Kursiniai darbai

Vyno gamyba

10   (1 atsiliepimai)
Vyno gamyba 1 puslapis
Vyno gamyba 2 puslapis
Vyno gamyba 3 puslapis
Vyno gamyba 4 puslapis
Vyno gamyba 5 puslapis
Vyno gamyba 6 puslapis
Vyno gamyba 7 puslapis
Vyno gamyba 8 puslapis
Vyno gamyba 9 puslapis
Vyno gamyba 10 puslapis
Vyno gamyba 11 puslapis
Vyno gamyba 12 puslapis
Vyno gamyba 13 puslapis
Vyno gamyba 14 puslapis
Vyno gamyba 15 puslapis
Vyno gamyba 16 puslapis
Vyno gamyba 17 puslapis
Vyno gamyba 18 puslapis
Vyno gamyba 19 puslapis
Vyno gamyba 20 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Nuo senų senovės žmonės suprato kad, vaisiai ir uogos yra vertingas maistas. Tiesa būtinų juose organizmui baltymų juose maža-ne daugiau kaip 1,5%, tačiau angliavandenius – cukrų, krakmolą, dekstriną, ląstelieną, vitaminus ir mineralines medžiagas mūsų organizmas gauna beveik tik iš augalinių maisto produktų. Ne visos uogos ir vaisiai turi vienodai cukraus, o ir tas juose yra įvairių rūšių: vienuose – sacharozė, kituose – gliukozė (vynuogių cukrus), dar kituose fruktozė (vaisių cukrus). Tiek pat vertingas, kaip cukrus yra ir krakmolas, kurį organizmas paverčia cukrum ir tokio pavidalo jį įsisavina. Vaisiai ir uogos taip pat turi organizmui labai vertingų rūgščių ir druskų, kurios pagerina maisto skonį ir reguliuoja virškinimą bei kraujo apytaką.Kai kurie augaliniai maisto produktai turi daug kvapiųjų medžiagų (eterinių aliejų), kurios maloniu kvapu žadina apetitą ir virškinamųjų sulčių išsiskyrimą, o nuo to padidėja maisto įsisavinimas, taigi ir jo vertingumas. Visiems seniai žinoma kad, ypatingai skatina maisto virškinimą, valgant geriamas vynas. Įdomumo dėlei galime atsiminti kad, taurelė alkoholinio gėrimo duoda vidutiniškai 70 kcal.
Taurelė raudono vyno (125g.) -75 kcal.
Taurelė balto vyno (100g.) -70 kcal.
Taurelė Vermuto (50g.) -70 kcal.
Taurelė Portveino (50g.) -65 kcal.
Taurelė Konjako (30g.) -75 kcal.
Tačiau statistika rodo kad nuo vyno tunkama palyginus ne taip retai, nes dėl didelio kalio kiekio iš organizmo pašalinama daug skysčio, tai ypač baltajam vynui būdingas diuretinis poveikis, - jis iš organizmo pašalina vandenį. Jei laikydamiesi dietos vakarais išgersite baltojo vyno, greičiau palieknėsite ir tuo pačiu atsipalaiduosite.
XIX a. įgalino plėtroti vyno gamybą ir išvystyti tokią milžinišką pramonę.
VYNO GAMYBA
VYNO APIBŪDINIMAS
Vynas, ar jis būtų putojantis, neputojantis, spirituotas arba aromatizuotas,- yra raugintos vynuogių arba vaisių -uogų sultys. Jis gali būti raudonasis, baltasis ar rožinis (rose)sausas, pusiau sausas ar pusiau saldus ir saldus, turintis 5,5-14% alkoholio. Į spirituotą vyną dedama rektifikuoto spirito-taip alkoholio kiekis padidinamas iki 15-22 % Putojančiame vyne yra anglies dioksido (CO2)dujų, kurios išleidžiamos atidarant butelį.
VYNO GAMYBOS TECHNOLOGIJA
Atsižvelgiant į naudojamą...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 9848 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • 1. Įžanga 1
  • 2. VYNO GAMYBA .1
  • 3. VYNO APIBŪDINIMAS . 1
  • 4. VYNO GAMYBOS TECHNOLOGIJA .. .1
  • 4.1. Vynuogių vynas 2
  • 4.2. Technologinis procesas .2
  • 4.2.1. Baltojo vyno gamyba 2
  • 4.2.2. Baltojo vynuogių vyno gamybos technologinė schema 3
  • 4.2.3. Raudonojo vyno gamyba 5
  • 5. Vyno kokybė 4
  • 6. Šampanas 5
  • 7. Konjakas .7
  • 7.1. Konjako gamybos technologinė schema 7
  • 7.1.1. Tolydinio vyno distiliavimo aparato K-5M schema 8
  • 8. Vaisių-uogų vynas ..9
  • 9. VAISIŲ IR UOGŲ VYNO GAMINIMAS ..9
  • 9.1. VAISIŲ DERLIAUS NUĖMIMAS IR PARUOŠIMAS .10
  • 9.2. ŽALIAVA, JOS SAVYBĖS IR SUDĖTIS .10
  • 9.3. Vaisių-uogų vyno gamybos technologinis procesas. ..13
  • 9.4. Vaisių-uogų vyno gamybos technologinė schema ..13
  • 9.4.1. Sulčių gamyba. 14
  • 9.4.2. SULČIŲ SKIEDIMAS 14
  • 9.4.3. SULČIŲ RŪGŠTUMAS IR CUKRINGUMAS .15
  • 9.4.4. Rauginimas .15
  • 10. VYNO SUPILSTYMAS Į BUTELIUS .16
  • 11. Kalvadosas ir Sidras 17
  • 11.1 Kalvadosas .17
  • 11.1.2 Kalvadoso gamybos technologinio proceso schema .18
  • 11.2 Sidro gaminimas 18
  • 12. VAISVYNIŲ LIGOS IR TRŪKUMAI. .20
  • 12.1Vyno gamybos kenkėjai ir mikrobinis jo gedimas ..20
  • 13. Vyno apsauga nuo mikrobinio gedimo .23
  • 14. LITERATŪROS SĄRAŠAS ..24

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
24 psl., (9848 ž.)
Darbo duomenys
  • Kulinarijos kursinis darbas
  • 24 psl., (9848 ž.)
  • Word failas 343 KB
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį kursinį darbą

www.nemoku.lt Panašūs darbai

Kremų gamyba

Kremų gamyba Kulinarija Peržiūrėti darbą

Majonezas. Cheminė sudėtis, gamyba, vartojimas

Majonezas. Cheminė sudėtis, gamyba, vartojimas Kulinarija Peržiūrėti darbą

Karamelė ir jos gamyba

Karamelė ir jos gamyba Kulinarija Peržiūrėti darbą

Sūrių gamyba

Sūrių gamyba Kulinarija Peržiūrėti darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.

Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI!

Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt