Referatai

Sūrių gamyba

9.0   (2 atsiliepimai)
Sūrių gamyba 1 puslapis
Sūrių gamyba 2 puslapis
Sūrių gamyba 3 puslapis
Sūrių gamyba 4 puslapis
Sūrių gamyba 5 puslapis
Sūrių gamyba 6 puslapis
Sūrių gamyba 7 puslapis
Sūrių gamyba 8 puslapis
Sūrių gamyba 9 puslapis
Sūrių gamyba 10 puslapis
Sūrių gamyba 11 puslapis
Sūrių gamyba 12 puslapis
Sūrių gamyba 13 puslapis
Sūrių gamyba 14 puslapis
Sūrių gamyba 15 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Sūris turi daug baltymų, jis plačiai naudojamas kulinarijoje užpilams ir padažams paskaninti, be to, sudaro kai kurių desertų pagrindą. Dažniausiai sūris valgomas su salotomis ir sumuštiniais, jo dedama į įvairius patiekalus. Siūlome pabandyti kelis receptus su sūriu.
Sūrių gamyba išsiskiria iš kitų gaminių gamybos ilgu technologiniu procesu, kurio pagrindinę dalį sudaro brandinimas. Nesubrendęs sūris neturi būdingo skonio, aromato, yra vientisos konsistencijos, menkos maistinės vertės. Sūrių brandinimo metu vyksta sudėtingi fermentiniai ir biocheminiai procesai, pakinta beveik visos sūrio sudėtinės dalys. Šiam procesui reikalinga tam tikra patalpų temperatūra, santykinė oro drėgmė, speciali priežiūra ir kt. Priklausomai nuo sūrių rūšies, grupės, dydžio, jie brandinami 2-8 mėnesius. Tačiau italų „parmezanas“ laikomas subrendusiu tik tuomet, kai esti brandintas trejus metus.
Sūrio kietumas priklauso nuo to, kiek jame yra sausosios neriebalinės medžiagos drėgmės. Labai kieti ir kieti sūriai lengviau tarkuojami, o minkšti ir pusiau minkšti – lengviau lydosi.
Suvalgę 100 g fermentinio sūrio, gausite suaugusiems rekomenduojamą kalcio paros normą (1-1,2 g). Daugiausiai jo yra kietuose sūriuose, nes jie ilgiau nokinami ir juose daugiau sausųjų medžiagų. Šiuose sūriuose gausu fosforo, todėl, suvalgę 100 g kieto fermentinio sūrio, gausite suaugusiems rekomenduojamą fosforo paros normą – 900 mg. Fosforas kartu su kalciu yra pagrindinė kaulų ir dantų sudedamoji dalis.
Suvalgę sūrio ne tik pasisotinsite, bet gausite apie trečdalį rekomenduojamos vitamino A paros normos (800mg), taip pat vitaminų D, E, folio rūgšties ir šiek tiek kitų vitaminų.
Tačiau žmonės, linkę į alergijas, besiskundžiantys migreniniais galvos skausmais, turėtų nepadauginti fermentinių sūrių. Juose esantis histaminas ir biogeniniai aminai gali sukelti pseudoalergiją (atsiranda raudonų dėmių, bėrimų). Nuo tikrosios alergijos ji skiriasi tuo, kad žmogų išberia tik tada, kai jis suvalgo daug šio produkto, o alergija maistui nepriklauso nuo suvartoto maisto kiekio. Fermentinių sūrių turėtų vengti ir žmonės, alergiški pieno baltymui.
Dėl didelio riebalų kiekio (pavyzdžiui, suvalgę kai kurių rūšių 100 g fermentinio sūrio, gausite pusę rekomenduojamos paros riebalų normos)...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 1940 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • Sūrių specifika 3
  • Sūrių gamintojų įvairovė 4
  • Sūrių įvairovė 7
  • Patiekalai iš sūrio 9
  • Anketų tyrimas 11
  • Įmonės tiekiančio patiekalus iš sūrio 13
  • Išvados 15
  • Naudota literatūra 16

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
15 psl., (1940 ž.)
Darbo duomenys
  • Kulinarijos referatas
  • 15 psl., (1940 ž.)
  • Word failas 269 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt