sūriams labai padidėjo. Sūrius labiausiai mėgsta graikai. Tačiau yra šalių, kuriose sūriai beveik iš viso nevalgomi, pavyzdžiui, Kinija, kurios gyventojai niekada neteikė reikšmės pieno produktams. Taigi savame darbe rašysiu apie sūrius, jų įvairovę.
Kaip gaminamas sūris
Sūris, kaip apibūdina aiškinamasis žodynas, tai „iš pieno, grietinės, iš dalies nugriebto arba lieso pieno, pasukų, ožkų, avių pieno arba šių pieno rūšių ir porūšių mišinių paruoštas pieno produktas, kuriame gausu baltymų bei riebalų, gaminamas naudojant grybų, mielių ir bakterijų kultūras, rauginant arba pridedant šliužo fermento (chimozino). Atskyrus didžiąją išrūgų dalį, likęs mišinys suvalgomas šviežias arba įvairių pakopų brandumo." (Meyers Enzy-klopadisches Lexikon, 1975).
1976 metais Vokietijoje išleistame Potvarkyje apie sūrius pateikiamas paprastesnis apibūdinimas: „sūriai yra švieži arba įvairių brandos laipsnių gaminiai,...
Šį darbą sudaro 8814 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Kiti darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!