Referatai

Sūrių įvairovė

10   (3 atsiliepimai)
Sūrių įvairovė 1 puslapis
Sūrių įvairovė 2 puslapis
Sūrių įvairovė 3 puslapis
Sūrių įvairovė 4 puslapis
Sūrių įvairovė 5 puslapis
Sūrių įvairovė 6 puslapis
Sūrių įvairovė 7 puslapis
Sūrių įvairovė 8 puslapis
Sūrių įvairovė 9 puslapis
Sūrių įvairovė 10 puslapis
Sūrių įvairovė 11 puslapis
Sūrių įvairovė 12 puslapis
Sūrių įvairovė 13 puslapis
Sūrių įvairovė 14 puslapis
Sūrių įvairovė 15 puslapis
Sūrių įvairovė 16 puslapis
Sūrių įvairovė 17 puslapis
Sūrių įvairovė 18 puslapis
Sūrių įvairovė 19 puslapis
Sūrių įvairovė 20 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Darbas yra susijęs su sūriais. Visi žino, kad sūriai gaminami iš pieno -daugiausia iš karvių, rečiau iš avių arba ožkų. Tokius sūrius siūlo mūsų parduotuvės. Tiesa, egzotiškose vietovėse įprasta gaminti sūrius iš kupranugarių ir kumelių, elnių, buivolų arba jakų pieno, tačiau mūsų stalui jie nepatiekiami. Vadinasi, sūrį galima pagaminti iš bet kokios rūšies pieno. Specialistai ginčijasi dėl to, kiek yra sūrių rūšių. Pasauliniu mastu, jie nurodo apie 4 000. Šalis, kurioje yra daugiausia sūrių rūšių, yra Prancūzija, daugelio sūrių tėvynė. Buvęs britų premjeras seras Winstortas Churchill'is skundėsi dėl šios įvairovės. Jis manė, kad šalies, turinčios 365 sūrių rūšis esą negalima valdyti. Churchillio skaičius buvo truputį perdėtas. Iš tikrųjų pridėjus vietinius porūšius, būtų apie 250. Bet statistika galima daug ką įrodyti. Švelniai tariant, šiuo metu Vokietijoje yra apie 600 sūrių rūšių, daug daugiau nei Prancūzijoje. Taigi Vokietija pirmauja šioje srityje ir yra sūrių mėgėjų svajonių šalis. Tai galima taip pat patvirtinti tuo, kad per metus vienas gyventojas, įskaitant kūdikius ir senelius, čia suvartoja 13,3 kg. sūrio. Jeigu turėsime galvoje, kad kiekvienas vokietis prieš Pirmojo pasaulinio karo pradžią suvalgydavo tik trečdalį šio kiekio, tai galima konstatuoti, kad pomėgis sūriams labai padidėjo. Sūrius labiausiai mėgsta graikai. Tačiau yra šalių, kuriose sūriai beveik iš viso nevalgomi, pavyzdžiui, Kinija, kurios gyventojai niekada neteikė reikšmės pieno produktams. Taigi savame darbe rašysiu apie sūrius, jų įvairovę.
Kaip gaminamas sūris
Sūris, kaip apibūdina aiškinamasis žodynas, tai „iš pieno, grietinės, iš dalies nugriebto arba lieso pieno, pasukų, ožkų, avių pieno arba šių pieno rūšių ir porūšių mišinių paruoštas pieno produktas, kuriame gausu baltymų bei riebalų, gaminamas naudojant grybų, mielių ir bakterijų kultūras, rauginant arba pridedant šliužo fermento (chimozino). Atskyrus didžiąją išrūgų dalį, likęs mišinys suvalgomas šviežias arba įvairių pakopų brandumo." (Meyers Enzy-klopadisches Lexikon, 1975).
1976 metais Vokietijoje išleistame Potvarkyje apie sūrius pateikiamas paprastesnis apibūdi­nimas: „sūriai yra švieži arba įvairių brandos laipsnių gaminiai,...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 8814 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • Įvadas --------------------------------------------------------------------------------------03
  • Kaip gaminamas sūris---------------------------------------------------------- 04
  • Sūris kaip maisto produktas ---------------------------------------------------06
  • Sūrių grupės ir sūrių profiliai -------------------------------------------------08
  • Kuo vertingi fermentiniai sūriai? ---------------------------------------------09
  • Fermentinių sūrių asortimentas Lietuvoje ----------------------------------09
  • Fermentinis, bet ar olandiškas? -----------------------------------------------09
  • Olandiškų sūrių atsiradimas Lietuvoje --------------------------------------10
  • Kas lemia išskirtines „Goudos" savybes? -----------------------------------10
  • Lietuviškas parmezanas ---------------------------------------------------------11
  • Kuo gi skiriasi lietuviškas parmezanas nuo Parmigiano – Reggianol --11
  • „Geram skoniui" jau dveji -----------------------------------------------------12
  • „Taurusis" Vilniaus rotušėje ---------------------------------------------------13
  • „Vacsy" - „Zepter" sveikos mitybos programos naujovė ----------------14
  • Iš ūkininkų namų ir fabriko: Goudos sūris ---------------------------------17
  • Pjaustomas Rytprūsių sūris: Tilžės sūris ------------------------------------18
  • Bel Paese sūrio pusbrolis: grietinėlės sūris ----------------------------------19
  • Prie alaus geriausiai tinka Weiftlackerkase ---------------------------------20
  • Misis Paulet tauriųjų pelėsių sūris: Stiltonas -------------------------------21
  • Sūrių karalius: Bri ----------------------------------------------------------------22
  • Rūgusio pieno sūris ---------------------------------------------------------------23
  • Bavaria blu Mėsos vyniotinis su sūrio įdaru --------------------------------23
  • Bri sūris Sarlando bri obuoliai -------------------------------------------------24
  • Grietinėlės sūris Kiaulienos bifšteksai su sūrio „skiautere" -------------25
  • Grietinėlės sūris Sūrio skrebučiai su voveraitėmis ------------------------26
  • Ėdamo sūris Sūrio vafliai -------------------------------------------------------27
  • Ementalio sūris Sūrio ragu su ryžių „karūna" -----------------------------27

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
30 psl., (8814 ž.)
Darbo duomenys
  • Kulinarijos referatas
  • 30 psl., (8814 ž.)
  • Word failas 196 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą

www.nemoku.lt Panašūs darbai

Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt