Nuo senų senovės žmonės suprato kad, vaisiai ir uogos yra vertingas maistas. Tiesa būtinų juose organizmui baltymų juose maža-ne daugiau kaip 1,5%, tačiau angliavandenius – cukrų, krakmolą, dekstriną, ląstelieną, vitaminus ir mineralines medžiagas mūsų organizmas gauna beveik tik iš augalinių maisto produktų. Ne visos uogos ir vaisiai turi vienodai cukraus, o ir tas juose yra įvairių rūšių: vienuose – sacharozė, kituose – gliukozė (vynuogių cukrus), dar kituose fruktozė (vaisių cukrus). Tiek pat vertingas, kaip cukrus yra ir krakmolas, kurį organizmas paverčia cukrum ir tokio pavidalo jį įsisavina. Vaisiai ir uogos taip pat turi organizmui labai vertingų rūgščių ir druskų, kurios pagerina maisto skonį ir reguliuoja virškinimą bei kraujo apytaką.Kai kurie augaliniai maisto produktai turi daug kvapiųjų medžiagų (eterinių aliejų), kurios maloniu kvapu žadina apetitą ir virškinamųjų sulčių išsiskyrimą, o nuo to padidėja maisto įsisavinimas, taigi ir jo vertingumas. Visiems seniai žinoma kad, ypatingai skatina maisto virškinimą, valgant geriamas vynas. Įdomumo dėlei galime atsiminti kad, taurelė alkoholinio gėrimo duoda vidutiniškai 70 kcal.
Taurelė raudono vyno (125g.) -75 kcal.
Taurelė balto vyno (100g.) -70 kcal.
Taurelė Vermuto (50g.) -70 kcal.
Taurelė Portveino (50g.) -65 kcal.
Taurelė Konjako (30g.) -75 kcal.
Tačiau statistika rodo kad nuo vyno tunkama palyginus ne taip retai, nes dėl didelio kalio kiekio iš organizmo pašalinama daug skysčio, tai ypač baltajam vynui būdingas diuretinis poveikis, - jis iš organizmo pašalina vandenį. Jei laikydamiesi dietos vakarais išgersite baltojo vyno, greičiau palieknėsite ir tuo pačiu atsipalaiduosite.
XIX a. įgalino plėtroti vyno gamybą ir išvystyti tokią milžinišką pramonę.
VYNO GAMYBA
VYNO APIBŪDINIMAS
Vynas, ar jis būtų putojantis, neputojantis, spirituotas arba aromatizuotas,- yra raugintos vynuogių arba vaisių -uogų sultys. Jis gali būti raudonasis, baltasis ar rožinis (rose)sausas, pusiau sausas ar pusiau saldus ir saldus, turintis 5,5-14% alkoholio. Į spirituotą vyną dedama rektifikuoto spirito-taip alkoholio kiekis padidinamas iki 15-22 % Putojančiame vyne yra anglies dioksido (CO2)dujų, kurios išleidžiamos atidarant butelį.
VYNO GAMYBOS TECHNOLOGIJA
Atsižvelgiant į naudojamą...
Šį darbą sudaro 9848 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!